PENTRU ANUL TRECUT Holde Agri Invest raportează venituri de 59 milioane lei

G.U.
Piaţa de Capital / 25 februarie 2022

Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest

Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest

Holde Agri Invest SA, companie românească care exploatează terenuri agricole, în urma exploatării a 8.496 de ha în anul agricol 2021, raportează venituri consolidate de 59 milioane de lei în 2021, în creştere cu 46% faţă de anul 2020 şi un profit net, conform IFRS, de 7,3 milioane de lei, o apreciere cu 38% comparativ cu anul anterior, se arată într-un comunicat de presă. Prin achiziţiile realizate pe parcursul anului, compania exploatează în momentul de faţă o suprafaţă totală de aproape 10.000 de ha în cele trei nuclee - Roşiori, Frumuşani şi Videle. Pe lângă culturile convenţionale, Holde a operat anul trecut 1.900 de hectare în regim ecologic.

Liviu Zăgan, Director General Holde Agri Invest, a declarat: "Cu toate că pe parcursul anilor, agricultura vine la pachet cu o serie de provocări, iar Holde este o afacere agricolă în continuă creştere şi expansiune, ceea ce pune o presiune suplimentară pe tot ce înseamnă organizaţia, anul 2021 a fost unul în care am făcut profit, şi am reuşit să avansăm cu toate proiectele pe care ni le-am propus. Prin urmare, am extins suprafaţa pe care o lucrăm, am pus în funcţiune primul nostru proiect de irigaţii, şi suntem extrem de aproape de finalizarea extinderii silozului Călineşti, care va fi complet funcţional pentru campania anului 2022. Totodată, avem şi alte reuşite de care suntem mândri, precum perfecţionarea tehnicilor agricole, dotarea necesară în cadrul fermelor şi investiţii în Agri Tech. Echipa Holde este din ce în ce mai motivată şi eficientă în implementarea obiectivelor pe care ni le-am asumat şi prin urmare, se anunţă o nouă perioadă intensă pentru noi, cu multe alte proiecte de dezvoltare. Unul dintre acestea îl reprezintă transferul acţiunilor HAI pe Piaţa Principală. În prezent, pregătirile pentru acest pas sunt în derulare şi estimăm că transferul va avea loc anul acesta sau cel târziu în 2023."

Potrivit sursei citate, în 2021, Holde a obţinut 28.301 tone de culturi tehnice, dintre care 2.121 tone culturi ecologice de grâu, floarea-soarelui şi mazăre, respectiv 26.180 tone culturi convenţionale, de grâu, porumb, rapiţă, floarea-soarelui şi soia. Comparativ cu anul agricol 2019-2020, totalul producţiei realizate de Holde a crescut cu 18%. Această evoluţie a fost determinată, pe de o parte de optimizarea flotei mecanizate utilizate şi a proceselor de producţie implementate, iar pe de altă parte de factori meteorologici.

În cadrul grupului, ferma Frumuşani a avut rezultate semnificative, iar fermele Roşiori şi Videle au înregistrat rezultate satisfăcătoare, în mod special la recoltele de grâu şi rapiţă. Mediile pe grup la aceste culturi au fost de 6,6 tone la ha la grâu - cu un maxim de 8,6 tone la ha la soiurile Avenue şi Cesario, respectiv de 3,7 tone la ha la rapiţă - cu un maxim de 4,3 tone la ha la soiurile Architect şi Invigor.

Pe parcursul anului trecut, compania a finalizat primul proiect de irigaţii pe o suprafaţă de 125 de ha în cadrul fermei Frumuşani. Pentru anul 2022, Holde are deja în lucru extinderea acestui sistem cu încă 150 de ha, utilajele fiind deja comandate, iar procedura de autorizare a lucrărilor este în curs. Având la bază experienţa proiectului de irigaţii pilot din cadrul fermei Frumuşani, Holde are în plan să studieze posibilitatea de a derula proiecte de irigaţii şi în celelalte nuclee, Roşiori şi Videle în viitorul apropiat.

Tot în 2021, Holde a lucrat la extinderea silozului Călineşti, iar după punerea în funcţiune a acestuia în perioada următoare, capacitatea de însilozare va creşte la 15.000 de tone. Totodată, compania a continuat să utilizeze soluţii de tip agri tech, prin continuarea colaborării cu Agrocity şi Trimble. Totodată, Holde a investit în a doua parte a anului trecut într-o nouă companie de tehnologie în agricultură, Enten Systems, care a atras o rundă totală de finanţare de peste 1,5 milioane de lei, sumă la care au contribuit şi alţi investitori.

"După extinderea silozului de la Călineşti, în 2022, ne dorim să începem construcţia pentru cel puţin încă un siloz de circa 10.000 de tone. În acest moment avem deja în curs de autorizare silozuri de 10.000 de tone pentru fermele Frumuşani şi Videle. Astfel, sperăm să construim cel puţin unul dintre cele două silozuri şi să finalizăm anul cu o capacitate totală de cel puţin 25.000 tone. În ceea ce priveşte zona de agri tech, colaborarea de anul trecut cu Agrocity ne-a ajutat să controlăm şi mai bine activitatea operaţională, iar pentru 2022 avem în vedere implementarea de funcţionalităţi noi care ne vor aduce şi mai multă precizie şi acurateţe în desfăşurarea activităţilor. Anul acesta, pe lângă investiţiile deja consacrate, precum achiziţiile de ferme agricole, proiecte de irigaţii şi capacităţi de stocare, ne propunem să atragem o finanţare sindicalizată de maximum 170 de milioane de lei. Structura finanţării ne va permite mai multă flexibilitate atât pentru a derula proiectele de investiţii, cât şi în ceea ce priveşte momentul la care vom valorifica produsele din stoc. Suntem încrezători că această finanţare va contribui direct la creşterea profitabilităţii activităţii Holde," a declarat Iulian Cîrciumaru, Preşedinte al Consiliului de Administraţie al Holde Agri Invest.

Compania îşi propune să continue utilizarea mecanismelor Bursei de Valori Bucureşti pentru atragerea de capital suplimentar care să îi permită să dea curs diverselor oportunităţi de M&A. Totodată, capitalul atras va sprijini compania şi în realizarea de investiţii în proiecte de modernizare a activităţii operaţionale acolo unde va fi necesar, inclusiv în soluţii agri tech. Fondurile vor fi direcţionate, în cea mai mare parte, ca şi până acum, către extinderea suprafeţei exploatate, dar şi dotarea suplimentară a fermelor existente - irigaţii, silozuri şi utilaje.

Acţiunile Holde Agri Invest sunt listate pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti din data de 1 octombrie 2020 şi se tranzacţionează sub simbolul bursier HAI. Compania are o capitalizare de piaţă de aproape 115 milioane de lei. Începând cu data de 11 octombrie 2021, acţiunile HAI sunt incluse în indicele BET-AeRO dezvoltat de BVB pentru piaţa AeRO, în cadrul căruia compania deţine cea mai mare pondere.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Vedeti ca "promovarea" la BVB nu se poate face cu doua tipuri de actiuni...convocați AGA și reparați tâmpenia, altfel nu va investi niciun instituțional în voi...

    1. e pe masa legea aia cu 2 clase de actiuni depusa de usr, mai informeaza-te. poate asteapta baietii si trec pe principala dupa ce e gata legea haha

    Ce inseamna cand generalii judetului Arges isi dau mana...

    1. la ce te referi? zi un nume un prenume, cine ce cum cand faci acuzatii subtile...nu mai suntem in anii 80

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb