Pachet de măsuri în valoare de 100 miliarde euro, adoptat de Guvernul austriac

F.A.
Ziarul BURSA #Internaţional / 14 octombrie 2008

Guvernul federal austriac a adoptat un pachet de măsuri în valoare de 100 miliarde euro, pentru a asigura încrederea în pieţele monetare şi de capital din Austria şi a proteja sistemul bancar de efectele negative ale crizei financiare internaţionale. Conform Erste Bank, aceste măsuri vor permite băncilor locale în primul rând să îşi întărească baza de capital şi, în al doilea rând, vor asigura accesul adecvat la lichidităţi.

"Vom analiza cu atenţie mecanismele oferite de către guvern şi vom face uz de acele facilităţi care sunt potrivite pentru Erste Group şi care sunt în interesul acţionarilor, angajaţilor şi clienţilor noştri. Prin utilizarea acestor mecanisme, Erste Group doreşte să se asigure că această criză care îşi găseşte originea departe de focusul nostru geografic şi de afaceri, nu va avea un impact semnificativ asupra regiunii noastre", a afirmat Andreas Treichl, director general executiv la Erste Group.Aceste măsuri au ca scop nu doar fortificarea sistemului bancar local şi protejarea sa în faţa posibilelor efecte ale crizei financiare, ci, de asemenea, vor sprijini şi creşterea economică a Austriei şi a ţărilor din Europa Centrală şi de Est, permiţând afacerilor locale să folosească oportunităţile care se nasc în aceste ţări.

Pachetul adoptat are trei componente majore. Prima urmăreşte fortificarea pieţei interbancare: pentru a rezolva problemele de lichiditate care rezultă din urma situaţiei curente de inactivitate a pieţei interbancare, va fi stabilită o entitate specială care să administreze depozitele şi împrumuturile interbancare. Acest "agent de clearing" va fi garantat de către stat. În plus, va fi luat un număr de măsuri care să permită accesul băncilor un acces mai uşor la facilităţile de refinanţare pe termen scurt ale băncii centrale.

A doua componentă vizează fortificarea bazei de capital a instituţiilor de creditare şi de asigurare. Astfel, un pachet larg de măsuri a fost adoptat pentru a fortifica baza de capital a instituţiilor de creditare şi a companiilor de asigurări şi pentru a păstra activitatea economică în echilibru şi a proteja economia Austriei. Aceste instrumente includ garanţii pentru pasive, extensii de credit şi injecţii de capital. Ultima componentă are în vedere extinderea schemei de garantare a depozitelor. Depozitele persoanelor fizice vor fi protejate integral conform noii scheme de garantare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb