OMNIASIG: Topul celor mai mari despăgubiri plătite în primul semestru din 2023

T.B.
Bănci-Asigurări / 19 octombrie 2023

OMNIASIG: Topul celor mai mari despăgubiri plătite în primul semestru din 2023

În clasamentul aferent liniei de asigurari RCA, cea mai mare despăgubire a fost de peste 5 milioane lei, plătită în urma unui accident care a avut loc în Italia, în care un autocamion cu remorcă a lovit şoferul unui autoturism oprit pe banda de urgenţă pentru a schimba anvelopa, provocând decesul acestuia, se arată într-un comunicat al OMNIASIG. Cea de-a doua despăgubire, în valoare de peste 2,9 milioane lei, a fost plătită ca urmare a vătămării corporale rezultate în urma unui accident petrecut în Germania, în care şoferul unui ansamblu cap tractor-remorcă a fost lovit din spate, la schimbarea benzii de circulaţie, de un autoturism care circula cu viteză, rezultând astfel vătămarea corporală a şoferului şi a pasagerului, informează sursa menţionată. În urma impactului, bucăţi din autovehiculele avariate au fost proiectate într-un alt autoturism care circula regulamentar, potrivit comunicatului.

Pe cea de-a treia poziţie în top este o despăgubire de aproximativ 1,5 milioane lei, plătită ca urmare a vatamarii corporale rezultată în urma unui accident care a avut loc tot în Germania, în care şoferul unui ansamblu cap tractor-remorcă inmatriculat in România, la momentul efectuarii virajului la dreapta într-o intersecţie, nu a acordat prioritate unui biciclist care se deplasa în paralel în acelaşi sens, pe banda dedicată bicicliştilor, transmite compania.

Pe linia asigurărilor PROPERTY, cea mai mare despăgubire, de peste 1,8 milioane lei, a fost plătită ca urmare a unui incendiu care a avut loc la o unitate spitaliceasca, se mai arată în comunicat.

Pe locul al doilea în acest top se află o despăgubire de peste 1,5 milioane lei, achitată în urma unei alunecări de teren provocată de ploile abundente, alunecare ce a produs avariii la un club de agrement, menţionează OMNIASIG. Pe locul al treilea este o daună de aproximativ 1,5 milioane lei, plătită ca urmare a unui incendiu la un utilaj agricol, potrivit sursei menţionate.

Pe segmentul asigurărilor de locuinţe, primele trei despăgubiri ca valoare, au acoperit daune provocate integral de incendii, în diferite judeţe ale ţării, precizează sursa citată. Cea mai mare despăgubire pe acest segment a fost în valoare de peste 400.000 lei, pe locul doi în acest top este o daună în valoare de peste 340.000 lei, iar poziţia a treia este ocupată de o despăgubire de aproximativ 170.000 lei, conform datelor OMNIASIG.

Pe linia CASCO, cea mai mare despăgubire din primul semestru al anului curent a fost de aproape 580.000 lei, fiind plătită în urma unui accident care a avut loc în Ungaria, în care şoferul autoturismului nu a putut evita impactul cu o autoutilitară care a intrat în faţa sa, în timpul deplasării, potrivit datelor comunicatului. Pe locul al doilea se află o despăgubire de peste 450.000 lei, achitată în cazul unui accident în care, din cauza carosabilului umed şi alunecos, şoferul unei autospeciale a pierdut controlul şi s-a răsturnat în şanţul de pe marginea drumului, transmite compania. A treia despăgubire ca valoare, de peste 350.000 lei, a fost achitată în urma unui accident provocat de faptul că şoferul autoutilitarei nu s-a asigurat la trecerea de nivel cu calea ferată, iar vehiculul a fost lovit de tren, informează sursa citată.

Pe segmentul asigurărilor de călătorie, cea mai mare despăgubire a fost de peste 120.000 lei, achitată pentru costurile de spitalizare şi tratament în cazul unei persoane ce a suferit o fractură de şold în SUA, menţionează OMNIASIG. A doua despăgubire din acest top depăşeştee 75.000 lei şi a fost plătită pentru costurile medicale şi de spitalizare pentru un pacient diagnosticat cu meningo-encefalită, in timpul calatoriei în Canada, potrivit comunicatului. Pe a treia poziţie se află o despăgubire de peste 65.000 lei, plătită pentru costurile de spitalizare generate de un acident la ski, soldat cu ruptura de ligament încrucişat anterior la genunchi a asiguratului, in timpul sejurului în Austria, se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb