PENTRU CĂ NU A RESPECTAT OBLIGAŢIILE DE RAPORTARE Preşedintele Romcab, Zoltan Prosszer, amendat cu 7.000 de lei

A.A.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 23 martie 2017

Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a amendat pe preşedintele "Romcab" (MCAB), Zoltan Prosszer, cu 7.000 de lei, pentru că nu a răspuns unor solicitări ASF sau a răspuns cu întârziere.

Potrivit ASF, instituţia i-a cerut companiei să publice detalii despre procesul privind solicitarea de intrare în insolvenţă, anunţată de companie, pe 13 februarie, însă Romcab a răspuns cu întârziere şi nu a informat operatorul de piaţă.

De asemenea, Romcab a transmis cu întârziere o informare despre modificările din Consiliul de Supraveghere, survenite în luna februarie.

Romcab a anunţat, pe 1 martie, că din Consiliul de Administraţie fac parte Dan Matei, Gombos Csaba şi Prosszer Zoltan, în urma demisiilor din partea domnilor Anca Ioan şi Werner Kraftl. Schimbările avuseseră loc pe 13 februarie, reiese din raportul ASF, însă acestea nu fuseseră comunicate Bursei de Valori.

Tribunalul Mureş a aprobat, pe 20 februarie, intrarea în insolvenţă a producătorului de cabluri, la cerere, în condiţiile în care societatea a raportat o pierdere de 39 de milioane de euro, în 2016, deşi înregistrase un profit de 9 milioane de euro, în primele nouă luni de anul trecut.

Recent, un grup de acţionari "Romcab", cu o deţinere cumulată de peste 5% din companie, a solicitat completarea convocatorului Adunării Generale din 27 martie, cu propunerea de aprobare a acţiunii în răspundere contra directorului general Zoltan Prosszer, pentru daune cauzate societăţii de acesta, prin încălcarea îndatoririlor faţă de societate.

Administratorul judiciar al "Romcab", RTZ & PARTNERS SPRL, a respins însă cererea de completare a convocatorului, invocând prevederile legii insolvenţei.

Acţiunile "Romcab" au fost suspendate de la tranzacţionare, pe 17 februarie, la solicitarea Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), care i-a cerut companiei un raport detaliat cu privire la factorii care au generat modificarea situaţiei financiare de la data 30.09.2016 la 16.02.2017. Acest raport nu a fost publicat încă.

ASF a sesizat, recent, DIICOT cu privire la diferenţa de raportări ale "Romcab" dintre două trimestre consecutive, respectiv dintre profitul de 9 milioane de euro, anunţat pentru primele nouă luni din 2016, şi pierderea de 39 milioane de euro raportată pentru întreg anul 2016, după cum ne-au declarat surse din piaţa de capital.

RTZ & PARTNERS SPRL, în calitate de administrator judiciar al debitoarei Romcab (MCAB), a convocat acţionarii producătorului de cablu, pe 27 martie, ca să decidă desemnarea administratorului special şi aprobarea remuneraţiei acestuia.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Comici ia ecranului ,cu ASF si MCAB..

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb