PE TEMA PREŞEDINŢIEI NOASTRE LA CONSILIUL UE Tăriceanu îi dă explicaţii lui Dragnea

I.Ghe.
Ziarul BURSA #Politică / 30 octombrie 2018

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu

Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, a explicat, ieri, la cererea liderului PSD, Liviu Dragnea, postarea pe care a făcut-o săptămâna trecută pe pagina sa de Facebook, referitoare la faptul că ţara noastră nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, la 1 ianuarie 2019.

Tăriceanu a declarat: "Eu m-am referit în mod clar, şi am văzut că şi premierul a înţeles, la faptul că România nu este pregătită din punct de vedere politic. Suntem tot timpul în scandaluri, reclamaţii. Eu mi-aş fi dorit ca în această perspectivă să ne pregătim, să existe un fel de armistiţiu, să renunţăm la acest sis­tem de plângeri penale pe care îl practică PNL cu spor, să ducem lupta politică în Parlament, nu pe holuri, să nu exportăm tot timpul aceste dispute la nivelul instituţiilor europene. Aceasta era ideea, pentru că pregătirea tehnică, administrativă, nu am îndoială, e făcută".

Preşedintele Senatului a scris în urmă cu câteva zile pe Facebook că acordul pe justiţie propus de ALDE este un apel la responsabilitate şi reprezintă poate ultimul "tren" în ceea ce priveşte exercitarea cu succes a preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene. Preşedintele ALDE atrăgea atenţia că România este ruptă în două de conflictele politice şi a admis că, din cauza războiului politic intern, România nu este pregătită să preia preşedinţia Consiliului UE, iar liderii europeni nu vor fi înţelegători având în vedere că acest război există chiar în an electoral. Liderul ALDE s-a referit şi la faptul că trebuie să existe un moment zero, dar cu păstrarea identităţii ideologice, politice a fiecărui partid şi cu apelarea la mijloace democratice. Ulterior postării pe facebook a lui Tăriceanu, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că trebuie să primească de la Tăriceanu un răspuns cu privire la această afirmaţie şi a sub­liniat că nu trebuie să se joace cu vorbele. Şeful PSD a spus: "Eu trebuie să primesc răs­puns, şi o să-l primesc, nu eu personal, ci partidul, la afirmaţia care se referă la incapacitatea României de a nu putea asigura preşedinţia Consiliului UE. Asta mi se pare o afirmaţie foarte serioasă şi, dacă există argumente, vreau să le discutăm. Dacă nu există, trebuie să nu mai folosim această expresie, pentru că nu există niciun motiv".

Liviu Dragnea a menţionat că guvernul este pregătit, Camera Deputaţilor la fel, pentru preluarea de către ţara noastră a preşedinţiei rotative a Consiliului Uniunii Europene.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb