Parc fotovoltaic pentru alimentarea cu energie a unui spital orăşenesc din Galaţi

Ana Felea
Ziarul BURSA #Miscellanea / 6 septembrie 2024

Autorităţile judeţene au pregătit un proiect pentru construirea unui parc fotovoltaic care să asigure necesarul de energie pentru Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. Cu alte cuvinte, Consiliul Judeţean îşi propune ca unitatea medicală să devină independenţă energetic.

Autorităţile judeţene au pregătit un proiect pentru construirea unui parc fotovoltaic care să asigure necesarul de energie pentru Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. Cu alte cuvinte, Consiliul Judeţean îşi propune ca unitatea medicală să devină independenţă energetic.


Consiliul Judeţean Galaţi a anunţat noi investiţii în spitalele din judeţ. În acest sens, autorităţile judeţene au pregătit un proiect pentru construirea unui parc fotovoltaic care să asigure necesarul de energie pentru Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor. Cu alte cuvinte, Consiliul Judeţean îşi propune ca unitatea medicală să devină independenţă energetic.

"Facturi zero la energie electrică. În acest scop, vom depune un proiect pe Programul de Tranziţie Justă, pentru a amenaja în curtea spitalului un parc fotovoltaic cu 532 de panouri. Practic, spitalul îşi va produce singur toată energia de care are nevoie, mai ales că, după ultimele investiţii (Pediatrie nouă, Ambulatoriu nou, Maternitatea şi Chirurgia modernizate de la zero), a crescut şi consumul de energie", a anunţat Consiliului Judeţean.

Valoarea acestei investiţii este de aproximativ 4,1 milioane de lei.

De asemenea, astfel de parcuri fotovoltaice vor fi amenajate şi la Spitalul Judeţean Galaţi, precum şi la Spitalul Municipal "Anton Cincu" din Tecuci. Tot la spitalul de la Tecuci va fi achiziţionat primul RMN din istoria unităţii medicale.

"Dotăm cabinetul de neurologie, laboratorul de analize medicale şi laboratorul de imagistică cu aparatură medicală performantă, în cadrul unei investiţii de aproximativ 15 milioane de lei (3 milioane de euro). Astfel, după ce am dotat spitalul cu primul computer tomograf, acum îl vom dota şi cu primul RMN. Totul pentru ca tecucenii şi cei din localităţile limitrofe să fie mult mai bine îngrijiţi din punct de vedere medical", au anunţat reprezentanţii Consiliului Judeţean Galaţi.

Pe lângă RMN-ul de 3 Tesla (sistem avansat de imagistică prin rezonanţă magnetică), lotul are alte 53 de echipamente medicale performante, printre care sistem de spectrometrie de masă MALDI TOF, analizor automat hematologie cu determinare reticulocite şi VSH, analizor complet modular de biochimie şi imunologie clinică dar şi un sistem arhivare electronică imagistică medicală şi diagnostic (PACS).

Investiţia a fost deja depusă spre finanţare în cadrul Programului de Sănătate.

Un alt proiect anunţat de Consiliul Judeţean este dotarea secţiei ORL a Spitalului Judeţean cu tehnologie modernă pentru diagnosticarea tumorilor din sfera ORL.

"Secţia ORL a Spitalului Judeţean a fost dotată, pentru prima oară în cei peste 50 de ani de funcţionare, cu un fibroscop nazal, un echipament medical cu ajutorul căruia se poate depista în stadii incipiente cancerul rinofaringian.

Din păcate, în ultimii ani, numărul cancerelor din sfera ORL a crescut îngrijorător, iar vechea procedură de diagnosticare era mult mai complicată, invazivă şi dureroasă pentru pacient. Deja s-au efectuat primele proceduri cu acest aparat medical nou de către echipa de medici specialişti.

Spitalul Judeţean este una dintre puţinele unităţi medicale din zonă care deţine acest aparat modern, esenţial pentru depistarea precoce a afecţiunilor ORL (tumori, amigdalite, laringite, sinuzite etc.)", au punctat reprezentanţii Consiliului Judeţean Galaţi.

Beneficiile fibroscopiei nazale sunt examinare detaliată şi rezultate obţinute în timp real, precizia diagnosticului, acces la informaţii clinice care nu pot fi detectate printr-o examinare fizică obişnuită, cât şi evitarea altor investigaţii invazive. De asemenea, folosind noua tehnologie, pacientul nu are nevoie de internare, pregătire prealabilă sau recuperare post-investigaţie.

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8074
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2778
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8878
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.3419

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb