PDL-ul are o nouă problemă: Falcă

PAULA BULZAN, OCTAVIAN DAN
Ziarul BURSA #Politică / 30 martie 2012

Documentele au fost ridicate de la Primăria Arad. În prim plan, Gheorghe Falcă.

Documentele au fost ridicate de la Primăria Arad. În prim plan, Gheorghe Falcă.

Partidul Democrat Liberal a primit o nouă lovitură la nivelul imaginii. Anchetatorii au solicitat mai multe documente, ieri, la sediul Primăriei Arad, condusă de secretarul executiv al PDL, Gheorghe Falcă, surse judiciare afirmând că ar fi verificate mai multe contracte încheiate de primărie.

După plecarea din partid a lui Sorin Frunzăverde, problemele de la filiala din Olt şi stenogramele în care apare numele lui Ioan Oltean, PDL-ul riscă să aibă probleme mari şi în Arad. Dincolo de aspectul strict juridic al situaţiei de la Arad, pentru partid problema de imagine este una foarte mare. Se înmulţesc speculaţiile care dau ca sigură o ruptură între actuala conducere a partidului şi preşedintele Traian Băsescu, de aici apărând şi multitudinea de probleme din partid, unde se înregistrează un vid de autoritate. Pentru actualul preşedinte al PDL, Emil Boc, situaţia devine din ce în ce mai grea în condiţiile în care sunt tot mai multe voci la nivelul parlamentarilor partidului care cer o schimbare grabnică la vârf, chiar înainte de demararea campaniei electorale pentru alegerile locale.

La Arad, procurorii strâng probe şi vor să afle dacă se poate stabili că este vorba despre abuz în serviciu. La percheziţii au participat procurori din Bucureşti. "Nu este o percheziţie la mine acasă. Au venit la Primărie doi domni de la DNA şi au solicitat nişte acte pe care funcţionarii le-au pus la dispoziţie. Documente au fost solicitate şi de la alte instituţii din Arad", a spus primarul Falcă la un post TV. Acesta susţine că a fost contactat de conducerea PNL pentru a-şi schimba partidul, dar susţine că nu este interesat de o astfel de propunere, fără a face vreo legătură între propunere şi ancheta în curs.

Mai multe documente legate de licitaţiile la care a participat firma Confort Construct, deţinută de omul de afaceri Georgică Cornu din Timişoara, au fost ridicate, zilele trecute, de la Primăria municipiului Arad şi alte instituţii de către poliţişti judiciari. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Arad, Corina Drăghici, ancheta se referă la dosarul în care Primăria Timişoara a semnalat că a fost falsificată semnătura primarului Gheorghe Ciuhandu şi a altor funcţinari ai Primăriei Timişoara pe documente prezentate de Confort Construct la o licitaţie organizată în Arad. "Procurorii ară-deni s-au autosesizat la vremea res-pectivă, iar acum, probabil, că au extins cercetarea pentru că solicitarea a fost pentru copii de pe toate documentele de la licitaţiile la care a participat firma Confort Construct. În momentul de faţă avem câteva contracte semnate cu această firmă, unul dintre ele vizând întreţinerea unor străzi din municipiul Arad", a spus Corina Drăghici. Aceasta a mai precizat că, la sediul Primăriei Arad, s-au prezentat numai poliţişti, nu şi procurori, nefiind vorba despre o percheziţie a DNA. Avocatul Gheorghiţă Mateuţ, cel care îl apără pe primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, în procesul în care este acuzat de corupţie, a susţinut că anchetatorii au ridicat de la Primăria Arad mai multe documente legate de contracte încheiate de primărie, el menţionând că este vorba despre "o procedură obişnuită" şi că astfel de înscrisuri au mai fost ridicate şi în trecut. Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) a precizat într-un comunicat de presă că sunt ridicate acte de la Primăria Arad şi Consiliul Judeţean într-un dosar aflat în faza actelor premergătoare, nefiind vorba de percheziţii. Totodată, DNA subliniază faptul că în respectivul dosar nicio persoană nu are calitate de învinuit. Documentele ridicate de anchetatori se referă la lucrările de reabilitare a mai multor drumuri judeţene incluse în proiectul "Drumul Vinului Păuliş - Ghioroc - Covăsânţ - Şiria", pentru care Confort Construct a câştigat, în cadrul unei licitaţii publice, un contract de 13,5 milioane de euro. De la Primăria municipiului Arad au mai fost ridicate documente legate de lucrările realizate de Confort Construct la modernizarea de străzi din oraş.

Acestea nu sunt primele probleme pe care le are primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă, finul preşedintelui Traian Băsescu. Edilul a fost trimis în judecată în 2007 de procurorii DNA, pentru fapte de corupţie. Falcă a fost deferit justiţiei pentru luare de mită, abuz în serviciu contra intereselor publice, urmat de obţinerea unui avantaj patrimonial, cu consecinţe deosebit de grave, când a fost implicat în vânzarea unui teren al primăriei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb