ONU cere evacuarea în străinătate a lui Navalnîi

S.B.
Internaţional / 22 aprilie 2021

ONU cere evacuarea în străinătate a lui Navalnîi

Opozantul rus Aleksei Navalnîi, încarcerat şi aflat în greva foamei de trei săptămâni, se află într-un "pericol grav" şi este necesar să fie evacuat în străinătate, cer patru experţi în drepturile omului mandataţi de ONU, informează news.ro.

"Cerem autorităţilor ruse să-i asigure de îndată lui Aleksei Navalnîi acces la proprii medici şi să-i permită să fie evacuat în străinătate, la un tratament medical urgent, aşa cum au făcut în 2020. Reafirmăm că Guvernul rus este responsabil de viaţa şi sănătatea lui Aleksei Navalnîi în timpul detenţiei acestuia", scriu ei într-un comunicat.

Potrivit unor apropiaţi, Navalnîi, care a intrat în greva foamei la 31 martie, în semn de protest faţă de condţiile de detenţie, s-ar afla pe moarte.

Occidentul cere eliberarea sa şi cere adevărul cu privire la otrăvirea acestuia în august 2020, în care ar fi implicate serviciile speciale ruse (FSB).

"Suntem profund tulburaţi de faptul că Aleksei Navalnîi este deţinut în condiţii care ar putea fi asimilate torturii sau unor tratamente crude, inumane sau degradante", subliniază cei patru experţi - Raportori Speciali cu privire la libertatea de opinie şi de exprimare, tortură, execuţii sumare sau arbitrare şi dreptul la libertate fizică şi mentală.

"Aparente încălcări ale interzicerii torturii sau altor rele tratamente, ale dreptului său la un avocat şi mai ales ale dreptului său la îngrijiri medicale rapide şi eficiente în timpul detenţiei nu fac decât să ne crească îngrijorarea deja profundă cu privire la viaţa şi securitatea lui Aleksei Navalnîi", scriu ei.

Raportorii ONU estimează că Aleksei Navalnîi face de mai mulţi ani obiectul "unei operaţiuni deliberate de represalii", din cauza criticilor sale la adresa Guvernului rus.

"Aşa cum am notat deja, în lumina hotărârilor şi măsurilor provizorii ale Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), nu există nicio bază juridică valabilă a arestării, procesului şi încarcerării lui Aleksei Navalnîi la Pokrov", subliniază raportorii ONU..

Cei patru experţi anunţă că au transmis îngrijorările pe care le au Guvernului rus, prin scrisori oficiale, în august şi decembrie 2020, în care şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la otrăvirea cu un agent neurotoxic de tip noviciok a lui Aleksei Navalnîi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb