OVES Enterprise lansează prima platformă de securitate din lume pentru reţele de drone şi avioane

F.D.
Companii / 30 octombrie 2023

Mihai Filip, CEO, OVES Enterprise

Mihai Filip, CEO, OVES Enterprise

OVES Enterprise, afacere românească de dezvoltare de software, lansează IXXERA, prima platformă de securitate din lume destinată reţelelor de drone ce asigură securizarea vehiculelor aeriene fără pilot (UAV) împotriva atacurilor cibernetice bazată pe tehnologie blockchain şi AI, conform unui comunicat de presă al companiei.

Potrivit sursei citate, platforma software IXXERA oferă soluţii avansate de criptare şi monitorizare a reţelelor de drone şi intervenţie rapidă în caz de alerte de securitate. Toate datele sunt protejate printr-un sistem blockchain descentralizat, oferind, astfel, un nivel înalt de securitate. IXXERA poate fi accesată sub formă de SaaS, dar şi accesată de catre producătorii din domeniul aeronautic, guverne şi instituţii de securitate la nivel global.

"Într-o lume în care dronele devin tot mai prezente, de la câmpurile de luptă, până la livrările comerciale, securitatea nu este doar o opţiune, ci o necesitate. Prin platforma IXXERA, ne asigurăm că dronele nu sunt doar instrumente eficiente, ci şi extrem de sigure. Cu ajutorul tehnologiei noastre avansate de criptare şi monitorizare, oferim o soluţie de securitate complexă, care protejează atât datele, cât şi integritatea fizică a dronelor", spune Mihai Filip, CEO, OVES Enterprise, menţionând că, în contextul creşterii accelerate a interesului pentru drone, angajamentul companiei este de a ridica şi stabili standarde noi de securitate în industrie.

Platforma IXXERA înglobează un ecosistem de securitate cibernetică şi funcţionează atât ca un mecanism de detecţie rapidă a ameninţărilor cibernetice asupra reţelelor de drone, cât şi ca o echipă de intervenţie rapidă, asemănătoare unei unităţi SWAT, care neutralizează orice atac cibernetic asupra reţelei de UAV, arată sursa citată.

Caracteristici Cheie ale platformei IXXERA:

Transport de date critice în medii de telecomunicaţii publice;

Stocare de date critice în cloud-ul public;

Gestionarea identităţii;

Acces segregat la date;

Registru Blockchain inalterabil;

Criptare de nivel militar;

Audit al întregii structuri şi a tuturor componentelor.

"Unul dintre cele mai mari atuuri ale soluţiei noastre de securitate pentru drone este scalabilitatea. IXXERA este uşor adaptabilă la nevoile variate ale clienţilor, fie că este vorba de un singur aparat zburător sau de o flotă întreagă. În plus, sistemul nostru este construit pentru a fi infailibil, eliminând vulnerabilităţile asociate unui punct central de eşec. Această arhitectură descentralizată nu numai că sporeşte securitatea, dar este şi ideală pentru aparate autonome şi flote mari de drone, oferind, astfel, o soluţie complexă şi flexibilă pentru gestionarea şi protejarea activelor aeriene în orice context operativ", mai spune Mihai Filip.

Parteneriat cu Direcţia Naţională de Securitate Cibernetică a României

Având în vedere creşterea rapidă a utilizării dronelor în diverse aplicaţii, securitatea acestor dispozitive devine o preocupare majoră. În acest context, OVES Enterprise intră în parteneriat cu Direcţia Naţională de Securitate Cibernetică a României pentru îmbunătăţirea securităţii cibernetice în domeniul UAV. Acordul subliniază angajamentul reciproc de a dezvolta şi disemina informaţii şi cunoştinţe relevante, precum şi de a evalua, testa şi promova noi tehnologii şi soluţii de securitate cibernetică.

IXXERA, a doua lansare OVES Enterprise într-o lună în segmentul de drone

IXXERA este a doua investiţie a OVES Enterprise în industria de drone, după ce, luna trecută, a anunţat o investiţie de peste 500.000 de euro în producţia de drone, atât pe segmentul hardware, cât şi software.

OVES Enterprise mai menţionează că dezvoltă, în prezent, 9 modele de drone, de diferite dimensiuni, atât cu rotoare, cât şi cu aripi fixe. Toate produsele sunt finanţate din fonduri proprii, compania asigurând şi partea de cercetare şi dezvoltare, cu focus pe inovaţie şi pe identificare de noi modalităţi de utilizare a dronelor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7176
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3172
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9544
Gram de aur (XAU)Gram de aur393.2836

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
gustulitaliei.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb