ZIARUL BURSA

19 mai 2022
Ediţia din 19.10.2024

China şi Statele Unite au împins datoria globală către un nou record

Călin RecheaMacroeconomie / 19 mai 2022

Călin Rechea

Datoria globală a crescut cu 3,3 trilioane de dolari în T1 2022, până la un nou nivel record, de 305,3 trilioane de dolari, conform ultimului raport Global Debt Monitor (GDM) de la Institute of International Finance (IIF).

La creşterea de 3,3 trilioane de dolari, China a contribuit cu 2,5 trilioane de dolari, în timp ce contribuţia SUA a fost de 1,8 trilioane.

CRONICI ALTERNATIVE Aşteptata ofensivă poloneză

Petru RomoşanEditorial / 19 mai 2022

Petru Romoşan

Naraţiunea despre victoria Ucrainei în războiul cu Rusia începe să intre serios la apă în SUA (vezi New York Times - Michael Schwartz, Mark Santoro, Michael Levenson - "Ukraine war's geographic reality: Russia seizes much of the east", 10.05 2022, dar şi alte articole din acelaşi cotidian, referinţă absolută a establishment-ului american). Până şi oficialii americani au renunţat treptat şi aproape total în ultimele zile să mai anunţe marile succese ale ucrainenilor pe câmpul de luptă.

Ana Revenco. Sursa foto: gov.md

ANA REVENCO, MINISTRUL DE INTERNE AL REPUBLICII MOLDOVA: "Războiul din Ucraina a creat premise pentru acţiunile multor profitori şi infractori"

George MarinescuInternaţional / 19 mai 2022

Odată cu declanşarea de către Federaţia Rusă a războiului din Ucraina, la graniţele estice ale Republicii Moldova a crescut rata infracţionalităţii, a declarat, pentru ziarul BURSA, Ana Revenco, ministrul de interne al Republicii Moldova, ieri, cu prilejul vizitei efectuate la Bucureşti, la expoziţia internaţională de armament şi tehnică militară Black Sea Defence, Aerospace&Security, eveniment care are loc la Romaero Băneasa.

iHunt raportează un profit în scădere cu 12%, comparativ cu cel din primul trimestru al lui 2021

PENTRU PRIMELE TREI LUNI ALE ANULUI iHunt raportează un profit în scădere cu 12%, comparativ cu cel din primul trimestru al lui 2021

ANDREI IACOMIPiaţa de Capital / 19 mai 2022

Cezar Stroe, directorul general: "Am decis să sacrificăm o parte din profit pentru avantajele pe care o poziţie bună pe piaţa de profil le aduce pe termen mediu şi lung" 

iHunt Technology (HUNT), retailer online şi producător de telefoane mobile, a raportat pentru primele trei luni ale acestui an, un profit net de 0,97 milioane de lei, cu 12% sub cel din primul trimestru al anului trecut, de 1,1 milioane de lei, conform raportului publicat ieri de companie pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Rusia acuză Ucraina de "lipsă totală de dorinţă de a negocia"

ÎN ACTUALUL CONFLICT Rusia acuză Ucraina de "lipsă totală de dorinţă de a negocia"

V.R.Internaţional / 19 mai 2022

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului Securităţii al Federaţiei Ruse: "Ucraina - pretext pentru un război nedeclarat al Occidentului împotriva Rusiei" 

Kremlinul a acuzat ieri Ucraina de "lipsă totală de dorinţă de a negocia" cu Rusia, pentru a pune capăt conflictului în curs pe teritoriul ucrainean de la declanşarea ofensivei ruse pe 24 februarie, informează AFP.

Companiile de armament îşi expun produsele la Bucureşti

ÎN CONTEXTUL RĂZBOIULUI DIN UCRAINA Companiile de armament îşi expun produsele la Bucureşti

George MarinescuMiscellanea / 19 mai 2022

Peste 390 de companii străine şi româneşti participă în aceste zile la expoziţia de armament şi tehnică militară Black Sea Defense and Aerospace Evenimentul are loc pe platforma Romaero Băneasa, iar vineri cetăţenii vor putea vedea noile tehnici din domeniul militar  

Marile companii de armament, echipamente şi tehnică militară de pe mapamond şi companiile din industria de apărare din ţara noastră îşi etalează produsele în aceste zile, pe platforma Romaero Băneasa din Capitală, la expoziţia Black Sea Defense and Aerospace - BSDA 2022, eveniment ce se desfăşoară o dată la doi ani şi care a ajuns la ediţia a opta.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
Legea Educaţiei, atac la meditaţii

Legea Educaţiei, atac la meditaţii

O.D.Miscellanea / 19 mai 2022

Veniturile obţinute de profesori din meditaţii au reprezentat o preocupare pentru autorităţi şi nu numai. Mai mult, au fost şi subiect de dezbatere în campanii electorale prezidenţiale.

MACRO NEWSLETTER 19 mai 2022

MACRO NEWSLETTER 19 mai 2022

Macroeconomie / 19 mai 2022

Producţia industrială din SUA şi-a temperat creşterea anuală în aprilie 2022, până la 5,5%, de la 5,6% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 1,1%, după un avans de 0,9% în luna anterioară.

Creşteri uşoare pentru indici

BVB Creşteri uşoare pentru indici

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 19 mai 2022

Prime Transaction: "Cele două bănci din indicele BET au asigurat peste o treime din rulajul zilnic" 

Indicii Bursei de Valori Bucureşti (BVB) au avut creşteri în sesiunea de tranzacţionare de ieri, în contrast cu scăderile pieţelor...

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo