PENTRU PRIMELE NOUĂ LUNI ALE ANULUI Argus - profit net de trei milioane de lei, cu mult peste cel din perioada ianuarie - septembrie 2020

A.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 29 noiembrie 2021

Argus - profit net de trei milioane de lei, cu mult peste cel din perioada ianuarie - septembrie 2020

Compania şi-a îmbunătăţit mixul de vânzări pe categorii de produse

Producătorul de uleiuri vegetale Argus Constanţa (UARG), controlat de SIF Oltenia (SIF5), a raportat pentru primele nouă luni ale acestui an un profit net de 3,03 milioane de lei, cu mult peste cel din intervalul ianuarie - septembrie 2020, în condiţiile reducerii cheltuielilor într-o dinamică mai accelerată decât cea a veniturilor, conform comunicatului companiei publicat la finele săptămânii trecute pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

"În primele nouă luni ale anului, Argus a obţinut o cifră de afaceri mai mică cu aproximativ 9% faţă de cea din aceeaşi perioadă a anului 2020, principala cauză fiind perioada de remont a fabricii, care în acest an a fost extinsă pentru finalizarea unor investiţii. Cu toate acestea, societatea a înregistrat, la data de 30 septembrie 2021, un profit net de 3,03 milioane de lei, comparat cu cel de 0,39 milioane de lei la 30 decembrie 2020, ca urmare a îmbunatăţirii mixului de vânzări pe categorii de produse", se explică în raport.

Veniturile din exploatare s-au ridicat la 77,3 milioane de lei, cu 14,9% sub cele din primele nouă luni ale anului trecut, în condiţiile în care, producţia vândută a fost de 90,2 milioane de lei, în scădere cu 9,7%, diferenţa fiind dată în principal de variaţia stocurilor.

Pe de altă parte, cheltuielile din exploatare au fost de 75,49 milioane de lei, în scădere cu 18% comparativ cu cele din primele nouă luni ale anului trecut. Cheltuielile cu materiile prime şi materialele consumabile au fost de 57,7 milioane de lei, cu 21% sub cele din primele nouă luni ale lui 2020, în timp ce cheltuielile cu personalul s-au ridicat la 7,47 milioane de lei, în creştere cu 8,7%, pentru aceeaşi perioadă de raportare.

În aceste condiţii, Argus a raportat un profit din exploatare de 1,81 milioane de lei, faţă de o pierdere de 1,27 milioane de lei în primele nouă luni ale lui 2020, în timp ce din activităţile financiare compania a obţinut un rezultat pozitiv de 1,2 milioane de lei.

SIF Oltenia deţine 86,42% din producătorul de uleiuri vegetale cu sediul în Constanţa, a cărui evaluare bursieră se ridică la aproape 70 de milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Ce ciudat sună azi să spui că producătorul de ulei este" controlat de Sif Oltenia"! Păi mai există Sif Oltenia??

    1. Argus este pe profit pentru ca au fost oprite furturile găștii Ciurezu. Urmează condamnările și recuperarea prejudiciului

      Și presupun ca vor începe , dacă nu au inceput deja, furturile grupării Sif 1 ;))

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb