Mii de tone de frigidere, reciclate în cea mai nouă fabrică de la Buzău

Ana Felea
Ziarul BURSA #Companii #Mediu / 6 septembrie

Mii de tone de frigidere, reciclate în cea mai nouă fabrică de la Buzău

Cea de-a treia fabrică GreenWEEE, divizia specializată în reciclarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice, a fost inaugurată la finalul lunii iunie în municipiul Buzău. În noua fabrică, aflată pe platforma industrială de la Frasinu, vor fi reciclate lunar circa 3000 de tone de frigidere pe lună.

"Într-un context global în care se produc anual peste 50 de milioane de tone de deşeuri electronice, drumul către un viitor sustenabil poate fi realizat doar prin investiţii şi măsuri de economie circulară", a anunţat investitorul.

Fabrica de la Frasinu a fost construită de la zero şi reprezintă o investiţie de 75 milioane de lei, făcută de GreenWEEE.

După inaugurarea acestei unităţi, GreenWEEE poate recicla 1.000.000 de frigidere pe an, obţinând o recuperare de peste 98% a materialelor, reintegrate ulterior în economie sub formă de materii prime secundare.

"Noua fabrică, localizată în Buzău, este dotată cu tehnologie de ultimă generaţie, permiţând reciclarea a peste 1.000.000 de frigidere anual, cu o recuperare impresionantă de peste 98% a materialelor. Aceste materiale reciclate sunt ulterior reintegrate în economie sub formă de materii prime secundare. Cu noile linii de procesare, capacitatea totală de reciclare a GreenWEEE ajunge acum la 140,000 de tone pe an", a anunţat investitorul.

Practic, în urma reciclării se va recupera fier, aluminiu, cupru, spumă poliuretanică şi substanţele periculoase (freonul). Materialele sunt valorificate şi reintroduse în economie ca materii prime secundare. De exemplu, fierul este folosit în motoarele maşinilor, plasticul în alte electonice, iar aluminiu în topitorii.

"Reciclarea unui frigider economiseşte 2.800 kg CO2, echivalentul a 13.000 km parcurşi cu maşina", explică investitorul.

Cea de a treia fabrică aduce la Buzău şi o nouă tehnologie pentru fluxul de producţie, fapt prin care compania a rezolvat o altă problemă majoră cu care se confruntă alţi angajatori din judeţ, respectiv lipsa forţei de muncă. Mai exact, în noua fabrică au fost angajate circa 30 de persoane pe posturi de operatori linie, dar si pentru activităţi transport (motostivuitorist, mecanic, electrician).

GreenWEEE este lider de piaţă în România în tratarea şi reciclarea DEEE-urilor (deşeuri de echipamente electrice şi electronice), bateriilor şi componentelor din industria automotive. Compania îşi desfăşoară activitatea în trei fabrici, la Buzău şi la Campia Turzii, având o capacitate totală de tratare de 140.000 tone/an, cu un număr de peste 350 de angajaţi şi o investiţie totală de 40 milioane de euro.

GreenWEEE asigură o tratare la cele mai ridicate standarde, fiind singura unitate din România şi una din puţinele din Europa cu licenţa de operare WEEELABEX. Standardul WEEELABEX este un certificat european ce stabileşte un set de reguli privind colectarea, logistica şi tratarea deşeurilor de echipamente electrice şi electronice. Compania face parte din parcul integrat de reciclare GreenGroup.

GreenWEEE obţine din DEEE-urile colectate (echipamente frigorifice şi de aer condiţionat, aparate electrocasnice de mici şi mari dimensiuni, unelte electrice sau echipamente informatice şi de telecomunicaţii etc.), fracţii de înaltă puritate, asimilate în economie ca materii prime secundare, atât de necesare în contextul economic actual.

(Articol preluat din revista BURSA Construcţiilor)

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb