Pacienţii cu forme uşoare de covid vor fi trataţi la domiciliu

A.P.
Miscellanea / 23 octombrie 2020

Pacienţii cu forme uşoare de covid vor fi trataţi la domiciliu

Pacienţii asimptomatici sau cu forme uşoare de COVID-19 vor fi trataţi la domiciliu doar cu acordul lor, aceştia putând cere internarea în spital, precizează Casa Naţională de Asigurări de Sănătate (CNAS), care explică faptul că în cazul acestor pacienţi nu sunt obligatorii radiografia pulmonară sau alte analize, potrivit News.

Până la publicarea ordonanţei de urgenţă în Monitorul Oficial, în condiţiile în care Ministerul Sănătăţii a refuzat să publice textul ordonanţei, purtătorul de cuvânt al CNAS, Mihaela Tănase, a făcut câteva precizări în legătură cu prevederile actului normativ:

Persoanele care prezintă simptome specifice COVID-19 raman la domiciliu pana la primirea rezultatului testului care confirma sau infirma diagnosticul de COVID-19.

In cazul in care diagnosticul este infirmat, pacientul va primi de la medicul de familie concediu medical pana la remediarea problemelor de sanatate.

In cazul in care testarea confirma ca persoana este infectată cu COVID-19, dar nu prezinta simptome sau manifesta o forma usoara a bolii, poate ramane izolata la domiciliu, in monitorizarea medicului de familie, fara a mai fi necesara evaluarea unui medic specialist si va primi concediu medical de la medicul de familie.

Persoanele fără simptome care se testează iar testul este pozitiv, de asemenea, pot ramane in monitorizarea medicului de familie, care le acorda concediu medical pentru perioada de izolare.

Persoanele pentru care DSP instituie măsura carantinării (contact direct cu persona infectata sau vine din zona rosie) vor primi concediu medical de carantinare de la medicul de familie, în baza deciziei DSP.

Ulterior, răspunzând întrebărilor jurnaliştilor, reprezentanta CNAS a mai precizat că "pacientul asimptomatic sau cu formă uşoară poate opta să rămână în monitorizarea medicului de familie fără a mai fi necesară evaluarea medicului specialist. Bineînţeles că, în cazul în care apar simptome, pacientul merge la spital".

Întrebată dacă pacientul cu o formă uşoară a bolii poate cere să fie internat, Mihaela Tănase a răspuns: "Da, izolarea la domiciliu se face doar cu acordul pacientului".

De asemenea, întrebată dacă în cazul pacienţilor care rămân la domiciliu nu vor mai fi făcute radiografie pulmonară şi alte analize, aceasta a răspuns afirmativ. "Nu sunt obligatorii în cazul simptomelor uşoare", a spus ea.

În privinţa concediului, Tănase a explicat că, sunt două situaţii: concediul de carantinare în baza deciziei DSP este 100%, iar concediul pentru cei cu simptome asemănătoare Covid, dar care se dovedeşte că nu au această boală, se acordă pentru afecţiunea de care aceştia suferă, în procentul prevăzut de lege.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. incetul cu incetul fanii covid vor recunoaste ca au fost niste boi cu incaltari si ca trebuiau lucrurile lasate cum au fost si pina acum , adica bolnavii la spital si cei sanatosi la munca . Suedia , o tara cu oameni intregi la cap ! luati-va in continuare dupa partidul comunist chinez si mai dati filmuletele cu oameni secerati pe strazi si camioane cu sicrie , ca prosti sint Slava Domnului !

    1. Daca este sa crezi cifrele vehiculate in presa saptamana aceasta, aprox. 50% dintre romani doresc sa se vaccineze cu noul vaccin anti COVID.

      Adica, un vaccin care a inceput deja sa fie produs de Pfizer in Belgia fara sa aiba inca aprobarea de punere pe piata. 

      Sau vaccinul anti-covid concurent "dezvoltat" de rivalii de la Astra Zeneca care au deja multiple cazuri de afecte adverse in randul parcticipantilor la studiu. 

      Niciunul dintre aceste versiuni de vaccin anti-covid nu a fost studiat suficient cat sa poate fi depistate eventualele efecte pe termen lung. 

      Principiul e simplu: imunizeaza-te (obligatoriu) mai intai si vedem cum o fi dupa.

      "adica bolnavii la spital si cei sanatosi la munca"

      du-te dracului de sfrijita!  

      reformulare :si cei sanatosi la TELEMUNCA de acasa 

      sa dea Dumnezeu sa faci covid in forma grava si sa zaci inconstienta pe la ATI ...3-4 saptamani asa.... cat sa iti treaca ideile astea psihotice si sa vezi exact ce inseamna sa ai virusul!

      La infectare si la ATI cu tine!  

      IMEDIAT !

      Si sa treci printr-o situatie la granita cu moartea sa vezi cum e!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb