ZIARUL BURSA

29 noiembrie 2021
Ediţia din 15.08.2024
Gala BURSA - succesul în ciuda pandemiei

Gala BURSA - succesul în ciuda pandemiei

Emilia OlescuMedia-Advertising / 29 noiembrie 2021

Gala BURSA 2021 s-a desfăşurat, la finalul saptămânii trecute, în condiţiile impuse de pandemie, dar păstrând tradiţia de a aduce laolaltă, în format hibrid în acest an, reprezentanţi din diverse domenii ale economiei şi de a premia performanţele unora dintre companiile care s-au remarcat prin activitatea lor, dar şi manageri de succes din economia românească.

Bursele - lovite din nou de Covid

Bursele - lovite din nou de Covid

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 29 noiembrie 2021

BET a înregistrat cea mai mare scădere zilnică din iunie 2020 Ipek Ozkardeskaya, Swissquote: "Factorii de decizie nu pot folosi aceleaşi instrumente pentru a combate inflaţia şi încetinirea economică; alegerea va fi dificilă" 

Acţiunile şi alte active riscante au fost lovite puternic de un val de vânzări în ultima sesiune de tranzacţionare a săptămânii trecute, pe fondul temerilor investitorilor că noua variantă sud-africană a coronavirusului va forţa impunerea unor noi restricţii, cu impact asupra creşterii economice.

Un furnizor indonezian de tehnologie a avut cel mai performant IPO din lume

ANUL ACESTA, CU O CREŞTERE DE PESTE 100 DE ORI DUPĂ LISTARE Un furnizor indonezian de tehnologie a avut cel mai performant IPO din lume

A.V.Piaţa de Capital / 29 noiembrie 2021

Compania PT DCI a consemnat, de asemenea, cea mai bună evoluţie de pe Bursa din Jakarta, în 2021 Creşterea acţiunilor DCI a declanşat o anchetă pentru posibilă manipulare, dar nu a fost descoperită vreo neregulă 

PT DCI - un furnizor de servicii de date cloud deţinut parţial de un magnat indonezian - a avut, în acest an, cea mai performantă ofertă publică iniţială (IPO) din lume, acţiunile sale crescând de peste o sută de ori de la listarea care a avut loc în 6 ianuarie.

Primăria Capitalei doreşte creşterea cu aproape 60% a preţului gigacaloriei plătit de populaţie

MAJORĂRILE DIN ENERGIE - ÎN SARCINA CETĂŢENILOR Primăria Capitalei doreşte creşterea cu aproape 60% a preţului gigacaloriei plătit de populaţie

George MarinescuPolitică / 29 noiembrie 2021

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, a precizat că măsura e necesară pentru a evita cheltuirea din bugetul local a unui plus de 320 milioane lei doar pentru subvenţionarea căldurii  

Nicuşor Dan, primarul general al municipiului Bucureşti a propus, vineri, consilierilor generali ai Capitalei, majorarea preţului pe care cetăţenii îl plătesc pentru agentul termic pe timpul sezonului rece. Edilul şef al Capitalei doreşte o majorare de la 164 lei - preţul actual plătit de bucureşteni pentru o gigacalorie - la 280 lei, ceea ce înseamnă o majorare de aproape 60%.

Ciclicitatea şi capcanele istoriei

Cristian PîrvulescuEditorial / 29 noiembrie 2021

Cristian Pîrvulescu

În numărul din 20 februarie 1891 din Lupta lui George Panu citim, în editorialul Factor anormal, o reflecţie care pare şi astăzi, o sută treizeci de ani mai târziu, la fel de actuală: "Este ceva anormal în toate crizele ministeriale (guvernele n.n.) care izbucnesc, cât şi în chipul în care ele se rezolvă. Şi aceasta pentru că aceia care sunt însărcinaţi cu compunerea cabinetelor nu sunt nevoiţi a ţine seama numai de grupările parlamentare şi de asigurarea unei majorităţi, dar încă şi de un alt factor exotic, care-i regele.

Wall Street,s $22 Trillion time bomb

Ian DeaconEnglish Section / 29 noiembrie 2021

Ian Deacon

The following article may well appear to be a continuation of the climate agenda ,it is not is is about the future of investing . The clock is ticking for banks, insurers and asset managers still providing support to oil, gas and coal producers . Not just because they are polluting the planet but it is ticking because their financial health is at risk. Financial institutions in the group of 20 leading industrial and developing nations have $22 trillion exposure to carbon-intensive industries.

Costurile de finanţare pe termen lung continuă să crească şi ating cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani

Costurile de finanţare pe termen lung continuă să crească şi ating cel mai ridicat nivel din ultimii opt ani

M.G.Macroeconomie / 29 noiembrie 2021

Costul real al creşterii ratelor de dobândă la care se împrumută guvernul: la rectificare s-au alocat +1,26 miliarde de lei, sume suplimentare cu cheltuielile cu dobânzile 

Costurile de finanţare ale guvernului au explodat de-a dreptul în acest an, rata de dobândă pe 10 ani (RO10Y), barometrul pentru costul de finanţare în economie, atingând vineri cel mai ridicat nivel din ultimii 8 ani. Singurul moment când costul de finanţare pe 10 ani a fost mai mare în ultimii 8 ani este mijlocul lunii martie 2020, când piaţa secundară locală a titlurilor de stat a fost blocată de volatilitatea sălbatică din pieţele financiare internaţionale şi Banca Naţională a României (BNR) a fost obligată să intre în piaţă să opereze pentru prima dată achiziţii de titluri de stat.

Guvernul asigură sumele necesare plăţii pensiilor şi salariilor bugetarilor

RECTIFICARE BUGETARĂ Guvernul asigură sumele necesare plăţii pensiilor şi salariilor bugetarilor

G.M.Politică / 29 noiembrie 2021

Rectificarea bugetară aprobată vineri de guvernul Ciucă prevede majorarea deficitului bugetului de stat cu suma de 6,231 miliarde lei, dar se încadrează în ţinta asumată cu Comisia Europeană de 7,13% din Produsul Intern Brut (PIB). Rectificarea era necesară pentru asigurarea sumelor necesare plăţii pensiilor, salariilor din sistemul public, precum şi sumelor necesare echilibrării bugetelor locale, a afirmat, la finalul şedinţei de guvern, Adrian Câciu, noul ministru al finanţelor publice.

Angajaţii autohtoni nu se consideră apreciaţi la locul de muncă

STUDIU Angajaţii autohtoni nu se consideră apreciaţi la locul de muncă

O.D.Companii / 29 noiembrie 2021

Piaţa muncii trece printr-un amplu proces de transformare. Evoluţia tehnologică şi pandemia contribuie din plin la acest lucru. Peste 60% dintre angajaţii români care îşi caută un alt loc de muncă se consideră subapreciaţi de angajator, iar într-o pondere similară (61%) s-ar gândi să accepte un post în străinătate, dacă acesta le permite să lucreze la distanţă, reiese din rezultatele ediţiei de toamnă a studiului Randstad Workmonitor.

David Popovici

Popovici, exemplul de la care ar trebui să plece proiectele MS

O.D.Sport / 29 noiembrie 2021

Într-un deşert al performanţelor, David Popovici reprezintă excepţia care trebuie dată de exemplu, dar şi punctul de plecare al strategiilor celor care se ocupă de destinele sportului. Aflat la început de drum, sportivul are toate ingredientele necesare unui mare campion, de la talent şi tenacitate până la bun simţ şi inteligenţă.

Tendinţa negativă a comerţului global s-a accentuat în septembrie

Călin RecheaMacroeconomie / 29 noiembrie 2021

Călin Rechea

Impulsul comerţului global, definit ca dinamică a volumului schimburilor comerciale pentru un interval de trei luni comparativ cu cele trei luni anterioare, şi-a accelerat scăderea până la 1,1%, de la 0,9% în luna precedentă, pe fondul unei scăderi de 0,8% la nivelul economiilor avansate şi a unei scăderi de 1,8% la nivelul economiilor emergente (vezi graficul 1).

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Final roşu de săptămână la bursă

BVB Final roşu de săptămână la bursă

A.I.Piaţa de Capital / 29 noiembrie 2021

Tranzacţii de 90,2 milioane de lei, peste cele din sesiunea anterioară  

Toţi indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au încheiat săptămâna de tranzacţionare cu scăderi accentuate, într-un peisaj roşu aprins în pieţele europene şi americane,...

MACRO NEWSLETTER 29 noiembrie 2021

MACRO NEWSLETTER 29 noiembrie 2021

Macroeconomie / 29 noiembrie 2021

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a menţinut creşterea anuală la 5,6% în octombrie 2021, pe fondul unei creşteri anuale de 10,5% a creditului guvernamental, după un avans de 11% în luna anterioară, şi a unui avans de 3,7% a...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo