Pachetul de măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, adoptat de ECOFIN

George Forcoş
Macroeconomie / 17 iunie 2016

Miniştrii de Finanţe din UE reuniţi astăzi la Luxemburg au convenit asupra propunerii de norme împotriva practicilor de evitare a obligaţiilor fiscale care afectează în mod direct funcţionarea pieţei interne.

"Această decizie face parte din pachetul de măsuri privind combaterea evaziunii fiscale care urmăreşte un răspuns coordonat la nivelul UE la problema evaziunii fiscale şi a practicilor fiscale agresive ale multinaţionalelor", a anunţat astăzi Ministerul Finanţelor Publice prin intermediul unui comunicat de presă.

Potrivit sursei citate, pachetul legislativ include măsuri anti-abuz ce vizează: deductibilitatea dobânzilor, impozitarea transferului de active, trecerea de la scutirea fiscală la acordarea de credite, o regulă generală anti-abuz, reguli cu privire la societăţile străine controlate.

"Această directivă urmăreşte o protecţie minimă pentru sistemele de impozitare a societăţilor din statele membre. Noile reguli vizează eliminarea lacunelor pe care unele companii multinaţionale le folosesc pentru a evita plata anumitor impozite", a declara Anca Dragu, Ministrul Finanţelor Publice prezent la reuniunea ECOFIN, conform acesluiaşi comunicat de presă.

Miniştrii finanţelor au discutat măsuri de întărire a Uniunii Bancare şi stadiul actual al procedurilor legate de sistemul comun al taxei pe tranzacţiile financiare.

"Am subliniat în cadrul întâlnirii ECOFIN faptul că, pentru România, Uniunea Bancară constituie un pachet extrem de important la a cărui dezbatere ar trebui sa ia parte toate statele membre, nu doar cele din zona euro. În acelaşi timp, pentru a ajunge la o decizie in ceea ce priveşte schema europeană de garantare a depozitelor şi mecanismul de sprijin pentru Fondul Unic de Rezoluţie este nevoie de o analiză care să ia in calcul implicaţiile asupra tuturor ţărilor din UE", susţine ministrul Anca Dragu.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb