Oprescu: "Acuzele la adresa mea sunt cauzate de panică şi neputinţă"

Cristina Vaida
Ziarul BURSA #Politică / 5 iunie 2008

Oprescu: "Acuzele la adresa mea sunt cauzate de panică şi neputinţă"

Candidatul independent, Sorin Oprescu, a criticat ieri, într-o conferinţă de presă, reacţiile provocate pe scena politică, în urma rezultatelor pe care le-a obţinut, ca independent, în cursa pentru Primăria Capitalei, susţinând că atacurile la adresa sa au drept cauză panica şi neputinţa în care se află aceştia pentru că pierd Bucureştiul.

Oprescu a declarat: "Am un singur cuvânt care descrie perfect ce se întâmplă în tabăra lui Blaga şi Videanu. Acest cuvânt este cu neputinţă. Şi mai am un cuvânt pentru ceea ce se întâmplă în spatele lui Videanu şi Blaga, în mafiile imobililare, de asfaltări şi de betoane: panică. Ce altceva te face să arunci noroi toată ziua către Sorin Oprescu în cele mai jalnice moduri? Ce altceva te face să-i târăşti în noroi familia, ce altceva te face să cobori din dealul Clujului şi să-i laşi baltă pe votanţii tăi cu ochii în soare şi să prestezi aicea în Bucureşti, ce altceva te face să cobori din dealul Cotroceniului şi să calci Constituţia în picioare in direct, la televizor?".

Sorin Oprescu a ironizat şi anunţul PSD de a-i acorda sus­ţinere, ca şi pe cel al unor lideri liberali, dar si anunţul făcut de preşedintele Traian Băsescu către cetăţeni de a nu-l vota pe el, pentru că este omul lui Ion Iliescu. Sorin Oprescu spune, după mulţi ani în care a fost membru important al PSD, că partidele politice tratează oamenii ca pe nişte cifre, şi îi subestimează atunci când fac o recomandare de vot sau alta, şi a adaugat că el a luat voturi de la toţi candidaţii, inclusiv PD-L. În acest sens, Oprescu a subliniat că 7% din electoratul PD-L, aproximativ 40.000 de oameni, l-au votat pe el şi nu pe Vasile Blaga

"De vineri încep să mă comport ca un primar" a anunţat Oprescu, care a precizat că va primi oameni în audienţă la sediul de campanie, pe care il descrie ca un sediu provizoriu până va ajunge la Primaria Capitalei.

Preşedintele Traian Basescu a declarat marţi la un post de televiziune că Sorin Oprescu este păpuşa lui Ion Iliescu, şi că acesta candidează la Bucureşti pentru a-i satisface aces­tuia setea de putere.

Preşedintele Băsescu a ironizat delimitarea lui Oprescu de Ion Iliescu şi l-a caracterizat pe acesta drept un om al trecutului, mai întâi prin Ion Iliescu, de care e ataşat şi acum, iar apoi prin tatăl sau, fost general de Securitate.

Tot miercuri PSD, prin vocea lui Marian Vanghelie, a anunţat că nu îl susţine pe Sorin Oprescu "demagogul de serviciu", în turul doi al alegerilor pentru Capitală, declarând că este "scârbit" de zelul din partid de a-l proclama pe "aşa zisul independent" salvator al Bucureştiului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb