OMV îşi splitează acţiunile

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 iulie 2005

Preţul unei acţiuni OMV a crescut cu 58% de la începutul anului, evoluţia fiind influenţată de implementarea strategiei de dezvoltare a grupului austriac. Ca să îmbunătăţească vandabilitatea acţiunilor şi să sporească lichidităţile companiei, Adunarea Generală a Acţionarilor OMV a hotărît, la data de 18 mai, splitarea titlurilor în raport de 10 la 1. Conversia se va realiza la Bursa din Viena, la data de 11 iulie. Astfel, la momentul respectiv, preţul unei acţiuni OMV va fi o zecime din preţul curent (35 euro faţă de 350 euro în prezent). Acţionarii nu vor plăti nici o taxă pentru această operaţiune, iar splitarea se va realiza automat pentru cei care îşi păstrează deţinerile într-un cont de instrumente financiare.

Pentru facilitarea splitării, capitalul social al OMV va fi majorat cu 81.900.000 euro, la 300.000.000 euro, prin utilizarea fondurilor corporative, fără emiterea de noi acţiuni. Splitarea în raport de 10 la 1 va modifica structura capitalului de la 30.000.000 acţiuni fără valoare nominală la 300.000.000 acţiuni fără valoare nominală, emise către purtători. Astfel, valoarea nominală pe acţiune va fi de un euro.

După splitarea titlurilor, fiecare acţionar care deţine o acţiune fără valoare nominală va deţine zece acţiuni fără valoare nominală.

OMV şi IPIC au preluat în întregime "Borealis"

OMV a achiziţionat un pachet de 10% din producătorul de mase plastice "Borealis", de la compania norvegiană de petrol şi gaze "Statoil". OMV deţine acum 35% din Borealis, iar "International Petroleum Investment Company" (IPIC) din Abu Dhabi, unul dintre acţionarii principali ai OMV, şi-a crescut participaţia la această companie de la 25% la 65%. Contractele au fost semnate la data de 30 iunie 2005, iar în baza lor, IPIC şi OMV vor deţine, împreună, 100% din acţiunile producătorului de mase plastice.

În 2004, "Borealis" a realizat vînzări de 4,6 miliarde de euro, avînd aproximativ 4.500 de angajaţi. În Austria, vînzările au fost de circa un miliard de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb