PARTID DEMOCRATIC UNIONIST NORD-IRLANDEZ (DUP):  Preferăm Brexit fără acord decât "anexarea" Irlandei de UE

F.M.
Internaţional / 14 octombrie 2018

Preferăm Brexit fără acord decât "anexarea" Irlandei de UE

Preşedinta Partidului Democratic Unionist nord-irlandez (DUP), care susţine guvernul premierului britanic Theresa May, a afirmat ieri că ar prefera un Brexit în lipsa unui acord decât un acord prost, descriind actualele planuri ca pe "o anexare a Irlandei de Nord" de către UE, relatează Reuters.

Negociatorii britanici şi ai UE au accelerat în această lună eforturile pentru un acord asupra Brexitului care întâmpină în continuare dificultăţi în chestiunea frontierei dintre Irlanda de Nord, parte a Marii Britanii, şi Republica Irlanda, stat membru UE.

În absenţa unui acord comercial comprehensiv UE-Marea Britanie după Brexit, UE încearcă un aranjament în baza căruia Irlanda de Nord ar putea fi supusă în continuare reglementărilor blocului comunitar pentru a evita construirea unei frontiere pe insula Irlanda.

Însă DUP, care susţine guvernul May în adoptarea de legislaţie în parlamentul britanic, se opune cu vehemenţă oricăror propuneri conform cărora provincia ar fi tratată diferit de restul Marii Britanii.

"Înţeleg pe deplin riscul unui Brexit fără acord, dar pericolele unui acord prost sunt mai grave", a comunicat Arlene Foster. "Acest aranjament 'plasă de siguranţă' nu ar fi unul temporar. Ar însemna o anexare permanentă a Irlandei de Nord departe de restul Marii Britanii şi ne-a lăsa pentru totdeauna supuşi unor reglementări decise într-un loc în care nu avem niciun cuvânt de spus", a adăugat ea.

Marea Britanie vrea ca orice aranjament "plasă de siguranţă" să fie limitat în timp. Susţinătorii unei linii dure din Partidul Conservator al lui May se tem că aranjamentul ar putea fi folosit pentru a ţine întreaga Mare Britanie pe termen nedefinit în interiorul uniunii vamale a UE. UE se opune pe de altă parte unei date-limită pentru aranjamentul din insula Irlanda.

Arlene Foster a spus că vrea să asigure un acord care să fie bun atât pentru Irlanda de Nord, cât şi pentru Republica Irlanda şi că va călători la Dublin pentru convorbiri luni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb