PE ÎNGHEŢAREA CURSULUI CHF Piperea a obţinut rejudecarea primului proces colectiv deschis contra Volksbank

EMILIA OLESCU
Bănci-Asigurări / 2 octombrie 2020

Piperea a obţinut rejudecarea primului proces colectiv deschis contra Volksbank

După ce Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză băncii, ÎCCJ a admis recursul debitorilor

Avocatul Gheorghe Piperea a obţinut rejudecarea primului proces colectiv deschis contra Volksbank (care fost cumpărată de Banca Transilvania). După ce Curtea de Apel Bucureşti a dat câştig de cauză băncii, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) a admis recursul debitorilor, după cum a anunţat avocatul pe pagina sa de Facebook. Gheorghe Piperea a scris: "În ciuda unei jurisprudenţe constante ostile consumatorilor la 14 din 15 curţi de apel (inclusiv - sau mai ales - Curtea de apel Bucureşti) şi în ciuda soluţiei aparent defavorabile în speţa Şerban vs. BT de la CJUE, pe data de 29 septembrie 2020 am câştigat la ICCJ un recurs într-un dosar colectiv pornit în 2014 contra fostei Volksbank (actualmente, Banca Transilvania). Entuziasmul nostru este, însă, moderat, întrucât este vorba despre o casare cu trimitere spre rejudecare la Curtea de Apel Bucureşti, ceea ce va presupune încă 2-3 ani de aşteptare. Dar dacă rezultatul o să fie pozitiv, zic că aşteptarea, zbuciumul şi răbdarea stoică vor fi meritat".

Conform deciziei de pe portalul justiţiei, hotărârea judecătorească din 29 septembrie casează deciziile atacate şi trimite cauza pentru o nouă judecată aceleiaşi instanţe de apel.

Dosarul nr. 44191/3/2014 reprezintă chiar primul proces colectiv deschis pe îngheţarea francului elveţian la valoarea din momentul acordării creditelor în CHF, în care cei peste 300 de debitori sunt apăraţi de Casa de avocatură Piperea şi Asociaţii. Avocatul Piperea are deschise în instanţă în jur de zece procese colective pe aceeaşi speţă intentate împotriva băncilor care au acordat credite în moneda elveţiană şi circa 200 de dosare individuale, după cum ne-a spus avocatul. Toate procesele colective sunt în stadiul de recurs.

Până în prezent, instanţele noastre de judecată nu au dat dovadă de o practică unitară în rezolvarea speţelor de acest tip.

Amintim că, în 15 ianuarie 2015 cursul CHF/leu a explodat neaşteptat, după ce Banca Naţională a Elveţiei a ridicat pragul de 1,2 CHF/euro impus în 2011, fapt ce a condus la creşterea ratelor bancare şi, respectiv, la înmulţirea proceselor deschide în instanţe de clienţi împotriva instituţiilor de credit.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. mai stoarce babuinul asta niste bani de la fraieri!

    Si Cuculis cstiga injuraturile clientilor

    Felicitări domnului avocat,

    Se mai lupta cineva și pentru romani, pentru România....? Ca este tara plina de clanuri,miliardari care au avut voie sa fure statul si nu au pățit nimic, hoți de voturi, etc... și toate trimise de afara de străinii care vor sa fim sclavii lor..... Bravo DOMNULE AVOCAT PIPEREA.... Dacă am avea mai mulți astfel de Romani nu ne-ar mai îngenunchea nimeni.....

    1. Bancile sunt stat in stat aici....

      Justitia ar trebui sa faca dreptate pentru cetatenii tarii pagubiti. Sunt bani care se duc pe nedrept in conturile bancilor, oameni transformati in sclavi pe viata pentru un metru patrat de pamant care culmea... Esta tot de aici... Nu de afara... Paritate.. Pentru un euro luat s-a ajuns sa dai 5 innapoi... Care e dreptatea...? Care e protectia justitiei? Felicitari domnule Piperea!  

    Felicitări domnului Piperea, unul dintre putinii romani care se mai lupta pentru romani!

    1. Bv. D lui Piperea in lupta cu camatarii legalizati!!!!

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb