ZIARUL BURSA

30 octombrie 2018
Ediţia din 18.09.2024
Fotografie de MAKE

Fără cash la ING Bank

Emilia OlescuBănci-Asigurări / 30 octombrie 2018

Reprezentanţii ING Bank: "Costurile reduse ca urmare a închiderii casieriilor sunt limitate, cu atât mai mult cu cât le comparăm cu investiţia în digitalizare, în redefinirea arhitecturii organizaţionale, în actualizarea infrastructurii şi automatelor de procesare de plăţi sau instrumente de plată" 

Începând de astăzi, ING Bank funcţionează fără casierii, banca închizându-şi toate ghişeele clasice şi funcţionând cu unităţi de tip Self Bank, după modelul celor operate în franciză începând din anul 2004.

Remanierea guvernului, nou prilej de dispută în CEx

SĂPTĂMÂNA DECIZIILOR ÎN PSD Remanierea guvernului, nou prilej de dispută în CEx

George MarinescuPolitică / 30 octombrie 2018

Fostul premier Mihai Tudose: "Nu ştiu care vor fi miniştrii remaniaţi şi nu am auzit nicio propunere cu privire la vreo înlocuire a unora dintre ei"  

Niculae Bădălău: "Noi ne-am spus punctul de vedere şi am înaintat raportul doamnei premier, iar dânsa rămâne să vină în CEx cu propunerile de remaniere"

Miniştrii social-democraţi ai cabinetului Dăncilă se pregătesc de remaniere. Premierul Viorica Dăncilă a terminat, ieri, evaluarea pe care a făcut-o pentru fiecare minis­tru în parte, evaluare care va fi prezentată în următoarea şedinţă a Comitetului Executiv Naţional, care urmea­ză a fi stabilită în curând.

"Procedura pentru alegerea conducerii ASF se reia"

CĂLIN POPESCU-TĂRICEANU: "Procedura pentru alegerea conducerii ASF se reia"

A.I.Piaţa de Capital / 30 octombrie 2018

Adrian Simionescu: "Păstrez intenţia de a candida" 

Procedura pentru alegerea conducerii Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), precum şi cea pentru numirea noilor membri din cadrul Consiliului Naţional al Audiovizualului (CNA) se va relua săptămâna viitoare, deoarece, ieri, nu s-au întrunit comisiile de specialitate pentru audierea candidaţilor, a declarat, ieri, preşedintele Senatului Călin Popescu- Tăriceanu.

Fondul Proprietatea doreşte listarea Engie România

Fondul Proprietatea doreşte listarea Engie România

A.I.Piaţa de Capital / 30 octombrie 2018

Actualizare :

FONDUL PROPRIETATEA:

"Suntem încrezători că Engie SA şi Ministerul Energiei vor susţine cererea noastră"

"Prin listarea Engie România, piaţa noastră de capital va face noi paşi către statutul de emergentă"

------

FP a evaluat pachetul de 12% deţinut la Engie la circa 470 milioane de lei, în raportul pentru primul semestru

Acţionarii Engie România au fost convocaţi, pentru finalul lunii noiembrie, la solicitarea Fondului Proprietatea (FP), ce deţine 11,99% din capitalul social al companiei, pentru aprobarea listării societăţii, FP având în vedere înstrăinarea pachetului de acţiuni deţinut la furnizorul şi distribuitorul de gaze naturale.

Autorităţile italiene par îngrijorate din cauza băncilor

Autorităţile italiene par îngrijorate din cauza băncilor

A.V.Internaţional / 30 octombrie 2018

Surse: Premierul Giuseppe Conte i-a cerut ministrului Economiei, Giovanni Tria, să pregătească măsuri pentru susţinerea instituţiilor de credit 

Ministrul italian al Economiei analizează eventuale măsuri de susţinere a băncilor din ţară, dacă va fi necesar, ceea ce arată un semn de îngrijorare din partea coaliţiei de la putere privind impactul creşterii randamentelor datoriei asupra creditorilor, conform unei surse guvernamentale citate de Reuters.

Peste 380 de firme, în pericol de insolvenţă

SCANDAL LA MINISTERUL TRANSPORTURILOR: Peste 380 de firme, în pericol de insolvenţă

GEORGE MARINESCUCompanii / 30 octombrie 2018

Operatorii de transport din zona Bucureşti-Ilfov vor înceta activitatea 

Ioan Comuşi, COTAR: "Dacă ministrul Lucian Şova va emite ordinul de liberalizare, multe dintre firmele de transport de persoane vor intra în insolvenţă de la 1 ianuarie 2019"

Confederaţia Operatorilor şi Transportatorilor Autorizaţi din România (COTAR) a anunţat, ieri, într-un comunicat de presă, că transportul public de persoane între Bucureşti şi localităţile din Ilfov va fi suspendat, începând de mâine, 31 octombrie, din cauza faptului că nu mai există nicio autoritate care să reglementeze această piaţă.

Reactorul 1 de la Cernavodă va fi oprit doi ani, din 2026

PENTRU RETEHNOLOGIZARE Reactorul 1 de la Cernavodă va fi oprit doi ani, din 2026

R.R.Companii / 30 octombrie 2018

Ion Lungu, AFEER: "Oprirea reactorului 1 de la Cernavodă va provoca probleme doar dacă nu se va face nimic pentru înlocuirea cantităţii de energie produsă de acesta" 

Reactorul 1 de la Cernavodă va fi oprit timp de doi ani, începând din 2026, pentru lucrări de tehnologizare, acestea urmând să prelungească durata sa de funcţionare cu 30 de ani, după cum a declarat, ieri, Romeo Urjan, şeful Direcţiei Tehnice şi de Retehnologizare din cadrul Nuclearelectrica, citat de Agerpres.

Oil Terminal a prelungit creditul de 47 milioane lei

Oil Terminal a prelungit creditul de 47 milioane lei

A.I.Piaţa de Capital / 30 octombrie 2018

Acţionarii OIL Terminal (OIL) au aprobat prelungirea contractului de credit până la suma de 47 milioane de lei, reprezentând facilitate de emitere Scrisoare de garanţie bancară pentru autorizaţia de Antrepozit fiscal, constituită în favoarea Ministerului Finanţelor Publice (MFP), până la data de 1 noiembrie 2020, informează emitentul printr-un raport remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti intră în revizie

15 ZILE Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti intră în revizie

E.O.Companii / 30 octombrie 2018

Rompetrol Rafinare, companie membră a KMG International, îşi va opri, până în 15 noiembrie, activitatea rafinăriei Petromidia şi a diviziei de petrochimie, pentru desfăşurarea reviziei programate. În aceeaşi perioadă, şi rafinăria Vega îşi va reduce activităţile de producţie.

Yedil Utekov, directorul general al Rompetrol Rafinare, a declarat, într-un comunicat: "Această revizie tehnică programată este importantă pentru menţinerea rafinăriilor şi a diviziei de petrochimie la capacităţile optime de producţie, dar şi pentru crearea cadrului necesar viitoarelor investiţii. În plus, aceasta va permite funcţionarea continuă a instalaţiilor de producţie din cadrul rafinăriei Petromidia până în 2020, când este programată revizia generală de 4 ani".

Primul tractor 100% românesc

Primul tractor 100% românesc

V.D.Miscellanea / 30 octombrie 2018

IRUM Reghin a lansat primul tractor 100% românesc, conceput şi realizat de companie, după 15 ani de la dispariţia producţiei de tractoare româneşti.

Calitatea aerului în Europa: mai bine, dar tot prost

Calitatea aerului în Europa: mai bine, dar tot prost

O.D.Companii / 30 octombrie 2018

Aerul, apa şi alimentele sunt foarte importante pentru viaţa oamenilor şi tocmai de aceea interesul pentru calitatea acestora este la un nivel foarte ridicat. În ciuda măsurilor, poluarea este în continuare la cote ridicate. Calitatea aerului se ameliorează lent în Uniunea Europeană, dar această poluare continuă să provoace peste 480.000 de morţi premature, estimează Agenţia Europea­nă de Mediu (AEM) în raportul său anual.

Spania promite să-şi reducă deficitul bugetar

Spania promite să-şi reducă deficitul bugetar

Internaţional / 30 octombrie 2018

Spania, a patra economie a zonei euro, îşi va reduce deficitul public în 2019, în pofida temerilor legate de implementarea unor măsuri considerate populiste, a afirmat, ieri, ministrul Economiei, Nadia Calvino, într-un interviu acordat CNBC.

Ţara noastră "creşte" în clasamentul siguranţei alimentare

Ţara noastră "creşte" în clasamentul siguranţei alimentare

Companii / 30 octombrie 2018

Ţara noastră se situează pe poziţia a 38-a într-un clasament privind securitatea alimentară, potrivit raportului Global Food Security Index 2018 - GFSI (Indicele Global al Securităţii Alimentare), efectuat de Corteva Agriscience, divizia de agricultură a DowDuPont, şi Economist Intelligence Unit (EIU).

Bani mulţi, minte puţină

Cătălin AvramescuEditorial / 30 octombrie 2018

Cătălin Avramescu

Pentru început, iată un experiment. Acum câţiva ani, Paul Piff, un profesor de psihologie socială de la Berkeley, a avut o idee. A pus sub observaţie o intersecţie. Atunci când se apropia o maşină, trimitea pe cineva să traverseze pe zebră. Şi nota dacă şoferii opreau să dea prioritate - aşa cum cerea legea.

Investitorii s-au orientat către aur, în defavoarea acţiunilor

CEL MAI BUN PLASAMENT ÎN PERIOADA 19 - 26 OCTOMBRIE Investitorii s-au orientat către aur, în defavoarea acţiunilor

Mihai GongoroiInvestiţii Personale / 30 octombrie 2018

Cotaţia aurului a înregistrat un avans de 1,53% în intervalul 19 - 26 octombrie, preţul metalului galben depăşind, vineri, 26 octombrie, pentru scurt timp, pragul de 1.240 de dolari/uncie, cel mai ridicat nivel din ultimele trei luni, în contextul în care, în intervalul menţionat, pieţele de acţiuni internaţionale s-au confruntat cu scăderi semnificative. 

"Marele Circ" şi-a desemnat campionul: Lewis Hamilton!

"Marele Circ" şi-a desemnat campionul: Lewis Hamilton!

D.N.Sport / 30 octombrie 2018

Istoria Formulei 1 se rescrie în aceste zile. Britanicul Lewis Hamilton a obţinut, în Mexic, al cincilea titlu mondial în Formula 1. Cu această performanţă l-a egalat pe argentinianul Juan Manuel Fangio, campion în 1951 şi 1954, 1955, 1956 şi 1957, doar germanul Michael Schumacher are mai multe trofee decât Hamilton şi Fangio, şapte. 

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA

CSM dezminte afirmaţiile lui Tudorel Toader

M.G.Politică / 30 octombrie 2018

Consiliul Superior al Magistraturii a dezminiţit, ieri, afirmaţiile ministrului justiţiei, Tudorel Toader, conform căruia în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr pentru funcţia de procuror general depus în anul 2016 ar exis­ta o ordonanţă...

IBM preia "Red Hat" pe 34 de miliarde de dolari

IBM preia "Red Hat" pe 34 de miliarde de dolari

Internaţional / 30 octombrie 2018

Gigantul american IBM Corp. a acceptat să achiziţioneze compania de software "Red Hat" Inc. din SUA cu suma de 34 de miliarde de dolari, inclusiv datorii, în dorinţa de a-şi diversifica tehnologia şi furnizarea de echipamente şi servicii...

MACRO NEWSLETTER-30 Octombrie 2018

MACRO NEWSLETTER-30 Octombrie 2018

Macroeconomie / 30 octombrie 2018

Încrederea consumatorilor din SUA a scăzut peste aşteptări în octombrie 2018, conform datelor finale ale indicelui publicat de University of Michigan. Indicele încrederii a scăzut până la 98,6, de la 100,1 în luna precedentă, în condiţiile în...

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo