ÎN URMA REGLEMENTĂRILOR MAI STRICTE PRIVIND CARBURANŢII NAVELOR, Industria petrolului din Rusia va pierde miliarde de dolari

.
Ziarul BURSA #Companii #Energie / 30 octombrie 2018

Rusia va înregistra cele mai mari pierderi de venituri în urma reglementărilor care impun utilizarea unor carburanţi mai puţin poluanţi pentru navele maritime, începând din 2020, întrucât cel mai mare exportator de păcură nu pare pregătit pentru schimbare, transmite Bloomberg.

Rafinării din întreaga lume se pregătesc pentru o schimbare care are loc o dată la o generaţie, pentru reducerea poluării provocate de navele maritime. În timp ce rafinăriile din Europa şi Golful Mexic par bine poziţionate să treacă la o producţie de carburanţi cu conţinut scăzut de sulf, companiile ruseşti nu au făcut prea multe în acest sens.

"Sectorul petrolier rus pare să fie cel mai mare perdant. Nu există nicio şansă să fie pregătiţi 100% când vor intra în vigoare noile reguli, aşa că păcura rusească se va vinde cu un discount tot mai mare", a declarat Alexandr Şerbakov, analist la IHS Markit, conform news.ro.

În 2020, veniturile pierdute s-ar putea ridica la 3,5 miliarde de dolari, potrivit băncii de investiţii Wood&Co Financial Services, specializată în Europa emergentă. Această sumă reprezintă peste o treime din veniturile de circa 9 miliarde de dolari primite anul trecut de furnizorii ruşi pentru exporturile de păcură, potrivit calculelor Bloomberg bazate pe datele serviciului vamal rus.

Reglementările pregătite de Organizaţia Maritimă Internaţională, cunoscute sub numele de IMO 2020, prevăd că navele trebuie fie să cumpere păcură cu conţinut redus de sulf, fie să instaleze fltre care să elimine poluantul din gazele de evacuare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb