Perspectivele de creştere ale Grupului TeraPlast nu au fost afectate de provocările din anul 2022

M.C.
Piaţa de Capital / 1 februarie 2023

Perspectivele de creştere ale Grupului TeraPlast nu au fost afectate de provocările din anul 2022

Cifra de afaceri a crescut cu 16% faţă de 2021, ajungând la 711 milioane de lei.

EBITDA la nivel de Grup s-a situat la 52,7 milioane de lei, în scădere cu 29% faţă de recordul din 2021.

Bugetul pentru 2023 ţinteşte o cifră de afaceri de 848 milioane de lei şi EBITDA de 75 milioane lei, în creştere cu 19%, respectiv 42%.

Grupul continuă investiţiile majore în 2023, în sumă de 102 milioane de lei, în vederea creşterii pe termen lung a rezultatelor Grupului şi a consolidării cotei de piaţă.

Anul 2022 a fost al doilea cel mai bun an din istoria Grupului TeraPlast, după nivelurile record din 2021. Grupul a finalizat, de asemenea, implementarea celui mai ambiţios plan de investiţii din istoria sa, ajungând cel mai mare procesator de polimeri din Centrul şi Estul Europei, conform unui comunicat remis redacţiei.

Potrivit sursei, Grupul TeraPlast a reuşit să-şi consolideze cota de piaţă în anul 2022, iar poziţia de lider îi va permite să fructifice oportunităţi de afaceri odată ce pieţele în care activează îşi vor reveni în următorii ani. Investiţiile majore finalizate în perioada 2021-2022, în sumă de 219 milioane de lei, se adaugă celor realizate în ultimii ani cu scopul de a diversifica domeniul de activitate, amprenta geografică a Grupului, de a creşte independenţa energetică şi pentru substituirea materiilor prime virgine cu material reciclat.

Totodată, este firesc ca în primii ani de operaţionalizare a investiţiilor, a unor noi capacităţi de producţie de ultimă generaţie, rezultatele financiare să nu strălucească pe fondul provocărilor enorme determinate de contextul economic mondial şi regional fără precedent. Cu toate acestea, Grupul priveşte permanent un orizont lung de timp, de peste 5 ani, în scopul maximizării valorii adăugate pentru acţionari. Aşadar, reprezentanţii Grupului rămân încrezători în potenţialul pe termen lung al proiectelor investiţionale demarate în ultimii ani.

Scăderea faţă de buget, dar şi faţă de revizuirea de la 9 luni, a fost cauzată de schimbarea radicală a dinamicii pieţelor materiilor prime ca efect colateral al războiului din Ucraina. Un alt impact l-au avut pornirea mai lentă a segmentului de Ambalaje flexibile şi o performanţă sub aşteptări a segmentului Ferestre & Uşi generată de întârzieri în transferarea costurilor de producţie în piaţă. Provocările imediate, deşi au erodat marjele din 2022, nu au afectat dezvoltarea pe termen mediu şi lung a Grupului, o dezvoltare cu o componentă de sustenabilitate în creştere., subliniază sursa citată.

Pentru anul în curs, Grupul TeraPlast ţinteşte creşteri semnificative ale performanţei financiare, estimând o accelerare a lucrărilor de infrastructură aşteptată cel târziu la începutul T3/2023.

Cifra de afaceri a Grupului TeraPlast a crescut în 2022 cu 16% comparativ cu 2021, ajungând la 711 milioane de lei. EBITDA s-a situat la 52,7 milioane de lei, în scădere cu 29% faţă de rezultatul anului precedent, ca urmare a volatilităţii preţurilor la materiile prime şi a unui nivel sub estimări a lucrărilor de apă - canal finanţate din fonduri europene şi bugetare. Segmentul Instalaţii & Reciclare - "motorul Grupului" - în ciuda celui mai provocator an din ultimii 5 ani, a reuşit să depăşească EBITDA record înregistrată în anul 2021. Acesta a generat circa 97% din EBITDA consolidat la nivelul Grupului pe fondul necesităţii unui timp sporit de ajungere la "breakeven" a unor investiţii noi, menite să diversifice portofoliul de business-uri al Grupului.

Marja EBITDA s-a erodat pe parcursul anului şi a ajuns la 7,4% la finalul anului 2022. Rezultatul a fost marcat în principal de provocările întâmpinate de segmentele Ferestre & Uşi şi Ambalaje flexibile, unde s-au resimţit întârzierile la indexarea preţurilor de vânzare, respectiv costurile mari de pornire şi de pătrundere pe piaţă.

Perspectivele de creştere ale Grupului TeraPlast nu au fost afectate de provocările din anul 2022

Segmentul Instalaţii şi Reciclare a păstrat un trend pozitiv comparativ cu rezultatul record din 2021: EBITDA s-a îmbunătăţit sensibil în sumă absolută şi a ajuns la 51 milioane de lei. Marja EBITDA a rămas solidă, 10,4% pentru întreg anul 2022.

Cifra de afaceri a acestui segment s-a majorat cu 20% comparativ cu 2021, până la 488 milioane de lei. Deşi cifra de afaceri a segmentului Instalaţii a crescut datorită inflaţiei, volumele au stagnat raportat la 2021, ceea ce a generat presiuni pe marjă, respectiv transferul parţial al costurilor în piaţă. Obiectivul atins în anul 2022 a fost consolidarea cotei de piaţă, poziţia de lider fiind esenţială în vederea fructificării oportunităţilor de afaceri odată ce activitatea în domeniu îşi va reveni.

Segmentul Granule şi Reciclare s-a confruntat cu o situaţie atipică în piaţă, cu apariţia unor factori perturbatori, imposibil de anticipat. Pe fondul costurilor mărite cu energia din Uniunea Europeană au apărut diferenţe semnificative de cotaţii între materiile prime din UE, inclusiv România, şi cele din afara Uniunii Europene. Acest climat, a pus presiune pe marje, însă Grupul s-a concentrat pe conservarea cotei de piaţă şi menţinerea poziţiei de lider pe acest segment. Contextul a lăsat urme în evoluţia cifrei de afaceri a segmentului Granule şi a determinat o reducere a EBITDA cu 53% faţă de 2021. Marja s-a menţinut la un nivel de 10,1%, peste media TeraPlast, se arată în comunicat.

Linia de business Ferestre & Uşi, gestionată de TeraGlass, a avut o cifră de afaceri în creştere cu 30%, venită inclusiv din creşterea volumelor de vânzări. Segmentul s-a confruntat cu preţuri ale materiilor prime aflate în creştere accelerată, cele mai mari influenţe putându-se simţi la profilele de PVC şi la sticlă. Capacitatea Grupului de a transfera pe lanţul valoric aceste costuri a fost limitată în condiţiile în care clienţii sunt marile lanţuri de bricolaj ale Europei, cu o putere considerabilă de negociere. Ca urmare, marjele au avut de suferit, iar EBITDA pentru această linie de business a cunoscut o contracţie de 65% faţă de 2021.

Segmentul de Ambalaje flexibile a fost puternic grevat de lipsa unei încărcări optime a liniilor. Cantităţile produse în 2022 sunt la jumătate faţă de capacitatea de producţie. Costurile de omologare, traduse în şarje mici de producţie, au contribuit de asemenea la ineficienţa liniei de business. Rentabilizarea acestei noi divizii în cadrul Grupului necesită mai mult timp decât estimările iniţiale. Cu toate acestea, în a doua jumătate a anului 2022 s-au omologat unele produse industriale şi au intrat în vigoare contracte cu marile lanţuri de retail, inclusiv pe pieţe externe, ceea ce indică un trend crescător.

Profitul net al anului 2022 a fost de aproape 15,4 milioane de lei, în scădere cu 64% faţă de rezultatul excepţional din anul precedent. Evoluţia a fost determinată pe de o parte de costurile cu amortizarea, pe fondul creşterii bazei de active a Grupului în urma investiţiilor mari realizate şi, pe de altă parte, de creşterea ratelor dobânzilor la lei, ceea ce pentru Grup a însemnat o cheltuială suplimentară de 8,3 milioane lei în 2022 faţă de 2021.

"Tragem linie după un an dificil, plin de provocări care ne-au pus la încercare abilităţile de gestionare a situaţiilor complexe. Deşi unele segmente au performat la nivel record, rezultatul consolidat poartă amprenta perioadei pe care am parcurs-o. Am mers în continuare pe calea dezvoltării, în pofida contextului dificil, pentru a continua să livrăm creştere acţionarilor noştri. Chiar dacă profitabilitatea a fost sub aşteptări, avem baza pentru a livra rezultate odată cu începerea normalizării situaţiei generale." a declarat Ioana Birta, directorul financiar al Grupului TeraPlast. "În acest moment considerăm că ce a fost mai greu a trecut, iar anul curent va aduce o revigorare, o reaşezare, un context mai bun din perspectiva volatilităţii preţurilor, lucruri care pregătesc următoarea perioadă de creştere. Ne propunem creşteri pe toate segmentele şi ştim că efortul va fi susţinut din partea echipei Grupului TeraPlast, aşadar în condiţiile actuale de predictibilitate suntem încrezători în atingerea bugetului." a continuat dna Birta.

BUGEGT 2023

Perspectivele de creştere ale Grupului TeraPlast nu au fost afectate de provocările din anul 2022

"Am învăţat din lecţiile anului 2022 cu privire la prognozarea în condiţii de impredictibilitate economică, având permanent obiectivul de a excela în rezultate prin comparaţie cu anul 2021 care a reprezentat recordul absolut la nivel de Grup. Prin urmare, bugetul anului 2023 rămâne provocator şi ţintim uşoara depăşire a recordului EBITDA înregistrat de Grup în 2021, bazându-ne şi pe normalizarea segmentelor de business menite să diversifice afacerile noastre. Ne aşteptăm la o îmbunătăţire a domeniului nostru de activitate în a doua parte a anului 2023." a concluzionat Ioana Birta.

Rezultatele consolidate în 2023 vor fi în ameliorare pe fondul reducerii volatilităţii preţurilor. Cifra de afaceri va creşte din majorarea volumelor.

Segmentul Instalaţii şi Reciclare va beneficia, începând cu a doua jumătate a anului, de un efect pozitiv al intrării în faza de execuţie a proiectelor din Programul Anghel Saligny şi a celor rămase în cadrul POIM. Demararea lucrărilor de infrastructură va duce la depăşirea volumelor record din 2021.

Pentru segmentul Granule şi Reciclare este prognozată o normalizare a condiţiilor de piaţă din perspectiva stabilităţii preţurilor şi implicit a cererii pentru produse fabricate în UE.

TeraGlass, prin segmentul Ferestre şi uşi, are în vedere un impact pozitiv în urma demarării proiectelor din PNRR privind eficienţa energetică a clădirilor, cu un potenţial la nivelul întregii pieţe de 2 miliarde de lei. Pe acest segment Grupul anticipează o scădere a preţului mediu şi o creştere a volumelor. Profitabilitatea se va îmbunătăţi pe fondul dispariţiei presiunilor de creştere a preţurilor materiilor prime. Pe de altă parte, va exista un impact nefavorabil din cauza creşterii salariului minim în construcţii.

Segmentul de ambalaje flexibile va înregistra o creştere a volumelor ca urmare a depăşirii fazei de ramp-up, a lărgirii bazei de clienţi şi a creşterii cererii. În 2023, EBITDA la nivel de segment va intra în teritoriul pozitiv.

Grupul TeraPlast continuă investiţiile în anul 2023. Este vorba despre suma totală de 102 milioane de lei, din care cele mai importante proiecte vizează o nouă fabrică pentru producţia de folii stretch şi o nouă centrală fotovoltaică. Astfel, Grupul îşi continuă diversificarea domeniilor de activitate şi a regiunilor geografice în care dezvoltă afaceri, în paralel cu investiţii verzi menite să îmbunătăţească durabil independenţa energetică a Grupului şi având la bază şi programele guvernamentale de sprijin economic.

Bugetul prezentat pentru anul 2023 nu include efectele determinate de eventuale fuziuni/achiziţii, se menţionează în comunicat.

Opinia Cititorului ( 61 )

  1. O companie de top

    Se dezvolta tot mai mult

    O am în portofoliu  

    1. bine ca o ai,asta nu inseamana ca va performa in continuare

      Si tu ai cumparat la sugestia influencerilor? Cum ma-sa e asta o companie de top cand v-a subtilizat jumatate din bani in primul an? Inca o sa va mai coste. Pana invatati ABC-ul bursier o sa tot platiti. Ganditi cu capetele voastre, lasati cursurile de popularizare si analizati fundamentele unei afaceri pana intelegeti ce se intampla acolo.

      singur am luat, nu m-a influentat nimeni, am incredere in conducere si in planurile de viitor

      Stii care e problema? Daca ti-ai da seama ca cineva incearca sa te manipuleze, manipularea nu ar mai fi posibila. Prin urmare, e mai probabil sa fii manipulat atunci cand nu-ti dai seama. Atunci cand te-au convins cai gasit un diamant. ce competenta ai tu sa evaluezi o societate? Stii sa citesti niste indicatori economici? Toate victimele au incredere, altfel n-ar fi victime. Cam asa se intampla intr-o instanta... ”am avut incredere in el... credeam ca e baiat bun... si uitati ce am patit”

      Cand ai cumparat TRP si la ce pret?

      am luat imediat dupa ce au anuntat dividendul acela mare, pe la 0.7 lei era

      stau bine, mai cumpar in continuare la aceste preturi, mi se pare buna compania 

      Ai avut noroc (nici norocul asta nu a fost prea mare, pentru ca esti destul de aproape de break even, adica n-ai castigat serios). Ai mare grija ca s-ar putea ca norocul sa te paraseasca daca nu intelegi fundamentele, pentru ca deocamdata pretul e nejustificat de mare si daca vei cumpara aici ai putea sa ajungi in cativa ani la o pierdere serioasa, dar meritata.

      Ai griza sa te pregatesti de exit cand termina Guvernul de anvelopat toate blocurile!

      s c cret 

      ce gargara pentru o unitate militara sub acoperire ha ha

      TRP = MAPN.  

      Trist pentru viitorul Romaniei, nu au cum sa mearga lucrurile bine in tara in modul asta.

      Pai e de bine, continua sa cumperi până la 0,1.nu te lasă influențat de cei rai și invidioși. Iar dacă termini banii, exista și varianta creditului bancar.

      Ai zis-o bine. Dar când cineva pierde, nu o să recunoască.

    Q4 profit 0

    PER 80 si dupa cum vad ei 2023 poate se imbunataeste EPS cu un 30% deci ajunge PER pe la un 65-70 

    dupa un trimestru pe 0 nu stiu de unde atat optimism dar a se observa ca si cu el compania e supraevaluata de cateva ori 

    cifra de afaceri era +25% la q3 si acum e +16%

    firma asta si la jumatate fata de cotatia de azi tot e strict pentru visatori 

    1. scumpa si la 0,1 lei

      Corect si complet spus!

      Uite cine a inteles ce inseamna fundamentele unui business si cum se face. PER-ul este enorm, scoateti-va din cap ca in urmatorii 5 ani veti castiga ceva de aici.

      Eu am spus de mult ca si 0,10 e mult dar F C ne-a scos de pe grup ca ii stricam socotelile lui.

      cine este F C?

      florin coman de la gip.

      Gip inseamnca Grupul Investitorilor Puternici?

      exact.

      Am intrat pe un astfel de grup, dar in cateva minute m-a dat un supraom afara pentru ca am intrebat doar daca nu cumva ar fi mai bine sa spuna altii despre tine ca esti puternic, nu sa te lauzi singur ca un neputincios. Cum sa spui tu despre tine ca esti un investitor puternic??? Asta face exercitii in ogllinda ca nu avea incredere in el de mic.

      Q4 2022 profit 69,484 ron.

      Q3 2022 profit (-16,261)ron. 

      Nu ma asteptat sa face profit in Q4, gandeam similar ca cei de la Swiss Capital care au publicat un raport pe BVBresearch pe 27 Ianuarie in care asteptau o pierdere de 4 milioane. Deci din acest punct de vedere este chiar ok. 

      PER 88 este prea mult, ba este un site Simply Wall street unde scrie negru pe alb :Trading at 58.3% below our estimate of its fair value. Nu stiu ce vad astia. 

      Simply WS e un bot care scoate rezultate pe principiul garbage in garbage out.

      Nu e FC e Flo C

    Parca toată lumea vrea sa fie cat mai verde, este o idee buna daca se mai deschide o fabrică de folii stretch? Cat timp o sa mai fie rentabil, daca tot ne îndreptăm (sau cel puțin dorim) spre o industrie cat mai verde, cat mai ecologica cu mai puțin plastic?

    1. Gandesti impecabil, dar iti dai seama ce stres suplimentar le produci ”investitorilor” primaverii care s-au alimentat din carutele cu bani, de pe nestiinta banilor sau din armatele lui maiorash de la orash? Cand nu poti calcula cu capul tau un PER cinstit cum sa intelegi ce iti rezerva viitorul, care sunt tendintele in piata? Asta e deja rocket science...

    O firma buna dar un PER maaaaare.

    1. V-a fost vanduta ca firma buna, dar voi chiar nu puteti pricepe ca asta e doar o lozinca? O firma vanduta la PER de 10 pe un profit exceptional e o tepa investitionala. Ganditi cu capetele voastre! Asta e o firma pe care multi naivi au pierdut 50% din bani in primul an, dar ei o tin tot... Dragnia, Dragnia!

      Imi aduce aminte de Dafora...ce vremuri....

      Comi, arax și jafora, o tempera, o mores!

      si IPRUUUU!!!!

    Oare cati dintre investitori au cumparat TRP cu 1,3 lei/actiune acum peste un an la sugestia influencerilor de la carutele cu bani sau nestiinta banilor in ideea ca va ajuge la 2 lei/actiune.

    Atentie la fratii Tate in varianta autohtona care va iau banii in cele mai meschine moduri si va mai dau si tepe.

    Din ce observ eu TRP are mereu planuri si niciodata rezultate. Comparati cu actiunile din anergie care dau constant dividende. De ce m-as incurca cu producatorul de plastice? Nu mai spun ca sunt si profund antiecologici. 

    1. tocmai pe F C de la GIP l-ai uitat?

      Cine e F C? mi-a scapat... nimeni nu e perfect, mai putin chiorul

      Florin Coman cu grupul lui GIP.

      Ce ce intampla cu acest grup ca eu nu-l gasesc? M-o fi banat aceasta forta a naturii (FC) ca sa se simta si mai puternic, nu?

      sunt de doi ani in acel grup si e foarte tare, din cate stiu nu da voie la incepatori ca mai pentru avansati

      Foarte tare, foarte moale... totul e relativ. Depinde ce educatie ai tu cand ajungi acolo. Eu am lucrat doi ani pentru o societate care administra o bursa acum vreo 20 de ani, adica nu vine orice mocofan si ma da pe spate cu doi trei indicatori memorati. Majoritatea astora sunt niste diletanti. Stii ce spune o butada? Prostul ii pacaleste pe cei mai prosti ca el.

    ba baieti deschideti ochii mari ca uite ce patii cu investitii dupa influentari.

    Sa invarti 711 mil. si tu sa faci profit doar minusculul 15,4 milioane de lei, în scădere cu 64% față de rezultatul excepțional din anul precedent.  

    Profitul net al anului 2022 a fost de aproape 15,4 milioane de lei, în scădere cu 64% față de rezultatul  

    excepțional din anul precedent. Evoluția a fost determinată pe de o parte de costurile cu amortizarea,  

    pe fondul creșterii bazei de active a Grupului în urma investițiilor mari realizate și, pe de altă parte,  

    de creșterea ratelor dobânzilor la lei, ceea ce pentru Grup a însemnat o cheltuială suplimentară de

    8,3 milioane lei în 2022 față de 2021.  

    Va multumesc tuturor celor care imi dovediti ca mai exista oameni normali. In grupurile astea de adulatori poti avea impresia ca se intampla ceva cu tine. La un moment dat aproape ca ajungi sa te indoiesti ca pot fi atatia oameni dusi a un loc.

    1. acolo sunt oameni experimentati pe bursa si ai ce invata

      au pus intrebari si am primit raspunsuri la lucruri pe care nu le astiam  

      Depinde la ce nivel te afli. Cand habar nu ai de analiza fundamentala sigur ca poti afla multe lucruri interesante, dar de investit ar trebui sa investesti abia atunci cand intelegi fiundamentele unei afaceri, deoarece altfel nu investesti cu mintea ta, ci esti - mai degraba - condus de guru care tot vinde TRP la 1,3 lei catre naivii care ar putea lua acum 0,6 lei pe ele, nu? Ideea e ca in asa zisa ”educatie” poate fi strecurata multa ”sugestie” . ”Cumparati o societate cu perspective minunate, care a crescut de 10 ori in ultimii 2 ani”, nu? Ce nu v-a spus guru e ca TRP urmeaza sa scada de 3-4 ori in urmatorii ani, adica exact dupa ce ati incarcat voi foarte fericiti ca ati inteles ceva din cursurile de popularizare a investitiilor. Asta e, de fapt, cea mai utila lectie pe care v-au predat-o si v-au si taxat corespunzator. Ganditi-va ca intr-un an le-ati dat 50% din banii ”investiti” in TRP.

      eu am castigat mult si pe cripto iar acolo nu sunt fundamentale deloc

      nu cred ca doar fundamentalele conteaza

      asa zic si bajetii in prag la pacanele,desi cica ar fi si fundamente ca rosia si neagra nu vin alandala,asa sustin unii care o sa deschida curand si ei Grupuri de Faceboof

      Absolut de acord cu tine. Poti castiga si la alba-neagra (cand vor ei sa mai atraga cativa clienti) si la schemele Ponzi (mai ales daca esti de-al casei), dar, ai grija, cei mai multi pierd. Citeste disclaimer-ele. Asa cel putin o sa ai justificarea ca n-ai avut noroc. Atunci cand gandesti nu -ti hotarasc altii soarta. E o diferenta colosala. In cazul asta nu ai avut ghinion, ci ai gresit. Din asta poti invata. Sta in puterea ta sa nu mai gresesti in viitor. Pe cand norocul... ti-l fac altii, nu-l hotarasti tu.

      funny toate sfaturile unora care cred ca "analizele fundamentale" sunt doar pt ei! :))) Ma simt bine cu super profitul facut pe TRP, fiindca am luat la 0.18 si am vandut la 1.0, apoi iar am luat si a fost rost de dividend gras... Deci pot pierde azi banii bagati la ei si tot sunt pe plus!

      Care credeti ca 2025 sau 2030 se vor inchide fabricile de plastice si ca vom ambala paletii in hartie...sunteti praf!! Care credeti ca saracia asta de tara se va bransa la apa/canalizare cu tevi de bambus...iar praf!!

      Dar, deh, fundamente, viziuni, alea-alea.... :)))) 

    Sunt pe BVB din 2002 când încă erau doar 3 brokeri unde te duceai cu cupoane FP luate de la țigani din fata Depozitarului Central cu 30 bani/buc...ce vremuri!

    Mai am doar SNP și AST - companii manageriate exemplar, restul...Problema este însă macro: nu avem leadership economic (ale politic nu a existat vreodată) nu avem proiecte, nu avem specialiști. Ne împrumutăm cu 1.5 milioane lei/minut pt consum și plata dobânzi, ca Grecia înainte...Recesiune? Nu știu, dar fără PNRR intram în default. Ceea ce nu e un lucru rău, e terapie de grup!

    1. plus FP, si acolo managementul isi face treaba.

      Si un strop de wine :-))...in rest foarte mici picaturi de BT si SNG. 

      Cum v-a schimbat viata bursa in cei 20 de ani?

      l-a lasat fara bani

      WINE si AST si aici.Si ceva TEL pentru ca va avea venituri mari din interconectare prin mecanismul in care UE pune banii in pool si ia fiecare pe cat transporta.

      nu ma mai duc la munca din 2011...dar rup netul 12h/zi, fac analize proprii, statistici, etc.

      Investesc doar acolo unde exista valoare, acțiuni cu dividend și P/S < 2. Exemplu: CALM, CTRA, TSMC, SNP.  

      Multumesc! SI eu am ramas fara ”job”. Prea binele e dusmanul binelui.

    Sărmana TRP....se zbate în anonimat,volume zilnice sub 100000lei.....trist...azi excepție volum de 1mil.lei la prețuri promițiinale de 0,5850lei....măine promoție și mai bună

    1. mi se pare bun pretul pentru ca 2023 o sa fie rezultate bune si creste actiunea

      Aha,cu cifra de afaceri nu cresc capitalurile proprii daca nu faci si profit iar anul trecut a realizat doar 15,4 milioane de lei profit, în scădere cu 64% fata de 2021.

      Unde pui ca aia ii imparti la 2,2 miliarde de actiuni acum dupa majorarile multe de capital social cu emitere de noi actiuni. 

      Creste, creste. cum sa nu? Rabdare sa ai. E bine ca tu sa vii cu banii si sa pleci cu experienta, pentru ca noua - astora cu experienta - ne pac banii celorlalti.

      asta e unu xare cumpara la toate

      pe AEro a rweminat deja free foat la toate,tre sa mai bage astia listari ce s o gasi ca nu mai are el unde cumpara 

      Sărmana TRP....se zbate în anonimat,volume zilnice sub 100000lei.....trist.

      Pai BRD cica valoreaza vreo 9 miliarde de lei dar de 3 saptamani se tranzactioneaza ca pe aero, a pus talpa unul un H in ask iar in bid sunt 10 ordine rebegite de cate 80 actii.... 

      Da, dar BRD nu vine cu povesti ca trp, BRD vine cu dividend!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb