Peste 700 arestaţi după ce poliţia din Marea Britanie a decriptat o aplicaţie de mesaje securizate

A.P.
Internaţional / 3 iulie 2020

Peste 700 arestaţi după ce poliţia din Marea Britanie a decriptat o aplicaţie de mesaje securizate

Poliţia britanică a arestat peste 700 de suspecţi, a confiscat 67 de milioane de dolari şi peste două tone de droguri, după ce o echipă internaţională a decriptat o aplicaţie folosită de gangsteri pentru pentru comerţul pe piaţa neagră, scrie ZeroHedge.

Cunoscută sub numele de EncroChat, aplicaţia a fost concepută pentru a fi sigură împotriva infiltrării şi examinării poliţiei.

Dar, în aprilie, o echipă internaţională a început să spioneze utilizatorii şi să recolteze datele lor.

Agenţia Naţională a Crimei (ANC) din Marea Britanie a spus, cu privire la raidurile în curs: "60.000 de utilizatori din întreaga lume şi aproximativ 10.000 de utilizatori din Marea Britanie foloseau aplicaţia. Majoritar, era utilizată pentru coordonarea şi planificarea distribuţiei mărfurilor ilicite, spălarea banilor şi complotarea pentru uciderea criminalilor rivali."

Reţeaua de comunicaţii secrete a fost fisurată în aprilie, după ce agenţiile din Franţa şi Olanda au intrat în aplicaţia EncroChat instalată pe telefoanele mobile, care trebuia să ofere securitate împotriva infiltrării şi examinării guvernamentale. Odată ce aplicaţia a fost crăpată, agenţiile au început să monitorizeze "fiecare mişcare" a gangsterilor, conform NCA.

Un purtător de cuvânt al NCA a spus: "Este cea mai mare şi cea mai semnificativă operaţiune de acest fel din Marea Britanie".

Sute de angajaţi au lucrat pentru analizarea datelor şi identificarea utilizatorilor EncroChat, prin milioane de mesaje şi sute de mii de imagini, conform Zerohedge.

Acest lucru a rezultat 746 de arestări în Marea Britanie până în prezent, inclusiv "ţinte de mare valoare" şi fugari "iconici" care au scăpat anterior de justiţie.

Operaţiunea a dezvăluit, de asemenea, identităţile unui număr semnificativ de poliţişti corupţi şi angajaţi din diferite agenţii de aplicare a legii.

În timp ce site-ul web EncroChat nu mai funcţionează, o copie arhivată din martie 2019 dezvăluie funcţii care au atras infractorii, precum mesaje de autodistrugere, ştergerea parolei, verificare împotriva modificărilor şi "anonimatul garantat".

Compania a descris "produsul principal" EncroChat după cum urmează:

"Este un client de mesagerie instantanee sigur, uşor de utilizat, conceput pentru medii mobile. Securitatea este garantată folosind protocolul nostru de mesagerie EncroChat."

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Infractorii, care n-au altceva mai bun de facut decat sa comunice intre ei pe net, au alte canale mai bune de comunicare care nu pot fi usor urmarite si decriptate de guverne.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb