Parlamentul European, rezoluţie privind statul de drept în România

F.B.
Internaţional / 13 noiembrie 2018

Parlamentul European, rezoluţie privind statul de drept în România

Parlamentul Europeană votează astăzi o rezoluţie referitoare la statul de drept în România, după dezbaterile pe această temă pe care le-a organizat în februarie 2017, februarie şi octombrie acest an. Votul va avea loc astăzi, de la ora 12.00, ora Strasbourgului, scrie News.ro.

Potrivit draftului rezoluţiei, Parlamentul European îndeamnă Parlamentul şi Guvernul României să pună în aplicare pe deplin toate recomandările Comisiei Europene, ale GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia şi să se abţină de la orice reformă care ar pune în pericol respectarea statului de drept, inclusiv independenţa sistemului judiciar. De asemenea, eurodeputaţii invită Comisia Europeană " să monitorizeze acţiunile întreprinse de autorităţile române pe baza recomandărilor". Totodată, Legislativul european condamnă "intervenţia violentă şi disproporţionată" a forţelor de ordine în timpul protestelor de la Bucureşti din august 2018.

Potrivit draftului rezoluţiei, Parlamentul European:

Subliniază că este de importanţă fundamentală să se asigure respectarea deplină a valorilor europene comune enumerate la articolul 2 din TUE şi să se garanteze drepturile fundamentale prevăzute de Carta drepturilor fundamentale a Uniunii Europene.

Este profund preocupat de revizuirea legislaţiei judiciare şi penale din România, îndeosebi din cauza posibilităţii ca aceasta să ducă la subminarea structurală a independenţei sistemului judiciar şi a capacităţii acestuia de a combate eficient corupţia din România, precum şi la slăbirea statului de drept.

Condamnă intervenţia violentă şi disproporţionată a poliţiei în timpul protestelor de la Bucureşti din august 2018; solicită întărirea controlului parlamentar asupra serviciilor de informaţii.

Îndeamnă autorităţile din România să se opună măsurilor care ar duce la dezincriminarea corupţiei în rândul funcţionarilor de stat şi să aplice strategia naţională anticorupţi.

Draftul face de asemenea şi alte semnalări.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Ar trebui sa ne mai lase in pace "inalta poarta", cu comisarii lor sovietici cu tot.

    Dupa ce ca ne-au adus la statutul de colonie, ca ne-au luat toate resursele naturale, ne-au distrus capitalul autohton si ne iau forta de munca pe nimic, acum nici cu atat nu se mai multumesc, vor sa ne ingenuncheze complet, sa ne taie si bruma de fonduri europene pe care oricum ni le dadeau cu taraita si sa ne transforme in donator net de bani catre colonistii nesatui.  

    Ordinarii colonisti care nu se mai satura sa ne dea UE sar in apararea securistilor si a abuzurilor comise de statul paralel securisto-mafiot.

    Iar penalul hot de case de la Cotroceni e doar marioneta statului paralel si guvernatorul coloniei Romanica, instalat de colonisti sa le reprezinte interesele. 

    1. Adânc zis..cu multă forță de convingere! Zicea o tipă...care sunt gradele de comparație ale adjectivului respectiv: Adânc, mult mai adânc, foarte adânc....așaaaaa:))))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb