OMNICREDIT: Cererile de finanţare ale microîntreprinderilor, în creştere cu 30%

E.O.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 13 martie 2020

Cererile de finanţare ale microîntreprinderilor au crescut cu aproximativ 30%, la începutul lunii martie comparativ cu lunile trecute, arată datele Omnicredit, prima platformă fintech de microfinanţare din ţara noastră, ce oferă produse de factoring, scontare şi microcreditare online.

Sursa citată menţionează că antreprenorii cu afaceri mici caută zilele acestea mai ales microfinanţări pentru capital de lucru.

Elisa Rusu, CEO Omnicredit, a declarat: ""După o discuţie în detaliu cu aceştia, găsim şi soluţii de finanţare de care nici nu aveau cunoştinţă: mulţi dintre antreprenori au facturi de încasat sau bilete la ordin şi file cec, micile lor afaceri având de fapt nevoie de lichidităţi. Ce recomand zilele acestea în relaţia de business dintre aceste mici întreprinderi, dacă au rol de furnizor şi beneficiar, este multă empatie şi înţelegere pentru depăşirea situaţiei şi apelarea la variante alternative de finanţare".

Numărul de finanţări acordate de Omnicredit a fost în continuă creştere, de la o lună la alta, o pondere relevantă în rândul produselor de creditare fiind deţinută de produsul de factoring (aproximativ 58% din totalul portofoliului finanţat). Următorul produs accesat din ce în ce mai mult este produsul de scontare, urmat de produsele de microcreditare.

Elisa Rusu a adăugat: ""Cea mai frecventă cauză pentru care întreprinzătorii apelează la soluţia noastră alternativă de finanţare este lipsa de lichidităţi. Dezvoltarea afacerii înseamnă, pentru antreprenori, şi diversificarea clienţilor - mai multe servicii oferite, mai multe facturi emise, mai multe termene de plată. Până ca o factură să ajungă să fie neîncasată, microcompaniile se confruntă cu termenele lungi de plată din partea clienţilor (60, 90 sau chiar 120 de zile). O firmă care plăteşte greu furnizorul (de obicei, primul amânat în caz de fonduri insuficiente) înseamnă un furnizor care îşi recuperează greu creanţele. Reiese clar că, în România, factoringul nu este un produs cunoscut şi utilizat de micii antreprenori, deşi este unul dintre cele mai uşor de obţinut şi utilizat atunci când există o pană de lichidităţi".

Majoritatea companiilor mici se confruntă cu o diferenţă semnificativă între termenele de plată către furnizori şi termenele de încasare de la clienţi. Această situaţie este întâlnită mai ales în rândul micilor antreprenori, care nu au puterea de negociere cu marii clienţi sau care resimt puternic concurenţa agresivă între companii. În tot acest timp, resursele financiare ale companiei devin limitate, apar dificultăţi în efectuarea plăţilor (taxe, salarii, furnizori, rate), ducând în cele din urmă poate chiar la afectarea dezvoltării companiei provocate de imposibilitatea de a-şi mai putea onora obligaţiile financiare, şi chiar blocaje care conduc spre insolvenţă.

Prin astfel de operaţiuni de factoring şi scontare, vânzătorul poate obţine încasarea imediată pentru facturile sale, ceea ce impactează pozitiv cashflow-ul şi bilanţul companiei, iar plătitorul îşi poate optimiza la rândul sau capitalul, prin termene de plată extinse.

Sumele standard acordate de Omnicredit ajung până la 250.000 de lei, însă pentru fiecare client nevoile sunt diferite. Comisioanele practicate pentru serviciile de factoring şi scontare sunt cuprinse între 1% şi 3%, în func-ţie de sumele şi perioadele solicitate. Pentru partea de microcreditare, perioada maximă a unei finanţări este de 12 luni, cu o dobândă lunară de maximum 3%, ce se calculează în urma analizei.

Prin platforma Omnicredit, persoanele juridice pot accesa online opt tipuri de produse financiare din categoriile microfinanţare, factoring şi scontare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb