ParkLake Plaza - investiţie de 250 milioane de euro

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Construcţii / 17 februarie 2011

Grupul de investiţii Caelum Development va începe în luna iulie construcţia centrului comercial ParkLake Plaza, din cartierul Titan din Bucureşti, preînchiriat în proporţie de 35% şi care va atrage o investiţie estimată la 250 de milioane de euro în urma reproiectării proiectului. Caelum Development a obţinut autorizaţia de construire pentru prima fază a proiectului, care va cuprinde 67.000 de metri pătraţi închiriabili. Proiectul, amplasat pe locul fostei baze sportive Spartac, va cuprinde şi o serie de spaţii de petrecere a timpului liber - restaurante, cinematografe, un centru de fitness, un loc de joacă pentru copii şi zece terenuri de tenis în aer liber, potrivit Mediafax.

"Caelum are pentru acest proiect sprijinul deplin al băncilor partenere, iar pentru fondurile care mai sunt necesare pentru a finaliza proiectul se află în stadiu de negocieri avansate cu un consorţiu format din trei bănci care include o bancă româ-neas-că şi alte două bănci europene", menţionează Caelum.

Compania a intrat pe piaţa ro-mânească în 2006, când a achiziţionat un teren de circa 8,2 hectare în apropierea Parcului Titan din sectorul 3, pe care va fi construit centrul comercial.

În 2009, Grupul a obţinut autorizaţiile pentru construirea un centru comercial cu cinci etaje şi o suprafaţă de 110.000 metri pătraţi închiriabili, iar ulterior a decis refacerea conceptului. Noul proiect va fi construit în două etape şi va include pe cele trei niveluri principale un spaţiu total de 79.000 de metri pătraţi închiriabili pentru activităţi comerciale şi recreative.

În prezent, centrul comercial Park-Lake Plaza este în proporţie de 35% pre-închiriat, printre chiriaşi numărându-se hipermarketul Cora, Cinema City cu 16 săli de cinematograf, Pure Fitness, Flanco şi parfumeria Douglas. Un alt procent de 30% din spaţiu este în stadiu de negocieri avansate cu retaileri naţionali şi internaţionali.

Centrul comercial ParkLake Plaza urma să fie dezvoltat în parteneriat cu grupul portughez Sonae Sierra, însă în prezent se rediscută termenii contractului.

Caelum Development este un grup privat de investiţii irlandez, cu activităţi pe piaţa imobiliară din Europa Centrală şi de Est, în special pe piaţa de retail şi birouri. Proiectul a fost lansat iniţial în anul 2008, când dezvoltatorul anunţa că va aloca pentru construcţia centrului comercial circa 700 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9743
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4737
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8990
Gram de aur (XAU)Gram de aur371.8457

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb