Partidul Verde: PE a ratat şansa de a vota moratoriul privind exploatarea gazelor de şist

F.A.
Internaţional / 22 noiembrie 2012

Partidul Verde din România consideră că Parlamentul European (PE) a ratat şansa de a vota moratoriul privind exploatarea gazelor de şist, potrivit unui comunicat de presă.

În ciuda riscurilor prezentate în cele două rapoarte (sănătate şi mediu)doar o treime din MEP au votat în favoarea unui moratoriu privind fracturarea hidraulică în prima dezbatere asupra gazelor de şist.

Deşi moratoriului i-au lipsit câteva voturi pentru a fi aprobat, versiunea finală identifică o serie de riscuri pentru climă, mediu şi sănătate care sunt asociate hidrocarburilor neconvenţionale.

În urma votului de astăzi din Parlamentul European, Comisarul pentru Mediu, Janez PotoÄ�nik, a declarat: "Salut votul Parlamentului de astăzi cu privire la raportul privind impactul asupra mediului al Activităţii de extracţie al gazelor şi petrolului de şist. Este clar că dezvoltarea viitoare a gazelor de şist va depinde de gradul de acceptare publică a fracking-ului. Abordarea riscurilor

pentru sănătate şi mediu va fi de o importanţă capitală pentru industria pentru a obţine acceptarea largă al publicului şi pentru ca o "licenţă publică să funcţioneze" în Europa".

"Verzii din România, vor continua campania de informare a populaţiei cu privire la riscurile pentru sănatate şi mediu prin exploatarea gazelor de şist. Întrucât PE a lăsat la latitudinea statelor membre să decidă în privinţa acestui moratoriu, solicităm de urgenţă instituirea acestuia în Romania pentru următorii doi ani, până când măsurile legislative asumate de Comisia Europeană prin vocea Comisarului pentru mediu, vor adecva cadrul de reglementare astfel încât să existe toate garanţiile necesare că orice exploatare a acestor resurse, nu va prejudicia sănătatea românilor si dezvoltarea sustenabilă a României, in beneficiul generaţiilor următoare", transmite biroul de presă al Partidului Verde.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Verzii din Romania trebuie sa gaseasca argumente de necontestat,daca doreste sa convinga romanii de riscurile tehnologiei de fracturare hidraulica.Balivernele nu conving pe nimeni.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

19 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9773
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5090
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2127
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8457
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.5709

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb