PENTRU PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUI iHunt raportează un profit în scădere cu 12%, comparativ cu cel din primul trimestru al lui 2021

ANDREI IACOMI
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital #Construcţii / 19 mai 2022

iHunt raportează un profit în scădere cu 12%, comparativ cu cel din primul trimestru al lui 2021

Cezar Stroe, directorul general: "Am decis să sacrificăm o parte din profit pentru avantajele pe care o poziţie bună pe piaţa de profil le aduce pe termen mediu şi lung"

iHunt Technology (HUNT), retailer online şi producător de telefoane mobile, a raportat pentru primele trei luni ale acestui an, un profit net de 0,97 milioane de lei, cu 12% sub cel din primul trimestru al anului trecut, de 1,1 milioane de lei, conform raportului publicat ieri de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Cezar Stroe, directorul general al iHunt, spune: "Strategia pe care am implementat-o începând cu primul trimestru al anului 2022 a fost, de la bun început, să menţinem preţurile mici în ciuda inflaţiei, cu scopul de a câştiga mai multă cotă de piaţă, mai ales în condiţiile în care cei mai mulţi dintre concurenţii noştri se confruntă cu probleme de stocuri în această perioadă şi implicit, în acest an. Cu alte cuvinte, am decis să sacrificăm o parte din profit pentru avantajele pe care o poziţie bună pe piaţa de profil le aduce pe termen mediu şi lung".

Conform directorului iHunt, începând cu jumătatea anului trecut, compania s-a concentrat pe acumularea stocurilor, astfel încât la sfârşitul primului trimestru iHunt deţine stocuri achiziţionate la preţurile din anul precedent, a căror valoare la preţul de revânzare depăşeşte capitalizarea totală a companiei.

Pentru primele trei luni, iHunt a raportat venituri din exploatare de 12,6 milioane de lei, cu 21,2% peste cele din primul trimestru al anului trecut, în vreme ce cheltuielile de exploatare s-au ridicat la 11,1 milioane de lei, în creştere cu 25% pentru aceeaşi perioadă de raportare. Cel mai mare avans, de 27%, a fost înregistrat de cheltuielile cu mărfurile, ce s-au ridicat la 8,83 milioane de le în intervalul ianuarie-martie 2022, în vreme ce alte cheltuieli de exploatare au fost de 1,94 milioane de lei, cu 23,1% peste cele din primele trei luni ale anului trecut.

În acest context, iHunt Technology a raportat un profit de exploatare de 1,5 milioane de lei, rezultat ce a fost erodat de o pierdere financiară de 0,37 milioane de lei, mai mare decât cea din primele trei luni ale anului trecut.

iHunt Technology şi-a făcut debutul pe piaţa AeRO în data de 9 iulie 2019 printr-o listare tehnică intermediată de Goldring, când Cezar Stroe, fondatorul companiei, a vândut 10% din acţiunile emitentului. La începutul lunii trecute, Cezar Stroe avea 51% din retailerul online şi producătorul de telefoane mobile.

Compania are o evaluare bursieră de puţin sub 60 milioane de lei.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. Astia se lauda ca au stocuri mai mari decat capitalizarea pe vremurile astea :))

    Actionarii ar face bine sa-i bombardeze cu intrebari despre natura stocurilor pentru ca doar la an le raporteaza detaliat si acolo se vede ca mare parre sunt avansuri pentru cumparari de stocuri! 

    E o poveste pentru naivi ca stocurile ar fi de fapt produse finite. Nimeni cu asemenea varietate de produse care le si schimba ca model ca pe sosete nu da comanda si tine pe stoc de valori asa mari. La ei uzura morala e foarte mare, la cateva luni, deci nu-mi spui ca ai stoc un telefon pentru un an, de milioane de lei. 

    Ce cred ca fac ei-dau avans la cineva si plaseaza efectiv comananda de fabricatie cand e pe apuizate stocul fizic pe un SKU si au vanzari bune pe el. 

    Si de aia trebuie intrebati direct sa explice cui dau acele avansuri ca sunt sume uriase. E cineva in China pe stanga? Ce bonitate are ala? Maine poate inchide fabrica si imediat HUNT e in faliment. Sumele prinse in contul asta de stocuri sunt uriase in raport cu vanzarile si deci risxul e si el urias. E nebunie ce fac astia. Dar la ce sa te astepti de la unii care au jucat la pariuri=plasamente in alde CLLAIM banii luati din obligatiuni negarantate? 

    Alta chestie fara explicatii in rapoarte - 14 milioane datorie la un actionar! Cine e ala? De ce nu e raportata tranzactia? De ce e facut imprumutul? In ce conditii? E con vertibil in actiuni la 0,1 sau mai stiu eu ce executare?

    Observati ca la HUNT se iese agresiv dupa majorarea cu cash. Au luat pe la 1 leu si apoi le-au tot vandut mai jos si asta pe volume mari! Aia care fac asta au raspunsurile la intrebarile de mai sus inaintea celorlalti!  

    1. Aha, HUNT e o gaura neagra.

      Nu o sa primesti raspunsuri la intrebarile tale de la Stroe.

      Pune intrebarile pe IFF sa vezi daca raspunde. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
raobooks.com
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
chocoland.ro
arsc.ro
domeniileostrov.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9764
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7908
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3538
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9910
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.4137

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb