Papa Francisc cere încetarea conflictelor în lume şi propune anularea datoriilor ţărilor sărace

C.B.
Internaţional / 12 aprilie 2020

Papa Francisc cere încetarea conflictelor în lume şi propune anularea datoriilor ţărilor sărace

Papa Francisc a făcut un apel la solidaritate globală în lupta împotriva coronavirusului, duminică, la tradiţionalul său mesaj de Paşte "Urbi et Orbi", şi a cerut încetarea conflictelor, relaxarea sancţiunilor internaţionale şi anularea datoriilor ţărilor sărace.

De asemenea, Suveranul Pontif a avertizat Uniunea Europeană că riscă prăbuşirea dacă nu ajunge la un acord cu privire la modul în care poate fi ajutată regiunea să îşi revină.

Papa a pronunţat binecuvântarea "Urbi et Orbi" în bazilica Sfântul Petru goală, spre deosebire de anii trecuţi, când le vorbea zecilor de mii de credincioşi strânşi în piaţa Sfântul Petru.

Mesajul "Paştelui singurătăţii" din acest an ar trebui să fie "o epidemie a speranţei", a spus Papa Francisc, lăudând cadrele medicale şi pe toţi ceilalţi care îşi riscă viaţa pentru a-i salva pe alţii, dar şi pe cei care lucrează în această perioadă în domeniile esenţiale.

"Nu este o vreme a indiferenţei, pentru că întreaga lume suferă şi are nevoie să fie unită în faţa pandemiei", a menţionat el.

Papa şi-a exprimat compasiunea pentur cei care nu şi-au putut lua adio de la cei iubiţi din cauza restricţiilor. Suveranul Pontif a adăugat că este momentul ca politicienii şi guvernele să ia măsuri ferme pentru a ajuta popoarele să treacă de criză şi a-şi relua în cele din urmă viaţa normală.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. clovnul planetei a urmarit si el mesajul? panaramele de lideri europeni l-au urmarit?........

    1. Dictatorul putin va inceta sa mai bombardeze alte tari si sa-i alunge pe oameni de pe pamantul lor? Mosulica asta a intrat si el in hora politicienilor populisti! Sa ajute banca Vaticanului pe statul italian falit! De ce a cerut de la omenire sa-i ajute pe saracii lumii si nu se duce personal la Dumnezeul lui si sa ceara sprijin financiar direct de sus?

      asa boss...nenorocitul de putin, ciuma rosie...cum bombardeaza el alte tari sa-i alunge pe oameni de pe pamantul lor!....esti spalat pe creier sau doar scrii ce ti se da pe biletel?

    Pai si Eu daca nu am datorii ce fac ? Pai oamenii uni au fost chibzuiti si au tinut de bani nu au fost In concedii nu au luat ultimul phone si acum pentu ei ce sa inteleg, mumu ?

    Trecutul de paznic-portar, lipsa unor studii foarte serioase îl ajung din urmă pe Papă. La început mi-a plăcut, părea un tip liberal, mergea noaptea la oameni ai străzii. Simple eschibitii.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb