Cercetările de la Oltchim ale corpului de control al ministrului Economiei, Daniel Chiţoiu, în care se spune că ar fi fost cooptaţi şi procurori DNA, au descoperit fenomene ce par să ţină de domeniul paranormalului. Surse din combinat afirmă că anchetatorii au constatat că, în şedinţa CA Oltchim din 30 mai, nu s-a discutat şi aprobat gajarea unor active de pe platforma petrochimică Arpechim în favoarea Polchem Societe Anonyme, furnizor ce trebuia să-şi recupereze o datorie de circa 10 milioane de euro.
Cu toate acestea, există o decizie din acea zi a Consiliului de Administraţie (CA) al Oltchim, ce poartă semnătura lui Karoly Borbely (preşedinte al CA la data res-pectivă), prin care Constantin Roibu, fostul director general, era împuternicit să ipotecheze respectivele active.
Sursele noastre susţin că înregis-trarea şedinţei CA din 30 mai şi procesul verbal arată că nu a existat vreo decizie privind gajul pentru Polchem şi că ar fi şi mărturii şi declaraţii ale unor membri ai Consiliului în acest sens. Astfel, anchetatorii au sus-piciunea, potrivit surselor citate, că împuternicirea lui Roibu este un document ilegal, existând posibilitatea ca fostul preşedinte CA, Karoly Borbely, să nu aibă habar de existenţa împuternicirii buclucaşe.
Alte surse din combinat ne-au spus, însă, că cercetările trebuie să continue pentru că, la o săptămână după CA-ul din 30 mai, ar fi avut loc un vot prin corespondenţă al membrilor CA al unor documente privind activitatea combinatului vâlcean, printre care şi gajul pentru Polchem.
Karoly Borbely şi Constantin Roi-bu nu au putut fi contactaţi ieri, până la închiderea ediţiei, pentru a clarifica situaţia.
La finele săptămânii trecute, ziarul "BURSA" a publicat în exclusivitate informaţia potrivit căreia mai multe firme cu acţionariat în paradisuri fiscale au primit gaj active ale Oltchim, cu o valoare totală de peste 100 milioane de euro, în urma unor acţiuni ilegale ale fostului director general Constantin Roibu. Un astfel de gaj de 42 milioane euro (active de pe platforma petrochimică de la Arpechim, modernizate cu 60 milioane de euro - fonduri de la stat) a fost dat companiei Polchem Societe Anonyme pentru o datorie de doar 7 milioane de euro.
Vineri a avut loc licitaţia pentru vânzarea acestor active gajate, dar nu s-a prezentat niciun cumpărător. Autorităţile vor să anuleze ipotecile ilegale în instanţele penale şi DNA va investiga cazul. Ieri, conducerea Oltchim a anunţat că instanţa a decis suspendarea executării silite.
Săptămâna trecută, într-o declaraţie pentru ziarul BURSA, Constantin Roibu s-a apărat şi a spus că nu şi-a depăşit mandatele primite de la Consiliul de Administraţie şi nu a ipotecat ilegal active.
1. Sculy si Mulder
(mesaj trimis de Theraflu în data de 28.11.2012, 09:16)
Chemati repede pe agenti Mulder si Sculy sa nu se teleporteze Roibu.
Traicu stie ceva ?
Se redeschid dosarele chiX !
1.1. Mulder sau Murder? (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 28.11.2012, 11:19)
ChiX sau Chixboxing?
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 28.11.2012, 12:31)
daca nu se rezolva situatia locurilor de munca pt angajatii Oltchim si ceilalti de la Methchel in tara va incepe o noua revolutie pt ca oamenii sunt disperati nu au unde sa mai lucreze nici in tara nici in afara iar bancile vin sa le puna sechestru pe ceea ce au incercat sa faca pt copii
2.1. Faceti un sondaj ! (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Theraflu în data de 29.11.2012, 12:57)
Faceti un sondaj printre alesi de presedinte pana la trasculescu cum vor rezolva problemele astea si ce parere au ?