Peste 200 de companii au participat la "Go International"

Ziarul BURSA #Companii / 13 iunie 2012

Peste 200 de companii au participat la "Go International"

Peste 200 de companii au participat, recent, la Bucureşti, la evenimentul comercial "Go International", ocazie cu care au putut încheia noi acorduri comerciale sau şi-au stabilit contacte la nivel regional pe care să le valorifice ulterior.

Obiectivul acestei initiative a fost identificarea oportunităţilor de afaceri pe care România şi ţările din regiune le oferă, precum şi impulsionarea comerţului multilateral. La eveniment au fost prezente companii din România, Grecia, Ungaria, Moldova, Polonia, Rusia şi Turcia. Potrivit organizatorilor, alegerea României ca ţară gazdă a evenimentului se datorează rolului central din regiune şi potenţialului ridicat de dezvoltare a legăturilor economice şi comerciale între România şi Grecia.

Mihai Bogza, preşedinte al Consiliului de Administraţie al Banc-post, ne-a declarat: "În opinia mea, pentru ca o ţară să iasă din criză are nevoie de trei categorii de acţiuni. În primul rând este nevoie de efortul propriu - materializat atât la nivelul populaţiei, care trebuie să accepte sacrificiile necesare ajustării, chiar dacă sunt uneori dureroase, cât şi al autorităţilor - care trebuie să elaboreze şi să implementeze politicile necesare şi să asigure îmbunătăţirea funcţionării instituţiilor, menţinând, în acelaşi timp, stabilitatea macro-economică. În al doilea rând, când criza e severă, este necesar sprijinul internaţional, asigurat îndeobşte de instituţii specializate, precum FMI sau Comisia Europeană, care pun la dispoziţie nu numai sursele financiare necesare pentru traversarea cu bine a perioadei de ajustări economice, ci conferă şi credibilitate în ochii investitorilor şi analiştilor. În sfârşit, o a treia cale o constituie cooperarea internaţională, care, în condiţiile de parteneriat între egali, duce la extinderea volumului cererii şi ofertei de produse şi servicii, în condiţii de optimizare a costului - este, practic, o ajutorare reciprocă. Acest ultim aspect am încercat să îl concretizăm prin organizarea la Bucureşti a evenimentului «Go International», prin care am adus împreună - e drept, nu am fost singuri în acest efort - circa 200 de firme din 7 ţări. În cele două zile ale evenimentului au fost programate circa 1500 de întâlniri bilaterale între acestea, dar, probabil, cifra va fi depăşită, întâlniri care sperăm sa se materializeze în încheierea unui important număr de contracte comerciale. Implicarea Bancpost în organizarea evenimentului ne va permite, sperăm, nu numai să sprijinim clienţii noştri prin produse şi servicii specifice în derularea unor astfel de contracte, dar şi să ne afirmăm ca o banca activă, care îşi îndeplineşte datoria de cetăţean corporatist în încercarea de a atenua efectele crizei din România şi chiar din regiune."

"Go International" este un Program de Cooperare Economică al cărui scop este promovarea şi intensificarea relaţiilor comerciale internaţionale în zona extinsă a Europei Centrale, de Sud-Est şi Est-Mediteraneene. La precedentele delegaţii din Cipru şi Serbia, în 2011, au fost intermediate mai mult de 2.800 de întâlniri de afaceri. Evenimentul comercial a fost structurat într-o serie de evenimente, fiecare dintre acestea incluzând o componentă puternică de relaţionare care să stimuleze încheierea de parteneriate prin întâlniri de afaceri bilaterale sau multilaterale.

"Go International" este o initiaţivă implementată de grupul Eurobank EFG în cooperare cu cele mai importante trei asociaţii ale exportatorilor greci, Asociaţia Panelenă a Exportatorilor (PSE), Asociaţia Elenă pentru Afaceri Internaţionale (SEVE) şi Asociaţia Exportatorilor din Creta (EAC). Evenimentul s-a desfăşurat sub auspiciile Ministerului Elen al Afacerilor Externe şi a fost susţinut în România de Camera de Comerţ şi Industrie a României, precum şi de Camera de Comerţ şi Industrie Eleno-Română.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb