Peste 85 la sută din profitul SIF Banat-Crişana va fi distribuit ca dividende

PAULA BULZAN, Arad
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 7 mai 2012

SIF Banat-Crişana (SIF 1) va plăti un dividend pe acţiune în valoare de 0,1 lei, acţionarilor care vor deţine acţiuni la data de înregis­trare (18 mai 2012), conform hotărârii Adunării Generale a Acţionarilor, care a avut loc la sfârşitul lunii aprilie.

Conducerea SIF Banat-Crişana a anunţat că, în 2011, a realizat un profit net de 63 milioane lei, din care 87% vor fi distribuite ca dividende.

"Prin politica de dividend promovată se are în vedere asigurarea unui echilibru între remunerarea acţionarilor prin dividend şi nevoia de finanţare a investiţiilor, urmărind ca sursele rămase la dispoziţia societăţii să permită asigurarea unui program de creştere pe termen lung al SIF Banat-Crişana", a precizat Ioan Cuzman, preşedintele SIF Banat Crişana.

Plata dividendelor se va face în termen de maximum 6 luni de la data adunării generale ordinare a acţionarilor, prin SC Depozitarul Central, cu excepţia persoanelor fizice care deţin mai puţin de 50 de acţiuni, prin virament bancar, la cerere, în numerar la sediul SIF Banat-Crişana sau al sucursalelor, în celelalte cazuri.

SIF Banat-Crişana a continuat în anul 2011 politica prudentă de alocare şi administrare a activelor. În contextul macroeconomic general şi al incertitudinilor revenirii sus­tenabile a pieţelor de capital, prioritare au fost măsurile de creştere a lichidităţii activelor administrate, în măsură să asigure o rentabilitate adecvată a capitalului şi un nivel de profitabilitate aşteptat de acţionari.

Tranzacţia cu acţiunile Băncii Comerciale Române a fost cel mai important eveniment al anului 2011 pentru SIF Banat-Crişana, ţinând cont de ponderea importantă în totalul activelor a participaţiei în BCR şi implicaţiile valorificării acestei deţineri, atât asupra structurii portofoliului Societăţii cât şi asupra poziţiei sale financiare.

Lichiditatea redusă a pieţei de capital din România şi posibilităţile limitate de diversificare a portofoliului în cadrul acesteia au condus la dezvoltarea unei strategii investiţionale pe pieţele de capital externe.

"Vizăm construirea unui portofoliu diversificat şi flexibil, axat într-o primă etapă pe acţiuni ale unor companii din Europa", a mai precizat Ioan Cuzman.

Strategia de investiţii aplicată în 2011 a urmărit valorificarea volatilităţii mari de pe pieţe şi construirea unui portofoliu format într-o pondere majoritară din acţiuni la companii cu potenţial de dezvoltare pe termen lung, în poziţii de lider pe piaţă, grad mare de inovare, echipa managerială puternică şi o poziţionare în piaţă care să le ofere un avantaj competitiv în mediul în care activează.

În urma analizelor şi selecţiilor, în cursul anului 2011 au fost achiziţionate pachete de acţiuni la 32 de emitenţi, până la finalul anului au fost tranzacţionate pachetele de acţiuni a 28 de emitenţi, înregistrându-se o rentabilitate a investiţiilor de 10,76%.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. d-le cuzman noi actionarii dorim sa taiem vaca nu sa bem laptele stricat sub forma de dividende ... nu ne intereseaza termenul lung stim noi ce sa facem cu "carnea" daca se taie vaca se poate demosntra simplu ca dumneavoastra nu stiti ce sa faceti cu "vaca" doar o mulgeti prin majorari de capital si investitii inutile pentru actionari si profitabile doar pentru dumneavoastra.

    Lichidati mai repede participatiile si dati banii la actionari. Nu mai sifonati banii actionarilor pe termen lung.

    Ce rezultate aveti in ultimii 17 ani de administrat ? La un singur lucru va pricepeti" Sa furati banii actionarilor " !!!! 

    Daca o sa il dam jos poate o sa ne fie mai bine.Ca actionar mic la SIF1 vreau sa il dau jos pe Cuzman.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
fngcimm.ro
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
leonidas-universitate.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8284
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2980
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8939
Gram de aur (XAU)Gram de aur419.8038

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

erfi.ro
oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb