PÂNĂ LA SOLUŢIONAREA DEFINITIVĂ Instanţa admite cererea suspendării hotărârilor acţionarilor SIF5, din mai

Andrei Iacomi
Piaţa de Capital / 14 august 2019

Instanţa admite cererea suspendării hotărârilor acţionarilor SIF5, din mai

Tribunalului Dolj a admis cererea de suspendare provizorie a executării hotărârilor Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor SIF Oltenia (SIF5) din data de 9 mai 2019, formulată de societatea de brokeraj Voltinvest şi de Liviu Ungureanu, acţionari ai SIF5, până la pronunţarea definitivă a instanţei de judecată în această speţă, se arată într-un comunicat remis de SIF5 către Bursa de Valori Bucureşti (BVB).

În plus, Tribunalului Dolj a respins şi cererea de intervenţie formulată de SIF Banat - Crişana în sprijinul SIF Oltenia, în contradictoriu cu cei doi acţionari.

Este vorba despre hotărârea luată în cadrul AGEA societăţii din Craiova convocată la solicitarea SIF Banat - Crişana (SIF1) şi SIF Muntenia (SIF4), prin care acţionarii SIF5 au aprobat modificarea actului constitutiv al SIF Oltenia, schimbare ce include înfiinţarea unui Comitet Investiţional cu puteri decizionale, format din membrii conducerii executive şi trei angajaţi ai societăţii de investiţii, precum şi reducerea numărului de administratori ai SIF5 de la şapte la cinci.

Ulterior adunării acţionarilor SIF5 din luna mai, grupul format SIF1 şi SIF4 a cerut Consiliului de Administraţie al societăţii din Craiova convocarea unei noi adunări a acţionarilor, pentru revocarea a patru administratori, printre care şi Tudor Ciurezu care ar fi urmat ca, în cazul unui vot pentru, să fie înlăturat şi din fotoliul de director general al SIF Oltenia.

Atunci, SIF1 şi SIF4 i-au învinuit pe administratorii societăţii din Craiova de obstrucţionarea voinţei acţionarilor, prin neimplementarea hotărârilor luate de aceştia în luna mai.

Acum Tribunalul Dolj a admis cererea de suspendare provizorie a executării deciziilor luate atunci de acţionarii SIF5, situaţie în care se pune întrebarea dacă cererea ulterioară de convocare a AGA SIF Oltenia şi solicitarea Autorităţii de Supravghere Financiară, prin care obliga administratorii SIF 5 să convoace acţionarii, mai este fundamentată.

Întrebarea este justificată de faptul că solicitării celor două SIF-uri îi lipseşte acum principalul temei, care deocamdată este suspendat.

Şi Tudor Ciurezu a cerut convocarea acţionarilor SIF1 pentru revocarea conducerii SIF Banat - Crişana, formată din Bogdan Drăgoi şi Radu Răzvan Străuţ, puncte care au fost respinse în AGA de la Arad a SIF1, din data de 20 iunie.

Este un război ce a demarat când SIF Banat - Crişana şi SIF Muntenia au convocat acţionarii SIF Oltenia pentru modificarea actului constitutiv în condiţiile în care, în 2018, societatea din Craiova şi-a vândut către Erste pachetul de 6,29% deţinut la Banca Comercială Română (BCR), pentru suma de 140 milioane de euro, bani pe care deja i-a investit în societăţi lichide de la BVB, îndeosebi din sectorul bancar şi energetic.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Bravo! Sif 1 si 2 ROIU n-a iesit nimic de pradat, dati-va si voi niste dividende si luati-va capra la pascut!

    1. Cate meleoane a supt make de la sif unu si patru până să devină coruptul lui ciurezu

    Cu sau fără temei ASF cu pantofi si haine noi merge înainte ,trebuie sa dărime Sif 5.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb