Consiliul de Administraţie al SIF Banat - Crişana (SIF1) a completat ordinea de zi a adunării acţionarilor din data de 20 iunie cu punctele solicitate de grupul de acţionari concentraţi în jurul SIF Oltenia (SIF5), printre care se află şi revocarea actualei conduceri a societăţii, reprezentată de Bogdan Drăgoi şi Radu Răzvan Străuţ, informează SIF1 printr-un comunicat remis Bursei de Valori Bucureşti (BVB).
Alte solicitări care acum se află pe ordinea de zi a adunării acţionarilor SIF1, ca urmare a cererii înaintate de grupul de acţionari format din SIF5, Alimentara Slatina, Flaros Bucureşti, Mercur Craiova, Univers Râmnicu Vâlcea, Voltamin Craiova şi Tudor Ciurezu, conducătorul SIF Oltenia, ce împreună au o deţinere concertată de 5% din SIF1, sunt prezentarea unui raport care să explice motivele pentru care SIF Banat - Crişana nu s-a constituit parte civilă în dosarul Bîlteanu - Lakis, foşti conducători ai SIF1, precum şi întocmirea şi ducerea la îndeplinire a unui plan de măsuri pentru recuperarea prejudiciului creat de aceştia societăţii.
Un alt punct introdus pe ordinea de zi a adunării acţionarilor la cererea SIF Oltenia se referă la prezentarea de către conducerea SIF - Banat Crişana a unei informări legată de pierderile sau beneficiile rezultate din plasamentele realizate de SIF1 din 2017 până la data de 30 apriilie 2019, precum şi a unei informări complete, pentru aceeaşi perioadă, pentru tranzacţiile de vânzare de societăţi sau pachete de acţiuni efectuate de către societăţile la care SIF Banat - Crişana deţine pachetul majoritar, respectiv SIF Hoteluri SA, SIF Imobiliare PLC şi Administrare Imobiliare SA.
În plus, acţionarii SIF1 vor mai avea pe masă, la data de 20 iunie, aprobarea distribuirii, din profitul anului 2016, a sumei de 77,62 milioane de lei ca dividende, bani ce au fost repartizaţi la capitolul "Alte rezerve".
Dividendul brut pe acţiune este de 0,15 lei care, raportat la ultima cotaţie a SIF1 de ieri, de 2,26 lei, oferă un randament brut de 6,64%.
Totodată se va mai vota pentru numirea auditorului financiar al SIF1 şi fixarea duratei contractului de audit financiar pentru o perioadă de doi
ani şi împuternicirea Consiliului de Administraţie pentru negocierea şi încheierea contractului de audit.
Solicitările grupului din jurul SIF Oltenia, condus de Tudor Ciurezu, vin ca urmare a deciziei acţionarilor SIF Oltenia din data de 9 mai când, în cadrul unei Adunări Generale Extraordinare convocată la solicitarea SIF Banat - Crişana şi SIF Muntenia, s-a aprobat modificarea actului constitutiv al SIF5, printre cele mai importante decizii luate fiind înfiinţarea unui Comitet Investiţional cu puteri decizionale, format din membrii conducerii executive şi trei angajaţi ai societăţii de investiţii, precum şi reducerea numărului de administratori ai SIF5 de la şapte la cinci.
SIF Banat - Crişana şi SIF Muntenia, ce deţin împreună în mod direct 5% din SIF5, au convocat acţionarii SIF Oltenia pentru modificarea actului constitutiv în condiţiile în care, în 2018, societatea din Craiova şi-a vândut către Erste pachetul de 6,29% deţinut la Banca Comercială Română (BCR), pentru suma de 140 milioane de euro, bani pe care deja i-a investit în societăţi lichide de la BVB, îndeosebi din sectorul bancar şi energetic.
1. Sa plece toti?
(mesaj trimis de ion în data de 04.06.2019, 11:03)
Nici ei nu cred ceea ce solicita.Si curios faptul ca inainte nu erau deranjati catusi de putin de aceste situatii existente la SIF 1.
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 04.06.2019, 17:02)
Nu era treaba acționarilor sa supravegheze administrarea SIF utili . E treaba ASF ulii . De unde sa stie investitorii cum pleacă banii in coșurile najibilor?!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.06.2019, 11:32)
Oare cum arata dividendele de la sif1? Am uitat cu totii ...Cu rascumpararile ne-am cam lamurit nimeni nu stie nimic, cand, cat? Daca vroia sa fie corect cu actionarii, sa castige increderea in administrator trebuia sa ramana deschisa oferta de rascumparare de anul trecut la pretul de 2.5 pana la epuizare sau pana la urmatoarea rascumparare. Asa au inchis-o repede, au pus banii inapoi in portofel, acum astepti 18 luni cu degetul in gura pana se urneste Dragoi sa anunte ceva.
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 04.06.2019, 15:48)
E suspecta tăcerea ASF. Miza acestei AGAE e imensa. Daca nu trece dividendul si nu se constituie parte civilă înseamnă ca njibul conduce SIF 1 si are lipici la ASF caz in care sa uitam ca avem piața de capital. Sa i zicem durect aprozarul lu najibu
4. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 05.06.2019, 07:04)
Zic sa votam, nu sa stam pasivi si sa ne cautam de treaba
5. fără titlu
(mesaj trimis de Doi în data de 05.06.2019, 07:22)
Ciurezu pana acum a votat an de an asa cum s-a solicitat prin convocator fara a cere vreo explicatie. Acum vrea rapoarte din urma! Anii precedenti cand a votat de ce n-a solicitat aceste rapoarte?. El duce propriul razboi cu banii acgtionarilor de la SIF 5 si de la societatile pe care le controleaza. Mai mult , pune societati pe care le controleaza sa atace hotararile luate la SIF 5 in mai.Alti bani alta distractie! Daca a fi ASF pe toti i-asi considera coplici la fraudarea fondurilor actionarilor si la spalare de bani!
5.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.06.2019, 07:47)
Credeam ca Dragoi si Bilteanu au aparatori postaci mai luminati. Uita ca mai apare cate un Doi care clarifica aceasta prezumtie.
Dle sau dna Doi, SIF5 nu a fost actionar la SIF1 pana acum 4 luni., asa ca nu avea cum sa solicite rapoarte si bine ca le-a cerut acum cineva.
La SIF 1 se deturneaza intr-o veselie banii actionarilor, si asta deja de 6 ani. Te-ai intrebat cam cat? Sunt sute de milioane de lei.
Asa ca daca iti pasa si esti actionar, voteaza, ca este prima data in ultimii 6 ani in care o poti face fara sa platesti cel putin 100 de lei, ca sa poti sa-ti exerciti dreptul de vot in calitate de actionar la SIF1.
5.2. Mai luminatule anonim, (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de Doi jumate în data de 05.06.2019, 08:56)
... in afara faptului ca dezinformezi sau minti (nu stiu exact care din ele), pentru ca SIF5 este actionar SIF1 de mult timp, nu de 4 luni, hai sa analizam ce zici tu. Deci SIF5 a cumparat 5% din SIF1 acum 4 luni, da? Deci a bagat muuuulti bani in acest plasament, ca sa devina actionar al unei societati care... ce? E nasoala, e suspecta, are multiple probleme? Pai cum, SIF5 foloseste banii actionarilor proprii in investitii discutabile, pentru pachete in societati cel putin indoielnice? Dar de ce? De ce a cumparat acum 4 luni? Cumva pentru ca SIF1 a facut convocare la el? Adica Ciurezu se razbuna, pe banii SIF5, pentru orgolii personale deranjate?? Si cum, SIF5 n-a fost actionar anul trecut, de exemplu, dar vrea sa stie cum s-au investit banii atunci, pe vremea cand n-avea nici o treaba cu SIF1?? Intelegi cat de penibila este logica ta?
5.3. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.06.2019, 09:42)
Ce se scrie pe aici nu e de competenta actionarilor ci a organelor abilitate!
5.4. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.2)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.06.2019, 09:51)
Inca o data imi cinfirmati, ca voi trolii lui SIF1, aveti pretentii de doi si un sfert dar infrormatii de 2 parale.
Un investitor adevarat baga banii intr-un titlu cu valoare ascunsa, caci nu-i asa, banuieste ca raportarile publicate de societate reflecta fidel valoarea comunicata.
Deci tovarase Doi si jumate, daca prinzi un plasament care se tranzactioneaza cu discount peste 50% il cumperi. Iar daca incepi sa realizezi ca cea mai parte a valorii ascunse este fie ilegal achizitionate fie raportata spraevaluat, da tovarase atunci ceri rapoarte de la cei care actionat la limita legii.
Da tovarase Doi si jumate in penibila mea logica, consider ca cei care fura, care dezinformeaza si folosesc averea pe care o administreaza, activitate pentru care de altfel sunt nejustificat de generos remunerati, in interes propriu sau de grup, trebuie pedepsiti.
Tovarase Doi si jumate, tine minte de la un prost, ca legile tarii sunt aspre.
5.5. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.3)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.06.2019, 09:52)
Sif1 are majoritate in aga la sif 5 iar sif5 nu are decat 5% la sif 1. Cu toate zmiorcaielile lui ciurezu si cu tot atacul lui de bursuc ranit, va fi infrant nai devreme sau mai tarziu. E doar o chestiune de timp pana va pleca acasa. Odata cu el vor pleca si soldatii.
5.6. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.5)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.06.2019, 10:17)
Cel putin el pleaca acasa la el.Altii s-ar putea sa ajunga in alte parti....
5.7. Legalizare de semnatura la notar (răspuns la opinia nr. 5.1)
(mesaj trimis de costel actionar sif 1,sif 2,sif 3,sif 4,sif 5 în data de 05.06.2019, 12:46)
Corect.
Este prima data cand au scos legalizarea de semnatura la notar pentru actionarii Sif 1 in cazul buletinului de vot prin corespondenta.
Pana acum actionarii au fost privati de libertatea de a vota in AGOA de aceasta legalizare a semnaturii la notar.
5.8. fără titlu (răspuns la opinia nr. 5.4)
(mesaj trimis de Doi jumate în data de 05.06.2019, 13:45)
Ai ignorat complet intrebarea (legitima) dacă Ciurezu foloseste capitalul SIF5 pentru răzbunări personale. Sau e coincidență, acu 4 luni a remarcat valoare reala de piata a acțiunii SIF1?
5.9. VUAN crescut artificial. (răspuns la opinia nr. 5.8)
(mesaj trimis de cuponar în data de 05.06.2019, 14:08)
Care valoare reala la Sif 1?
Cu 1 actiune SIF Imobiliare tranzactionata in 05.10.2018 la pret de 90 lei
si
Cu 3 actiuni SIF Imobiliare tranzactionate in 25.04.2019 la pret de 220 lei.
Asta e valoare reala la Sif 1?
5.10. Hai sa dam cartile pe fata (răspuns la opinia nr. 5.8)
(mesaj trimis de anonim în data de 05.06.2019, 14:09)
Discountul l-a vazut fiecare, deci si Ciurezu. De ce a cumparat acum 4 luni? Simplu pentru ca atunci a avut bani.
Ceea ce Dragoi a facut timp de trei ani tragand peste 250 milioane lei din cash-ul SIF1 ca sa cumpere mascat SIF5,adica nu pe fata, ci ascuns si netransparent, Ciurezu a facut pe fata cu 50 milioane. Si acum ca un aadministrator responsabil, vrea randament maximizat al investiei facute. Ce inseamna asta???..... dividende si administrare in interesul actionarilor, nu in interesul unor grupuri de interese, inclusiv cele libaneze