OTP Bank negociază preluarea sucursalei RBS din România

Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 2 mai 2011

OTP Bank, cea mai mare bancă din Ungaria, cu active de circa 37 miliarde de euro, negociază preluarea sucursalei RBS din România şi va înainta o ofertă financiară în următoarele două săptămâni, au declarat surse apropiate discuţiilor dintre cele două instituţii de credit, citate de Mediafax.

"OTP are datele financiare ale băncii, le analizează şi va înainta un preţ până la jumătatea lunii mai. RBS este o bancă foarte bună, dar OTP trebuie să analizeze riscul semnificativ în ceea ce priveşte fidelizarea pe viitor a marilor clienţi corporate, principalul activ al băncii", au explicat sursele citate.

Conducerea OTP a anunţat, vineri, la Budapesta, că grupul ungar vrea să cumpere o anumită bancă pe piaţa românească, cu active uşor mai mari decât ale OTP România, precizând că nu este vorba de MKB Romexterra, divizia din România a grupului ungar MKB.

"Activele totale ale posibilei ţinte de achiziţie din România sunt uşor mai mari decât cele ale OTP Româ-nia", a spus directorul general adjunct, László Wolf.

"OTP a mers pe două linii pentru achiziţia din România, Banca Comercială Carpatica şi RBS, dar dis-cuţiile cu banca din Sibiu au fost abandonate, printre altele din cauza incertitudinilor privind calitatea portofoliului de credite", au adăugat surse din piaţă.

Grupul RBS, controlat în prezent de statul britanic, este prezent în România din 2007, când a preluat operaţiunile băncii olandeze ABN Amro, care au trecut în 2008 sub brandul creditorului britanic.

În februarie 2009, RBS a anunţat că operaţiunile din România sunt pe lista activelor de vânzare în cadrul unui program de restructurare al grupului britanic. Totuşi, chiar în toamna anului 2009 grupul britanic a renunţat la vânzarea subsidiarei din România întrucât a considerat că preţul pe care l-ar fi putut obţine nu reflecta corect operaţiunile locale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb