Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

Andrei Stan
Anticorupţie / 29 iunie 2017

Percheziţii la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani

Prejudiciul identificat de procurori este de 7 milioane de lei

Poliţiştii din Bucureşti efectuează în această dimineaţă un număr de treizeci şi unu de percheziţii domiciliare, în Bucureşti şi în patru judeţe, la mai multe persoane fizice şi juridice bănuite de evaziune fiscală şi spălarea banilor, în domeniul "comercializării produselor textile şi de îmbrăcăminte", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR).

Sursa citată precizează: "Din cercetări a reieşit că, în perioada 2011 - 2013, bănuiţii, reprezentanţi ai şase societăţi comerciale având ca obiect de activitate «comercializarea produselor textile şi de îmbrăcăminte», ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a societăţilor şi ar fi declarat organelor fiscale achiziţii fictive de bunuri. Achiziţiile ar fi fost făcute de la peste 22 de societăţi comerciale cu comportament de tip «fantomă» (înfiinţate şi administrate statutar/scriptic în numele unor persoane cu situaţie materială precară) sau de la societăţi cu «identitate furată», în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale".

În scopul disimulării provenienţei ilicite a sumelor provenind din săvârşirea faptelor de evaziune fiscală, spun procurorii, cei în cauză au transferat în mod succesiv aproximativ 32.000.000 de lei, reprezentând "contravaloarea" achiziţiilor fictive.

Ulterior, aceştia au scos sumele în numerar, justificând, în mod nereal, că vor face plăţi "cash" către societăţile cu comportament de tip "fantomă" sau cu "identitate furată", mai susţin anchetatorii.

"Sumele extrase în numerar ar fi fost, fie reintroduse în circuitul financiar al firmelor cu justificarea «creditare firmă», fie depuse în conturile persoanelor fizice care controlează firmele în cauză şi utilizate în interes personal, lipsind astfel bugetul statului de contravaloarea impozitului pe profit şi a taxei pe valoare adăugată", adaugă IGPR.

Persoanele vizate vor fi conduse pentru audieri la sediul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Poliţia Capitalei.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat estimat la acest moment este de 7.000.000 de lei, iar suma ce formează obiectul procesului de "spălare a banilor" este de aproximativ 32.000.000 de lei, se mai arată în comunicat.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al Inspectoratului General al Poliţiei Române - Direcţia Operaţiuni Speciale şi al Inspectoratului General al Poliţiei Române - Unitatea Centrală de Analiză a Informaţiilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Conferinţa BURSA “Energia în priză”
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

01 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9758
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4857
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2959
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9766
Gram de aur (XAU)Gram de aur381.9299

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb