PENTRU TRANSPORTUL GAZELOR DIN APRILIE 2016 ELCEN este obligată să plătească 7,87 milioane lei companiei Transgaz

A.M.
Ziarul BURSA #Companii / 10 octombrie 2016

ELCEN este obligată să plătească 7,87 milioane lei companiei Transgaz

Electrocentrale Bucureşti (ELCEN) trebuie să plătească Transgaz suma de 7,87 milioane de lei pentru transportul gazelor naturale aferente lunii aprilie 2016, potrivit unei hotărâri publicate de Tribunalul Bucureşti pe data de 5 octombrie, citată de Agerpres.

Soluţia pe scurt publicată de Tribunal arată: "Admite cererea. Obligă debitoarea Electrocentrale Bucureşti SA la plata către creditoarea Societatea Naţională de Transport Gaze Naturale Transgaz SA Mediaş a sumei de 7.866.779,32 lei, reprezentând contravaloare servicii de transport gaze naturale aferente lunii aprilie 2016, neachitate, în termen de 20 de zile de la comunicarea prezentei hotărâri".

Sentinţa este cu drept de cerere în anulare în zece zile de la comunicare.

Joi, Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrare în insolvenţă a ELCEN, administrator judiciar fiind desemnat KPMG.

Instanţa a stabilit admiterea cererii debitorului Electrocentrale Bucureşti, menţionând: "În temeiul art. 71 alin. 1 din Legea nr. 85/2014 privind procedurile de prevenire a insolvenţei şi de insolvenţă, deschide procedura generală a insolvenţei împotriva debitorului Electrocentrale Bucureşti".

Pe 22 septembrie, Consiliul de Administraţie al ELCEN a hotărât intrarea în insolvenţă a societăţii, ca urmare a datoriilor înregistrate la furnizorii şi distribuitorii de combustibil, servicii şi produse, situaţie generată de neîncasarea contravalorii pentru marfa livrată de la RADET Bucureşti, societate care a intrat şi ea în insolvenţă, începând de miercurea trecută.

Conform unui comunicat al ELCEN, datoriile totale ale societăţii au ajuns la aproximativ 1,8 miliarde de lei, iar creanţele înregistrate de RADET însumează aproximativ 3,7 miliarde de lei.

ELCEN a susţinut că, prin intrarea în insolvenţă, se urmăreşte, cu prioritate, eficientizarea activităţii societăţii, urmând să se supună aprobării creditorilor un plan de reorganizare coerent.

"Insolvenţa nu înseamnă faliment. Insolvenţa este acea stare a patrimoniului unei societăţi care se caracterizează prin insuficienţa fondurilor băneşti disponibile pentru plata datoriilor scadente. Altfel spus, atunci când debitorul nu mai are sume cash, cu care să poată plăti datoria ajunsă la scadenţă, el se află în stare de insolvenţă. Prin înaintarea cererii de intrare în insolvenţă, Consiliul de Administraţie al ELCEN a căutat cele mai bune soluţii pentru a continua, în termeni corecţi, relaţia comercială cu RADET şi creditorii săi şi s-a asigurat că vor fi luate toate măsurile tehnice, juridice şi economice necesare pentru asigurarea continuităţii producerii şi furnizării agentului termic către locuitorii Capitalei", mai informează ELCEN.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb