Partidul Verde solicită suspendarea, în cursul acestei zile, a procesului electoral

C.P.
Politică / 21 aprilie 2010

Curtea Constituţională a decis, în premieră în ultimii 20 de ani, în timpul unei campanii electorale, că un articol cu implicaţii decisive ale legii electorale este neconstituţional, întregul proces electoral va trebui suspendat iar legea electorală modificată pentru a permite şi independenţilor să îşi poată depune candidaturile.

Partidul Verde solicită, drept urmare, Biroului Electoral Municipal să suspende în cursul zilei de astăzi procesul electoral urmând ca acesta să fie reluat după modificarea legii electorale.

De asemenea, Partidul Verde adresează invitaţia celor două candidate înscrise în cursa pentru Colegiul 19, Theodora Trandafir şi Liliana Mincă, să se retragă temporar din cursa electorală pentru a arăta că sunt ataşate valorilor democratice. În caz contrar, este evident că ele doresc puterea cu orice preţ şi sunt dispuse să o obţină inclusiv folosindu-se de prevederi declarate de Curtea Constituţională drept neconstituţionale şi care împiedică o competiţie electorală liberă, corectă şi pluralistă.

În ianuarie 2010, excepţia de neconstituţionalitate depusă de Remus Cernea în calitate de membru al Partidului Verde asupra Art. 48 alin. 17 a fost respinsă. Acest articol de lege prevede că la alegerile parţiale "pot participa numai partidele politice şi organizaţiile cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale care la alegerile generale au îndeplinit pragul electoral prevăzut de lege, individual sau într-o alianţă politică ori electorală".

Acum a fost ridicată o excepţie de neconstituţionalitate asupra acestui articol de lege din perspectiva unei candidaturi independente. Cazul a fost construit cu alte argumente, fiind vorba de o diferenţă de abordare între cele două posturi, una de membru al Partidului Verde iar alta de independent.

Pentru excepţiile de neconstituţionalitate care nu au fost admise Partidul Verde va pregăti dosarul pentru a merge la Curtea Europeană a Drepturilor Omului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb