PÂNĂ ÎN IULIE 2021: Reţelele Vodafone din Europa vor fi alimentate 100% din surse regenerabile

A.P.
Comunicate de presă / 17 iulie 2020

Reţelele Vodafone din Europa vor fi alimentate 100% din surse regenerabile

Vodafone are ca nou obiectiv reducerea emisiile de carbon ale clienţilor de business, cu 350 de milioane de tone, până în 2030

Alimentarea cu energie a reţelei Vodafone din toată Europa se va realiza în proporţie de 100% din surse regenerabile, până la sfârşitul lunii iulie 2021, anunţă un comunicat de presă emis astăzi de Vodafone.

Aşadar, reţeaua Vodafone devine Green Gigabit pentru clienţii din 11 ţări şi va opera în mod sustenabil, cu ajutorul energiei eoliene, solare sau hidroenergiei.

Vodafone şi-a propus obiectivul de a-şi ajuta clienţii de business să îşi reducă amprenta de carbon, prin intermediul soluţiilor IoT, cloud hosting sau home working. Astfel, emisiile de CO2 vor fi reduse în total cu 350 de milioane de tone la nivel global, în intervalul 2020 - 2030 , dacă totul merge conform planului. Acest nivel de emisii reprezintă totalul emisiilor de carbon generate de Marea Britanie în anul 2019, detaliază comunicatul de presă.

Printre obiectivele Vodafone se numără îmbunătăţirea vieţilor a peste 1 miliard de oameni şi reducea impactului poluant asupra planetei, la jumătate, până în 2025.

Nick Read, CEO Vodafone Group a afirmat: "Acum mai mult ca niciodată, milioane de oameni din întreaga lume se bazează pe Vodafone pentru a fi conectaţi. În contextul actual în care societatea se repliază şi se recuperează în urma crizei generate de virusul COVID-19, avem şansa de a construi un viitor mai sustenabil, astfel încât această revenire să nu afecteze mediul înconjurător. Trecerea noastră accelerată la energie regenerabilă în proporţie de 100% pentru reţelele din Europa va schimba modul în care alimentăm tehnologia pe care o folosim pentru a face bine - prin reducerea dependenţei noastre faţă de combustibilul fosil, prin ajutorul pe care îl vom acorda clienţilor noştri pentru a-şi administra resursele mai eficient şi a-şi reduce propria amprentă de carbon, toate acestea ducând la crearea unui mediu mai sănătos pentru noi toţi."

Angajamentul Vodafone pentru o reţea Green Gigabit în Europa devansează cu 3 ani obiectivul de a utiliza energie regenerabilă în proporţie de 100% pentru reţelele sale fixe şi mobile, până în 2025. Aproximativ patru cincimi din energia utilizată de reţelele Vodafone va proveni din surse regenerabile, fiind obţinută direct de la furnizorii naţionali de electricitate prin încheierea unor acorduri de cumpărare de energie electrică verde şi plata unui "tarif verde" (green tariff). Restul de o cincime, furnizată prin acord cu proprietarii spaţiilor şi altor infrastructuri utilizate de Vodafone va fi acoperită prin obţinerea unor Certificate de Provenienţă a energiei regenerabile.

Reţeaua Green Gigabit va fi activă în toate pieţele Vodafone din Europa, mai exact în Germania, Marea Britanie, Spania, Italia, Portugalia, Irlanda, Grecia, România, Albania, Cehia şi Ungaria până cel târziu la data de 31 iulie 2021.

Pe 10 februarie 2020, Vodafone România a anunţat o etapă majoră în cadrul obiectivului său strategic, cu privire la impactul asupra mediului şi anume achiziţionarea în proporţie de 100% de energie verde pentru derularea operaţiunilor sale. Acest lucru a fost stabilit ca urmare a renegocierii contractelor cu furnizorii de energie, din 2020. În plus, în data de 22 aprilie 2020 Vodafone România a anunţa utilizarea unor noi tehnologii pentru reducerea amprentei de carbon, mărirea eficienţei energetice şi protejarea planetei printr-un program de investiţii început în anul 2019.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb