ORBAN: "Răspunderea integrală pentru creşterea inflaţiei este a guvernelor susţinute de PSD"

A.C
Politică / 20 februarie 2018

Ludovic Orban

Ludovic Orban

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, îl critică pe liderul PSD, Liviu Dragnea, pentru afirmaţiile privind inflaţia şi arată că răspunderea integrală pentru creşterea acesteia aparţine guvernelor susţinute de PSD.

Orban a scis pe pagina sa de Facebook: "Neruşinare maximă! Dragnea arată cu degetul spre Banca Naţională pentru inflaţia scăpată de sub control. Hoţul strigă: 'hoţii'! Răspunderea integrală pentru creşterea îngrijorătoare a inflaţiei este a guvernelor de doi bani susţinute de PSD. Creşterea artificială a cererii prin creşteri de venituri fără fundament economic în sectorul public, deficitul bugetar, dezechilibrarea gravă a balanţei comerciale şi căderea leului sunt toate rezultatele prostiilor făcute de ageamii puşi în capul trebii de triburile pesediste. De altfel, cred că PSD asta a şi urmărit. Să crească inflaţia pentru a-i păcăli din nou pe oameni. Le cresc aparent veniturile, dar fără să le crească puterea de cumpărare", potrivit Agerpres.

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat astăzi că îi va transmite o scrisoare guvernatorului Băncii Naţionale, Mugur Isărescu, pe tema inflaţiei, la care aşteaptă răspunsuri.

Întrebat în legătură cu faptul că România a înregistrat cea mai mare inflaţie din ultimii ani, şi anume 4,3% în ianuarie, Dragnea a răspuns: "E bine să întrebaţi şi Banca Naţională".

Dragnea a afirmat: "Eu o să trimit o scrisoare domnului guvernator, cu nişte puncte de vedere adunate de la mai mulţi specialişti şi din partea mea, şi vreau să primesc nişte răspunsuri. Nu vreau să discut acum, pe genunchi, pentru că este un subiect foarte important. Vreau să văd şi care a fost implicarea Băncii Naţionale, pentru că este o chestiune foarte importantă".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb