OPERAŢIUNEA CICONIA ALBA:  IGPR şi Europol, acţiuni de combatere a criminalităţii organizate

Diana Mihu
Anticorupţie / 19 octombrie 2016

Poliţia Română a participat alături de Europol, autorităţile din alte 51 de ţări şi patru organizaţii internaţionale la operaţiunea Ciconia Alba, pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată care acţionau pe teritoriul Uniunii Europene şi în afara acestuia, 314 persoane fiind arestate, potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Conform sursei citate, operaţiunea a urmărit combaterea migraţiei ilegale, a traficului de persoane, a traficului de droguri şi a fraudelor cu mijloace electronice de plată.

"În cadrul operaţiunilor, au fost arestate 314 persoane, au fost identificate 529 de victime ale traficului de persoane, au fost confiscate 2,38 tone de cocaină, fiind controlate peste 540.000 de persoane şi vehicule", arată sursa citată.

Informaţiile obţinute în cadrul acţiunii desfăşurate la nivel global au fost folosite pentru declanşarea a 449 de noi anchete.

Ca parte a operaţiunii, poliţiştii români au desfăşurat două acţiuni pentru destructurarea unor grupări specializate în trafic de persoane.

"Au fost efectuate 15 percheziţii, fiind arestaţi 7 membri ai grupurilor infracţionale vizate. De asemenea, la data de 12 octombrie, 5 poliţişti români au participat, în Marea Britanie, la efectuarea unor percheziţii domiciliare", precizează comunicatul de presă al IGPR.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din teren au fost sprijiniţi permanent de colegii aflaţi în centrul de coordonare operaţională, situat la sediul Europol din Haga. Aici, ofiţerii Europol, ofiţerii de legătură şi experţii naţionali din ţările participante au realizat un schimb de informaţii rapid, folosind canale Europol.

Alături de toate statele membre ale Uniunii Europene, la operaţiune au participat şi 24 de ţări extracomunitare: Albania, Australia, Brazilia, Canada, Columbia, Ecuador, Macedonia, Islanda, Indonezia, Hong Kong, Malaezia, Mexic, Noua Zeelandă, Nigeria, Norvegia, Panama, Qatar, Filipine, Serbia, Singapore, Elveţia, Tailanda, Emiratele Arabe Unite şi Statele Unite ale Americii au participat în zilele comune de acţiune.

Operaţiunea Ciconia Alba este a treia din seria de zile comune de acţiune, care fac obiectul politicii Uniunii Europene pentru perioada 2013 - 2017.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb