PARLAMENT: Directorii generali interimari ai SRR şi SRTv vor fi numiţi, joi, de Birourile permanente

D.Ţ.
Politică / 24 iunie 2021

Birourile permanente reunite ale Senatului şi Camerei Deputaţilor se întrunesc, joi, de la ora 9:00, pentru a numi directorii generali interimari ai Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) şi Societăţii Române de Televiziune (SRTv), informează Agerpres.

Această modalitate de numire survine lipsei de cvorum din şedinţa comună a Senatului şi Camerei Deputaţilor de miercuri.

În aceste condiţii, miercuri, preşedintele Senatului, Anca Dragu a declarat: "Constatăm că nu este cvorum. Faţă de această situaţie, vă amintesc dispoziţiile art. 46 alin. 8 din Legea 41/1994 privind organizarea Societăţii Române de Radiodifuziune şi Societăţii Române de Televiziune. În situaţia în care plenul camerelor reunite ale Parlamentului nu se reuneşte din lipsă de cvorum legal, Birourile permanente ale Senatului şi Camerei Deputaţilor numesc directori interimari".

Liderul senatorilor PSD, Lucian Romaşcanu, a afirmat, după ce plenul Parlamentului a fost suspendat din lipsa cvorumului, că actuala putere a acţionat în acest fel pentru a numi conducerile interimare la TVR şi Radioul public prin decizii ale Birourilor permanente reunite, care nu pot fi atacate la Curtea Constituţională.

PSD analizează să atace în contencios administrativ deciziile care urmează să fie luate de Birourile permanente reunite privind numirea directorilor generali interimari ai TVR şi Radioului public, a adăugat Romaşcanu.

Ramona Săseanu şi Liviu Popescu au fost numiţi pe 11 mai, de Parlament, directori generali interimari ai SRTv, respectiv SRR, după ce plenul a respins rapoartele de activitate şi conturile de execuţie bugetară pe anii 2017, 2018, 2019, ceea ce a dus de demiterea Consiliilor de Administraţie ale celor două societăţi.

Curtea Constituţională a României (CCR) a admis, pe 17 iunie, sesizarea Partidului Social Democrat şi a decis că hotărârile Parlamentului privind numirea directorilor generali interimari ai SRTv şi SRR sunt neconstituţionale.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. intimplator,coalitia de adunatura,a hotarit ca ,mai bine sa nu fie cvorum ul legal,pt a ince incalcare rca pe alte cai ascunse,o nuoua a legiibatjocorire a democratiei si a statului de drept....pina cind oare???????????????

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb