OPEC ÎŞI MENŢINE COTA DE PRODUCŢIE: Cotaţia petrolului, în scădere la 66,15 dolari pe bursa din New York

A.C.
Materii Prime / 29 noiembrie 2014

Cotaţia petrolului, în scădere la 66,15 dolari pe bursa din New York

Şeful Rosneft: "Preţul petrolului ar putea scădea sub 60 dolari/baril"

Cotaţia petrolului a scăzut cu peste 7 dolari ieri, în raport cu miercuri seară, la cel mai redus nivel din 2010, după ce Organizaţia ţărilor exportatoare de petrol a decis să-şi menţină producţia neschimbată, potrivit AFP.

Barilul de referinţă (WTI) pentru livrările în ianuarie a scăzut cu 7,54 dolari pe New York Mercantile Exchange (Nymex) în raport cu ultima închidere de miercuri (joi a fost zi liberă în Statele Unite pentru sărbătoarea "Ziua Recunoştinţei), pentru a se stabili la 66,15 dolari.

O cotaţie redusă a petrolului afectează puternic economia Rusiei.

La momentul închiderii de la New York, barilul Brent tranzacţionat la Londra a trecut ieri sub pragul simbolic de 70 de dolari pentru prima oară de patru ani şi jumătate, coborând până la 69,78 dolari pe Intercontinental Exchange (ICE).

Aceasta este consecinţa anunţului OPEC privind menţinerea plafonului de producţie la 30 de milioane de barili pe zi, nivel la care este fixat de trei ani, în ciuda căderii puternice a cotaţiei petrolului începând cu vara acestui an.

Şeful Rosneft: "Preţul petrolului ar putea scădea sub 60 dolari/baril"

Preţul petrolului ar putea scădea sub 60 de dolari per baril la mijlocul anului următor, a declarat joi Igor Secin, directorul general al grupului petrolier de stat Rosneft, din Rusia, informează Reuters.

Oficialul Rosneft a explicat: "Ne aşteptăm la o diminuare a preţurilor până la 60 de dolari şi, poate, chiar şi sub acest prag, dar numai în prima jumătate a anului sau, mai degrabă, la sfârşitul primei jumătăţi a anului viitor". Secin a mai arătat că producţia de petrol a Statelor Unite ar urma să intre în declin după 2025, însă momentan nu este clar cât de mare va fi această diminuare.

Rosneft (cea mai mare companie petrolieră rusească) este responsabilă pentru 40% din producţia totală a Rusiei. Veniturile obţinute din exporturile de petrol şi gaze naturale constituie jumătate din bugetul Federaţiei Ruse.

Săptămâna trecută, ministrul de Finanţe de la Moscova, Anton Siluanov, avertiza că economia ţării sale va intra în recesiune în 2015, dacă preţul barilului de petrol va scădea până la 60 dolari, iar SUA şi aliaţii occidentali vor înăspri sancţiunile împotriva Kremlinului.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb