Philip Gordon, întâlniri cu Băsescu, Antonescu şi Ponta

ALEXANDRU SÂRBU
Ziarul BURSA #Politică / 14 august 2012

Philip Gordon, asistentul Secretarului de Stat al SUA, Hillary Clinton, responsabil pentru regiunea Europei şi a Eurasiei, s-a întâlnit, ieri, cu preşedintele suspendat, Traian Băsescu, preşedintele interimar, Crin Antonescu, şi cu premierul Victor Ponta.

Domnia sa a sosit la sediul de campanie al lui Traian Băsescu la ora 11:00, iar discuţiile au durat aproximativ o oră. Oficialul american a venit însoţit de ambasadorul Statelor Unite în ţara noastră, Mark Gitenstein. La discuţii au mai participat Cristian Diacones­cu, Iulian Chifu, Bogdan Mănoiu şi Bogdan Oprea, consilieri ai preşedintelui suspendat, potrivit surselor de presă.

Întrevederea cu Crin Antonescu a avut loc la ora 13.00, la Palatul Cotroceni. Philip Gordon i-a transmis preşedintelui interimar că Washingtonul este preocupat de evoluţiile politice din ţara noastră, în condiţiile în care SUA ne privesc drept pe un prieten şi partener.

Oficialul american a declarat că urmează să facă o declaraţie de presă în care să îşi exprime punctele de vedere rezultate după întâlnirile cu oficialii, neprecizând, însă, unde şi când vor avea loc aceste declaraţii. Crin Antonescu i-a declarat lui Philip Gordon că venirea sa la Bucureşti îl bucură. "Mă bucur că aţi venit şi avem aceas­tă discuţie pentru clarificări. Avem o situaţie aici în România, o situaţie politică", a afirmat domnia sa. Preşedintele interimar i-a prezentat apoi delegaţia ţării noastre, formată din ministrul Apărării Naţionale, Corneliu Dobriţoiu, ministrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, şi consilierul prezidenţial pe probleme de securitate, Gheorghe Rotaru.

Philip Gordon l-a asigurat pe Crin Antonescu de faptul că autorităţile de la Washington urmăresc "cu atenţie ce se întâmplă la Bucureşti". "Ne pasă de România, ne este un prieten şi un partener cu care avem un parteneriat strategic. Ne pasă de democraţia din România şi facem tot ce se poate pentru a susţine statul de drept şi independenţa instituţiilor şi suntem preocupaţi de această situaţie", a precizat oficialul american. După acest dialog, întâlnirea a continuat în absenţa presei.

La Palatul Victoria, pentru întâlnirea cu Victor Ponta, Philip Gordon a sosit în jurul orei 17:00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb