ZIARUL BURSA

06 septembrie
Ediţia din 06.09.2024
Kremlinul este campion mondial la manipulare; îşi bate joc sistematic de alegătorul americam, îl momeşte cu fake news şi îl pune să-l aleagă preşedinte pe prietenul lui Putin. Ce credeţi că se întâmplă cu alegătorul român? (Ilustraţia: colaj de MAKE)

Kremlinul manipulează alegerile din SUA; operaţiunea rusească, anihilată de instituţiile americane

George MarinescuInternaţional / 6 septembrie

Departamentul de Justiţie al SUA a confiscat 32 de domenii de internet folosite de Rusia într-o campanie masivă de influenţare a alegerilor prezidenţiale din 2024, din America şi din alte state, dezvăluind implicarea Kremlinului în diseminarea de fake news Postul Russia Today şi influenceri ruşi de rang înalt, precum Margarita Simonyan, au orchestrat operaţiuni de dezinformare folosind tehnici avansate de inteligenţă artificială şi site-uri false Rusia a reuşit să recruteze influenceri americani, fără ştirea lor, care au diseminat propagandă pro-Kremlin în mediul online Influencerii americani ar fi urmat să primească, în total, 10 milioane de dolari pentru serviciile oferite Operaţiunea viza atât Statele Unite, cât şi ţări europene precum Germania şi Franţa  

Andreea Petru, partener, BluePrint Advisors, Laurenţiu Stan, fondatorul şi directorul companiei Kapital Minds şi Paul Şerban, artist plastic.

Studiu Kapital Minds: Doi din trei antreprenori din ţara noastră consideră vânzarea afacerii drept principala opţiune pentru exit

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 6 septembrie

Laurenţiu Stan, fondatorul Kapital Minds: "Foarte multe tranzacţii potenţiale nu se realizează din cauza aşteptărilor mult diferite ale vânzătorului şi cumpărătorului cu privire la preţ" 

"O evaluare independentă, obiectivă şi ancorată în realitatea pieţei specifice, este întotdeauna primul pas al unui proces de M&A", spune fondatorul companiei

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Evoluţiile de pe piaţa de motorină sunt importante pentru că acest combustibil este un pilon tradiţional al pieţei energiei mondiale, fiind folosit în transporturi, minerit, construcţii şi agricultură.

Scade cererea de motorină în China

V.R.Internaţional / 6 septembrie

Pieţele de motorină din China şi India, responsabile pentru cea mai mare parte a cererii asiatice de profil, dau semne de încetinire, ceea ce ar putea crea noi probleme pentru preţurile ţiţeiului, transmite Bloomberg.

Prognoza meteo (06-07 septembrie 2024)

Prognoza meteo (06-07 septembrie 2024)

Ştiri utilitare / 6 septembrie

Prognoza pentru România 

Valorile termice diurne vor fi cu mult mai mari decât cele normale în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele din jumătatea de sud-vest a ţării, unde vor caracteriza o vreme călduroasă.

"Maşinile vor fi utilizate de serviciile municipalităţii şi de unităţile din subordine, iar obiectivul este ca, pe viitor, întreg parcul auto să fie înlocuit cu maşini nepoluante", se arată într-un comunicat de presă.

Doar maşini electrice pentru Primăria Galaţi

Ana FeleaMiscellanea / 6 septembrie

Primele trei maşini electrice au ajuns în parcul auto al municipalităţii gălăţene, prilej cu care reprezentanţii Primăriei anunţă că Administraţia Fondului pentru Mediu a mai aprobat o nouă cerere de finanţare pentru încă un lot de 20 de maşini...

Macro Newsletter 06 Septembrie 2024

Macro Newsletter 06 Septembrie 2024

Macroeconomie / 6 septembrie

Comenzile industriale noi din Germania au crescut peste aşteptări în luna iulie 2024, cu o rată lunară de 2,9%, după o creştere de 4,6% în luna precedentă, iar creşterea anuală a fost de 3,7%, după un declin de 11,2% în luna anterioară.

Corecţia indicelui BET se adânceşte

BVB Corecţia indicelui BET se adânceşte

A.I. Piaţa de Capital / 6 septembrie

Tranzacţii de 94,6 milioane lei, peste cele din şedinţa anterioară  

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut în mare parte scăderi, în penultima şedinţă de tranzacţionare a săptămânii, într-o zi cu deprecieri uşoare ale pieţelor...

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

05 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9711
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4799
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2926
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8959
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4717

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo