Patru oferte pentru "Oltchim"

A.S.
Companii / 27 ianuarie 2017

Patru oferte pentru "Oltchim"

Actualizare 16:54

Compania "Oltchim" afirmă că parcursul procedural în procesul competitiv al vânzarii de active a combinatului se afla într-un punct foarte avansat şi se aşteaptă la un "deznodământ pozitiv" în cazul insolvenţei, informează un comunicat de presă al Ministerului Economiei (ME).

În documentul trimis Redacţiei se arată: "În acest moment, avem expectanţă pentru un deznodământ pozitiv în cazul insolvenţei Oltchim, având în vedere finalizarea cu succes a primei faze a procedurii de vânzare de active, marcată de depunerea de oferte neangajante, atât de către investitori care şi-au manifestat deja interesul, dar şi de alţii, mai noi, interesaţi de preluarea activelor. Suntem conştienţi de faptul că pentru succesul demersurilor procesului de vânzare de active, în beneficiul statului şi companiei, există un grad firesc de confidenţialitate în desfăşurarea activităţilor".

Ministerul Economiei consideră combinatul de o importanţă deosebită atât pentru economia locală cât şi naţională, datorită potenţialului "enorm" existent pe piaţa internă şi pe piaţa regională. Sub administraţia actuală, combinatul "Oltchim" a înregistrat rezultate bune, chiar şi în contextul fiscal în care îşi desfăşoară activitatea, existând posibilitatea succesului economic pe termen mediu şi lung.

Ministrul Alexandru Petrescu împreună cu echipa Ministerului Economiei, monitorizează activitatea consultanţilor şi a managementului, precum şi impactul rezultatului vânzării de active astfel încât statul, şi implicit compania să aibă de câştigat, cu respectarea comunităţii locale, dependentă economic de buna funcţionare a Oltchim şi a angajaţilor săi, recunoscuţi pentru expertiza specifică în domeniu.

ME crede că "Oltchim" va rămâne, prin continuarea eforturilor de realizare a planului de reorganizare o companie echilibrată ca structură şi produse, un centru de excelenţă, capabil să-şi consolideze poziţia ca etalon regional, în condiţiile reaşezării pieţei central-est europene în domeniul chimic.

Prin pârghiile instituţionale pe care le deţine, Ministerul Economiei "urmăreşte interesele statului român" şi situaţia pe termen lung a comunităţii locale.

(J.F.)

--------

"Oltchim", societate în reorganizare judiciară, anunţă încheierea etapei de oferte neangajante a procesului competitiv privind vânzarea activelor societăţii lansat în cea de a două jumătate a anului 2016.

Această etapă, constând în depunerea de oferte neangajante de către părţile interesate, s-a finalizat prin primirea de către "Oltchim" a unui număr de astfel de oferte din partea investitorilor interesaţi, inclusiv din partea unor operatori industriali, precum şi a unor investitori financiari, potrivit unui comunicat de presă, care precizează: "Patru dintre ofertele primite acoperă pachetele operaţionale care includ activităţi de fabricare de produse chimice, celelalte axându-se pe activele incluse în celelalte pachete de active". Procesul de selecţie va continua cu următoarea etapă, în cadrul căreia ofertanţii selectaţi vor fi invitaţi să efectueze un proces de due diligence.

Procesul de selecţie şi ofertele care urmează a fi primite în cadrul acestuia rămân supuse aprobării creditorilor în cadrul procedurii de insolvenţă privitoare la Societate.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb