PAID a trecut pe pierderi

F.A.
Ziarul BURSA #Bănci-Asigurări / 24 aprilie 2013

Societatea care emite poliţe de asigurare obligatorie a locuinţelor, PAID, a subscris prime de asigurare de aproape 6,5 milioane de lei în 2012, în scădere cu 82% faţă de anul precedent, după ce portofoliul asigurătorului s-a diminuat cu 38%, la 331.131 poliţe.

Potrivit datelor companiei, Pool-ul de Asigurare Împotriva Dezastrelor Naturale (PAID) a înregis-trat o pierdere de 2,8 milioane de lei în 2012, de la un profit net de 970.922 lei în urmă cu un an.

"După ce în 2012, PAID a consemnat o pierdere de 2,8 milioane de lei, rezultată în principal din costul cu programul de reasigurare, societatea a reuşit însă să se redreseze în primul trimestru din 2013. Astfel, asigurătorul a înregistrat în primul trimestru din acest an un profit de peste două milioane de lei, ca urmare a bunei gestionări a portofoliului de asigurări şi a reducerii costului cu programul de reasigurare", se arată într-un comunicat al companiei.

Valoarea daunelor achitate de PAID pe parcursul anului precedent a depăşit 270.000 lei, iar veniturile din prime de asigurare s-au ridicat la aproape 6,5 milioane de lei.

"De asemenea, în primul trimestru din acest an, PAID a plătit daune în valoare de 36.904 lei, veniturile din prime de asigurare fiind de 3,57 milioane de lei", se mai spune în comunicat.

PAID a fost înfiinţată în septembrie 2009 în baza prevederilor Legii 260/2008, ale Legii 32/2000 privind activitatea de asigurare şi supravegherea asigurărilor şi Legii 31/1990 privind societăţile comerciale.

Cei mai mari acţionari ai asigurătorului sunt Astra, Groupama şi Gothaer Asigurări (fiecare cu 15%). Generali România are o participaţie de 11 %, iar ABC Asigurări, Carpatica Asig, Certasig, City Insurance, Credit Europe Asigurări, Euroins, UNIQA Asigurări şi Grawe România deţin câte 5,5% din acţiuni.

Primele poliţe PAD au fost emise de PAID în iulie 2010.

PAID este o componentă a programului naţional de asigurare a catas-trofelor, gestionat de Ministerul Administraţiei şi Internelor.

Conform legislaţiei, PAID administrează sistemul de asigurare obligatorie a locuinţelor, care acoperă trei riscuri de bază specifice Româ-niei - cutremur, inundaţii şi alunecări de teren.

Acoperirea poliţelor emise de PAID este una de tip prim risc şi funcţionează pe principiul solidarităţii, adică se aplică acelaşi nivel de primă de asigurare pentru orice locuinţă, independent de gradul de vulnerabilitate specific acesteia.

Primele de asigurare pentru poliţele emise de PAID sunt de 20 de euro, pentru o sumă asigurată de 20.000 de euro, şi de 10 euro, pentru o sumă asigurată de 10.000 euro, în funcţie de materialele utilizate la construcţia imobilului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb