Pasajul Basarab, declarat de utilitate publică

I.P.
Ziarul BURSA #Politică / 26 februarie 2009

Pasajul Basarab din Capitală a fost declarat de utilitate publică, printr-o ordonanţă de urgenţă, adoptată ieri de Executiv, motiv pentru care lucrările la această construcţie vor putea continua. "Am aprobat declanşarea procedurilor de expropriere pentru cauze de utilitate publică în vederea continuării şi finalizării Pasajului Basarab, potrivit angajamentelor anterioare în raport cu primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi cu Consiliul General al Municipiului Bucureşti", a declarat premierul Emil Boc, la finalul şedinţei de Guvern.

El a arătat că, după publicarea OUG în Monitorul Oficial, lucrările la Pasajul Basarab vor putea continua, fără să mai existe vreun impediment legal.

Decizia vine după ce, marţi, primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, i-a transmis premierului Emil Boc proiectul de hotărâre în acest sens, aprobat de consilierii municipali. Premierul a susţinut, în repetate rânduri, că va sprijini Primăria Capitalei în cazul declarării de utilitate publică a Pasajului Basarab.

Pe 19 februarie, edilul general a făcut un apel către Executiv şi, în special, către primul-ministru Emil Boc să adopte o hotărâre pentru declararea de utilitate publică a construcţiei de la Basarab, după ce magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au decis, pe 2 februarie, să respingă recursul Primăriei Capitalei la decizia Tribunalului Bucureşti care dăduse câştig de cauză unor organizaţii neguvernamentale în procesul împotriva exproprierilor din zona şoseaua Orhideelor. Municipalitatea a atacat cu recurs hotărârea Tribunalului Bucureşti prin care pasajul suprateran Basarab nu mai era considerat de utilitate publică. Pe 2 februarie, instanţa a decis că exproprierile nu mai pot fi continuate, iar cele deja efectuate sunt ilegale. Pasajul Basarab trebuia finalizat în februarie 2009, constructor fiind societatea Anstaldi Spa - FCC Construccion.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb