PDL va face campanie împotriva noii Constituţii

O.D.
Ziarul BURSA #Politică / 26 iunie 2013

Emil Boc consideră că procesul de revizuire a Constituţiei este "cea mai mare sfidare pe care românii o primesc după 1989 în materie de democraţie".

Emil Boc consideră că procesul de revizuire a Constituţiei este "cea mai mare sfidare pe care românii o primesc după 1989 în materie de democraţie".

Proiectul de revizuire a Constituţiei naşte tot mai multe controverse, atât în rândul politicienilor cât şi în cel al societăţii civile, existând multiple nemulţumiri legate de anumite articole modificate sau recent adăugate.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat că proiectul de revizuire a Constituţiei "nu are nicio treabă cu aspiraţiile poporului român, ci dimpotrivă" şi a arătat că la şedinţa Biroului Permanent Naţional vor fi dis­cutate acţiunile pe care partidul le va face pentru a aduce la cunoştinţa cetăţenilor acest lucru: "O să discutăm din nou despre acţiunile pe care partidul le va întreprinde pentru a aduce la cunoştinţa cetăţenilor prevederile actualului proiect de Constituţie, care nu are nicio treabă cu aspiraţiile poporului român, ci, dimpotrivă, doar demonstrează încă o dată că cele întâmplate anul trecut nu au fost întâmplătoare. Acum doresc ca pe linişte să ajungă la acelaşi obiectiv". Vasile Blaga a adăugat că va fi discutată şi convocarea Consilului Naţional de Coordonare al partidului, pes­te două săptămâni, pentru a fi aprobate strategiile, toate regulamentele de funcţionare ale partidului, printre care şi regulamentul de funcţionare a unui executiv alternativ. Blaga a menţionat că în prima lună din toamnă vor fi nominalizate persoanele care vor face parte din guvernul alternativ al PDL: "O să aprobăm toate regulamentele de funcţionare ale partidului, regulamentul de organizare în teritoriu, regulamentul de funcţionare a guvernului alternativ, pentru că în prima lună din toamnă o să şi nominalizăm colegii care vor face parte din guvernul alternativ". Săptămâna trecută şi fos­tul şef al PDL, Emil Boc, a avut o luare de poziţie dură împotriva acestei revizuiri. Fostul premier consideră că procesul de revizuire a Constituţiei este "cea mai mare sfidare pe care românii o primesc după 1989 în materie de democraţie" şi spune că USL trebuie să înţeleagă că "democraţia nu înseamnă doi lupi şi o oaie care votea­ză ce să mănânce la cină".

Până la referendum, mai există un singur "hop" în ceea ce priveşte revizuirea Constituţiei. Proiectul de revizuire a fost tradus în limba engleză şi transmis forurilor europene care sunt interesate de modificarea legii fundamentale din România, între acestea numărându-se Comisia de la Veneţia sau Comisia Europeană. Preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu, a anunţat că o primă discuţie cu reprezentanţii Comisiei de la Veneţia în legătură cu proiectul de modificare a Legii fundamentale va avea loc pe 4 sau 5 iulie.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Asta nu e constitutie, asta este PROSTITUTIE

    TOTI OAMENII POLITICI URMARESC DOAR PROPRIILE INTERESE, CARE NU COINCID DE LOC CU ALE POPORULUI.

    CAND SUNT IN CAMPANIE ELECTORALA PARTIDELE PROMIT UNA, DUPA ALEGERI FAC ALTA, CAT SUNT IN OPOZITIE PARTIDELE SPUN UNA, IAR DUPA CE AJUNG LA PUTERE FAC EXACT INVERS. 

    SINGURA ( ULTIMA )SOLUTIE? INCA O REVOLUTIE! 

    ESTE VORBA DE O REVOLUTIE PASNICA, FACUTA PRIN MODIFICAREA CONSTITUTIEI. 

    AM PROPUS MODIFICAREA A 5 ARTICOLE ALE CONSTITUTIEI. 

    MODIFICARILE PROPUSE CU PRIVIRE LA UNELE ARTICOLE ALE CONSTITUTIEI VOR PERMITE: 

    -EXERCITAREA SUVERANITATII POPORULUI PRIN REFERENDUM 

    -ADOPTAREA UNOR LEGI IN INTERESUL ROMANIEI SI A ROMANILOR 

    -CONTROLUL ALEGATORILOR ASUPRA PARLAMENTULUI SI POSIBILITATEA DIZOLVARII ACESTUIA ATUNCI CAND PRIN LEGILE ADOPTATE PALAMENTUL NU MAI SERVESTE INTERESELE TARII, ALE POPORULUI SI ALE CELOR CARE L-AU ALES 

    -CONTROLUL ALEGATORILOR ASUPRA CELOR ALESI ( parlamentari, primari, judecatori, etc) SI POSIBILITATEA REVOCARII ACESTORA ATUNCI CAND NU MAI SERVESC INTERESELE TARII, ALE POPORULUI SI ALE CELOR CARE I-AU ALES 

    -TRAGEREA LA RASPUNDERE A CELOR ALESI ( parlamentari, primari, judecatori, etc.) ATUNCI CAND ACESTIA ISI INCALCA PROMISIUNILE ELECTORALE SI INDATORIRILE DE SERVICIU 

    -ALEGEREA JUDECATORILOR DE LA INSTANTELE DE RECURS ( CELE CARE DAU SOLUTII DEFINITIVE SI IREVOCABILE) DE CATRE POPOR SI CONTROLUL ALEGATORILOR ASUPRA CELOR ALESI ( JUDECATORI) PRIN POSIBILITATEA REVOCARII ACESTORA ATUNCI CAND NU MAI SERVESC INTERESELE TARII, ALE POPORULUI SI ALE CELOR CARE I-AU ALES 

    -INFIINTAREA CURTILOR CU JURATI CARE SA JUDECE PROCESELE IN CARE CEL PUTIN UNA DINTRE PARTI ESTE MAGISTRAT. 

    DACA ACESTEA SE VOR FACE, IAR PE URMA SE VOR ADOPTA LEGILE CORESPUNZATOARE, SUNT SIGUR CA DUPA UN AN DE ZILE, LUCRURILE VOR MERGE MULT MAI BINE IN ROMANIA. 

    Daca sunteti de acord cu aceste propuneri, votati pe petitieonline.

    Motto:

    "Cum este posibil ca NIMENI, în ţara asta, să nu fie în stare să catalizeze acest val de nemulţumire populară şi să-l prăbuşească asupra incompetenţilor şi nemernicilor care ne hotărăsc destinele, bătîndu-şi joc de munca, viaţa, copiii, sănătatea, dar mai ales de speranţele noastre?" 

    Un cititor 

    Pentru detalii vezi petitieonline.ro si sondaje.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb