Pentagonul va plăti pentru modernizarea a zeci de tancuri din epoca sovietică pentru Ucraina

F.D.
Internaţional / 5 noiembrie 2022

Pentagonul va plăti pentru modernizarea a zeci de tancuri din epoca sovietică pentru Ucraina

Pentagonul va plăti Republica Cehă să modernizeze 45 de tancuri T-72 din era sovietică pentru a fi folosite în Ucraina, ca parte a ultimului pachet de ajutor militar de 400 de milioane de dolari al administraţiei Biden pentru ţară, a anunţat vineri departamentul, relatează Politico.

Între timp, Olanda va finanţa recondiţionarea altor 45 de tancuri cehe T-72 pentru un total de 90 care urmează să înceapă să sosească în Ucraina până la sfârşitul anului, a declarat secretarul de presă adjunct al Pentagonului, Sabrina Singh.

Alte ţări NATO, inclusiv Polonia, au donat deja Kievului sute de T-72 mai vechi. Dar aceasta este prima dată când Statele Unite plătesc bazei industriale de apărare din Cehia pentru a moderniza tancurile, a spus Singh. Renovarea va include adăugarea de noi optice, comunicaţii şi armuri, potrivit unui oficial american, care a vorbit sub rezerva anonimatului pentru a discuta detaliile acordului.

Tancurile modernizate vor fi cruciale pe câmpul de luptă, a spus Singh, în timp ce Ucraina continuă să încerce să recupereze teritoriul din nord-estul Harkovului şi din regiunea de sud a Hersonului.

Kievul a făcut eforturi pentru tancuri occidentale, precum Abrams fabricate în SUA sau Leopard german, dar niciuna dintre ţări nu a fost de acord să le trimită. SUA au ezitat să ofere Abrams, care consumă combustibil şi ar avea nevoie de pregătire pentru ucraineni.

"Introducerea unui nou tanc de luptă principal ar fi o acţiune uriaşă pentru forţele ucrainene", a spus Singh. "Continuăm să ne consultăm cu aliaţii şi partenerii noştri pentru a ne evalua capacitatea cu privire la ceea ce putem oferi în ceea ce priveşte platformele blindate vestice, dar aceste tancuri [T-72] vom crede că vor face diferenţa pe câmpul de luptă."

Într-o altă premieră, cel mai recent pachet de ajutor al SUA include, de asemenea, finanţare pentru modernizarea unui număr de rachete de apărare antiaeriană American Hawk pentru a fi utilizate în Ucraina, a spus Singh. Racheta Hawk este o rachetă mai veche, ghidată sol-aer, pe care SUA nu o mai foloseşte şi are o rază de acţiune mai mare decât rachetele antiaeriene Stinger furnizate de SUA în acest an. Rachetele vor completa lansatoarele Hawk pe care Spania s-a angajat recent să le trimită la Kiev, a spus ea.

Noul echipament de apărare aeriană va ajuta Ucraina să se apere împotriva atacurilor "brutale" de la dronele şi rachetele de croazieră ruseşti, a adăugat Singh, deşi ea a refuzat să spună câte rachete vor fi transferate sau să dea un calendar exact pentru livrare.

Pachetul include, de asemenea, bani pentru a trimite pentru prima dată 250 de vehicule blindate M1117, precum şi 40 de bărci fluviale şi 1.100 de drone Phoenix Ghost , potrivit unui comunicat al Departamentului de Stat.

SUA au angajat mai mult de 18,9 miliarde de dolari în asistenţă de securitate pentru Ucraina de la începutul administraţiei Biden, inclusiv 18,2 miliarde de dolari de la invazia rusă din 24 februarie.

Acestea includ 20 de sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate pe care SUA le-au scos din propriile stocuri pentru a le trimite în Ucraina şi au schimbat jocul pentru capacitatea Kievului de a viza apărarea rusă. Moscova nu a reuşit să distrugă niciunul dintre acele lansatoare HIMARS până în prezent, potrivit unui oficial înalt al Departamentului Apărării, care a cerut anonimatul pentru a oferi evaluări sincere asupra războiului, scrie sursa citată.

Cu toate acestea, Ucraina mai are nevoie de o cantitate semnificativă de artilerie pentru lupta viitoare, a adăugat oficialul. Ratele de consum în acest război sunt mari: Ucraina trage 4.000-7.000 de cartuşe de artilerie în fiecare zi, în timp ce Rusia trage 20.000 pe zi.

În lunile de iarnă, frontul se va stabiliza probabil în jurul Harkivului şi Bakhmut, în centrul Ucrainei, dar încă nu este clar cum se va sfârşi bătălia din jurul Hersonului înainte ca vremea să oprească lupta, a spus oficialul. Kherson poate fi decis în următoarele două-trei săptămâni.

Dar luptele vor deveni mai dure în primăvară. Unii oficiali americani se întreabă dacă Ucraina îşi poate atinge obiectivul final de a expulza forţele ruse din toată Ucraina ocupată, inclusiv din Crimeea, a spus oficialul, precizează Politico.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Perfect... 45 de tancuri vor fi risipite de armata ucrana in cam doua saptamani pe front. Rusii le vor face pulbere asa cum le-au facut pe multe dintre cele peste 300 donate deja de pe unde s-au putut gasi in afara ucrainei.

    1. Da, binenteles, le distrug noii recruti rusi care si-au adus sacii de dormit si pustile de acasa...

      Slava Ucrainei! 

      Slava eroilor.

      Se zice Sclava Okarina.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb